1. Magyarország
 2. Post-it® Brand
 3. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben vagy telefonon
 4. Gyakran ismételt kérdések a Post-it termékekkel kapcsolatban

GYIK a Post-ittól

GYIK a Post-ittól

Általános termék GYIK

 • Igen. A 3M különböző próbákat végzett papír újrahasznosító telepekkel és az öntapadó ragasztó nem befolyásolja a folyamatot, mert a tintához hasonlóan a kémiai tisztítási folyamatban eltávolítható, akárcsak a festékanyagok.

 • Számos színű és méretű Post-it Jegyzettömb elérhető legalább 30%-os újrahasznosított papír tartalommal. Mindemellett, a 3M 100%-ban újrahasznosított jegyzetttömböket is kínál Kanárisárga és válogatott pasztell színekben. A Post-it Tárgyalótáblákból szintén elérhető 30%-ban újrahasznosított alapanyagú változat.

 • Sajnos csak korlátozott mennyiségben érhető el olyan újrhasznosított rost, amelyből ismét papír gyártható. Az újrahasznosító üzemek még maximális újrahasznosítással sem lennének képesek fenntarthatóan kizárólag újrahasznosított alapú papírt készíteni. Kutatások kimutatták, hogy, ha újrahasznosított papírt használnának minden nyomtató- és írólap gyártásához, a maximális fenntartható szint a laponkénti 10%-os tartalom lenne.

 • Az újrahasznosítás egy nagyon fontos stratégia a túlterhelt szemétlerakók tehermentesítésére. Az összegyűjtött papírt nyersanyagként használják fel számos termék, például dobozok, zsebkendők gyártásakor. Ez szintén védi az erdőket is, hisz így az új rostokhoz szükséges fakitermelés csak kisebb mértékben szükséges. Ugyanakkor az újrahasznosításhoz több kell, mint csupán a megfelelő gyűjtés. A három részfolyamat, a gyűjtés, a gyártás és a vásárlás, mindegyikében kell lennie keresletnek. Tehát ilyen termékek vásárlásával segítesz megerősíteni a piacot az újrahasznosított termékeknek és támogatod új, hatékonyabb technológiák fejlesztését. Ezzel igazán kiveszed a részed a környezetünk védelméből.

 • Igen. A minősége mindkét típusnak, ugyanazon magas követelményeknek felel meg.

 • 1975 óta, a 3M által létrehozott szennyezés prevenciós 3P program, több, mint 1.2 milliárd kilogrammnyi szennyezőanyag képződését gátolta meg. 1990 óta a 3M 95%-kal csökkentette az illékony szerves és 62%-kal az üvegházhatású gázok kibocsátását. Mindezeken felül a 3M azon dolgozik, hogy csökkentse a hulladék képzést folyamatai során prevenció, újrafelhasználás és újrahasznosítás által 1970 óta. 2008-ban a 3M 20-szor annyi hulladékot újrafelhasznált vagy újrahasznosított, mint amennyit hulladéklerakóba vagy -égetőbe küldött.

 • Ipari hulladéknak nevezzük a gyártási folyamat során az anyagfeleslegből keletkező hulladékmennyiséget, melyből az adott folyamaton belül már nem lesz késztermék. Ezzel szemben a fogyasztói hulladék egy a már gyártási folyamaton keresztül ment, a felhasználókhoz eljutott és használt késztermékből jut a lerakókba. Például az olvasás után újrahasznosított újságpapír tartozik a fogyasztói hulladékok közé.

 • Újrahasznosított termékek azok, melyek gyártási folyamatai során, legalább néhány alapanyagot ipari vagy fogyasztói hulladékból nyertek vissza. Az újrahasznosítható ezzel szemben azt jelenti, hogy a termék gyűjthető, elválasztható vagy valamely más eljárással visszanyerhető a szilárd hulladékból újrafelhasználás vagy egy újrahasznosító eljárás céljára. Az újrahasznosítás ténye nem jelenti feltétlenül azt, hogy a termék ismét újrahasznosítható, ám a legtöbb papír alapú termék esetében ez valóban igaz. Ilyenek például a Post-it és a Post-it Super Sticky Jegyzettömbök.

 • Ezt a jelet a Mobius-huroknak hívják. A piktogram 3 egymást egy háromszög alakjában körkörösen követő nyílból áll és azt jelenti, hogy a termék vagy csomagolása újrahasznosított anyagból készült, újrahasznosítható vagy egy meghatározott típusú műanyag található a csomagban. Az adatok, amit a Mobius-hurok köré nyomtatnak, általában bővebb információval szolgálnak.

 • Egy fenntartható termék legfontosabb ismérve, hogy olyan módon állítható elő, használható és semmisíthető meg, hogy az nem járul hozzá a Föld erőforrásainak kimerítéséhez vagy a környezetünk megrongálásához. Az ilyen termékek legfőbb vonásai közé tartozik a megújuló energiaforrások felelős használata, a szállításkor használt fosszilis tüzelőanyagok minimalizásása, a felelősségteljes, hulladék- és szennyezőanyag kibocsátás csökkentett gyártás és az újrahasznosíthatóság. A Post-it Jegyzettömbökről és Tárgyalótáblákról elmondható, lévén papíralapúak és gyártási folyamatuk egy harmadik fél által szigorúan ellenőrzött, újrahasznosított alapúak, újrahasznosíthatók és felelős körülmények között előállítottak.

 • A Chain of Custody (Felelősség Lánc) egy olyan független ellenőrzési és értékelési rendszer, amely termékek környezetbarát gyártását tanúsítja. Egy CoC erdőben például minden kivágott fa helyett újat ültetnek, nincs illegális fakitermelés és az erdő gondos erdészeti ellenőrzés alatt van. A CoC besorolás eléréséhez a gyártási folyamat minden lépését ellenőrzik, hogy garantálják a jó minőségű és környezetbarát végterméket.

 • Igen, minden egyes Post-it Jegyzettömb és Tárgyalótábla szigorúan ellenőrzött és CoC tanúsított egy független ellenőrző bizottság által.

 • Hívd az Irodaszerek Divízió információs vonalát a +36 1 270 7777 telefonszámon munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig.

Digitális Jegyzetek GYIK

 • A Post-it Digitális Jegyzetek kompatibilis Windows XP, Vista és Windows 7-es rendszerekkel (mind a 32, mind a 64 bites változattal).

 • Letöltheted a legutóbbi frissítéseket az alábbi oldalon:

  http://www.3m.com/digitalnotes


  Kérjük figyelj, ha Post-it® Software Notes 3.1 verzió (vagy korábbi) vagy a Post-it® Digital Notes 4.1 verzió (vagy korábbi) felhasználója vagy, akkor számodra ez nem ingyenes frissítés. Ez az új verzió egy 30 napos ingyenes kipróbálást biztosít számodra. A 30 nap leteltével, eldöntheted, hogy megvásárolod-e a terméket.

 • A Próba verzió, mely 30 napig futtatható, korlátlan mennyiségű gépre installálható. A próbaidőszakot követően minden gépre a teljes szoftver megvásárlása szükséges. http://www.3m.com/digitalnotes.

 • Kattints az Asztali Adagoló gombra és válaszd ki az Eszközök opciót. Itt a felugró menüből válaszd ki a Személyre szabás opciót. Itt keresd meg az Egyéb fület és azon belül a Jegyzettömb Megjelenítés szekciót. Ha itt kiválasztod a "Csak feladatokkal kapcsolatos értesítések"-et, az Asztali Adagoló el fog tűnni.

 • Kattints az Asztali Adagoló gombra és válaszd ki az Eszközök opciót. Itt a felugró menüből válaszd ki a Személyre szabás opciót. Itt keresd meg az Általános fület és kapcsold ki a "A Post-it Digitális Jegyzetekről kép mutatása indítás alatt" checkboxot.

 • Kattints a Start gombra az Eszköztáron. Válaszd ki a Programok opciót és utána az Indítást. Jobb klikk a Post-it Digitális Jegyzetek fülre. A felugró menüből válaszd ki a Törlést. Az Alapértelmezés Törlésének Megerősítése párbeszédablakban válaszd ki az Igent. Emlékeztetőül: Az automatikus indítás kikapcsolásával a Post-it Digitális Jegyzetek nem fog jelzéseket és emlékeztetőket küldeni, ha az alkalmazás nem fut.

 • A program a Jegyzeteket és Üzenőtáblákat a PDNDB fájlban tárolja. Azt ajánljuk, hogy amennyiben fontos információkat tárolsz ezek között, készíts a PDNDB fájlról is rendszeres biztonsági mentést a többi fájloddal együtt.

  Windows XP:
  Ez a file a következő helyen található C:\Documents and Settings\\Application Data\3M\PDNotes.

  Windows Vista:
  Ez a file a következő helyen található C:\Users\\AppData\Roaming\3M\PDNotes.

 • Igen. Kattints az Asztali Adagoló gombra és válaszd ki az Eszközök opciót. Itt a felugró menüből válaszd ki a Személyre szabás opciót és klikkelj az Alapértelmezett Jegyzetbeállítások fülre. Ezek után a Post-it Digitális Jegyzetbeállítások ablakban kiválaszthatod a betőtípust, betűméretet és az új Jegyzetlapok színét is.

 • Három módon érheted el a kívánt eredményt: 1) Csökketsd a Jegyzetek méretét 2) Rejtsd el őket 3) Helyezd át őket egy Üzenőtáblára.


  Egy jegyzet lekicsinyíthető egy dupla klikkel a bal felső sarokba.


  A jegyzetek elrejthetők, ha kiválasztod az Összes asztali jegyzet elrejtése opciót az Asztali Adagoló Eszközök füléből.


  Illetve egy hasznos alternatívaként, jegyzeteid létrehozhatod rögtön Üzenőtáblákon és így csak akkor jeleníted meg őket, amikor szükséged van rájuk.

 • Ellenőrizd, hogy be van-e kapcsolva a Hangok lejátszása a Személyre szabás menüpont Egyéb fülében. Ez a menüpont elérhető az Asztali Adagoló Eszközök fülén keresztül. Amennyiben ez a checkbox nem elérhető, úgy a számítógépeden hangok lejátszása pillanatnyilag nem elérhető. Valószínűleg be kell kapcsolnod a hangot a gépen vagy telepítened egy hangkártyát. Ezeken felül, ellenőrizd, hogy a Windows Hangok irányítópanelben a műveletekhez .wav fájltípus van rendelve. Ezt az irányítópanelt az operációs rendszereden vagy a Személyre szabás párbeszédablak, Egyéb fülén a Hangok kiválasztása gombra kattintva nyithatod meg.

 • Dupla kattints párszor a jegyzet felső részére, a mozgatási területre. (Elsőre a méretet a szöveghez igazítja majd, másodszorra körülbelül egy sor magasságúra fogja kicsinyíteni a jegyzetet.)

 • Zárd be a programot, keresd meg a programok között, kattints rá és válaszd ki az Eltávolítás opciót.

 • A felhasználók visszajelzéseiből kiindulva és a mostani számítógép piacot felmérve arra jutottunk, hogy termékünket először Windows operációs rendszerre mutatjuk be. Ugyanakkor belátjuk más felületek fontosságát is és éppen ezért pillanatnyilag is olyan megoldásokon dolgozunk, amelyek segítségével minden Post-it rajongó számára elérhető termékeket fejleszthetünk.

 • Számos módja van kép beszúrásának. Íme néhány a legegyszerűbbek közül: Egyszerűen csak húzd át a képet egy másik alkalmazásból a jegyzetre. Másold a képet vágólapra és a Beillesztés gombbal szúrd be a jegyzetre. (Megjegyzés: Egy jegyzetre csak egy kép helyezhető el és az a kép is automatikusan a jegyzet tetején fog elhelyezkedni. További információért lásd a program Súgóját.)

 • Igen. Kattints a bal felső sarokban lévő gombra, hogy megnyisd a Jegyzet eszköztárat. Válaszd ki a Jegyzet fület és a Kép átméretezése gombot. Ez a képet szerkesztő nézetbe helyezi és az oldalakon elhelyezett fülekkel beállíthatod a kívánt méretet. Ha végeztél, egyszerűen csak kattints a Kép átméretezése gombra ismét. Egy másik módszer, hogy jobbal a képre klikkelsz és a felugró menüből kiválasztod az Átméretezés fület. Ha beállítottad a kívánt méretet, egyszerűen csak kattints megint a jobb egérgombbal a képre és válaszd ki ismét az Átméretezést.

 • Igen. Kattints a bal felső sarokban lévő gombra, hogy megnyisd a Jegyzet eszköztárat. Válaszd ki a Jegyzet fület és a Kép körülvágása gombot. Ez a képet szerkesztő nézetbe helyezi és az oldalakon elhelyezett fülekkel körülvághatod a képet. Ha végeztél, egyszerűen csak kattints a Kép körülvágása gombra ismét.

  Egy másik módszer, hogy jobbal a képre klikkelsz és a felugró menüből kiválasztod a Körülvágás fület. Ha beállítottad a kívánt módon, egyszerűen csak kattints megint a jobb egérgombbal a képre és válaszd ki ismét az Körülvágást.

 • Igen. Kattints a bal felső sarokban lévő gombra, hogy megnyisd a Jegyzet eszköztárat. Válaszd ki a Jegyzet fület és a Kép elforgatása gombot.

  A felugró menüből egyzserűen csak válaszd ki a kívánt irányt. Egy másik módszer, hogy jobbal a képre klikkelsz és a felugró menüből kiválasztod az Elforgatás fület és azon beül a forgatás mértékét.

Kérdések az Üzenőtáblákról

Kérdések a Jegyzetek előfizetésről

Kérdések a Könyvjelző Jegyzetekről