Post-it® a telefonon, falon lévő Post-it jegyzetek, rögzítés az alkalmazásban a csapattal való megosztás, mások feladat megszervezés a Post-it® alkalmazásban

5 módszer a távmunkában dolgozó csapat hatékonyságának növeléséhez.

A különböző helyekről dolgozó munkatársakból álló csapatok összefogása sokaknak jelent kihívást. A célok nyomon követéséhez és az együttműködéshez korábban használt módszerek gyakorta nem működnek. Íme 5 módszer, amelyeket követve a Post-it® alkalmazással teljesítheti a célokat és tarthatja a kapcsolatot a távolról dolgozó munkatársaival.


A Post-it® alkalmazással és ezzel az öt okos tippel megkönnyítheti a távmunkát

 • 1. A saját és a csapat munkájának sikerre hangolása

  A hosszú távú célok eléréséhez először a rövidebb távú célokat kell teljesíteni. Mivel jellemzően 42%-kal nagyobb eséllyel érünk el egy olyan célt, amelyet leírtuk*, kezdje azzal, hogy felírja a havi célokat egy-egy 76 mm x 76 mm-es Post-it® Super Sticky jegyzetlapra, és felragasztja őket a munkaterületéhez közeli falra. Minden héten írjon le kisebb célokat, amelyek teljesítése hozzájárul a havi cél eléréséhez. Miután ezeket a feladatokat befejezte, rögzítse őket a Post-it® alkalmazásban, hogy nyomon tudja követni a cél teljesítésének előrehaladását. Másokkal együtt dolgozik ezeken a célokon vagy projekteken? A Post-it® alkalmazás segítségével ossza meg a befejezett és az elvégzendő feladatokat a csapat többi tagjával. Csak rögzítse a projekt céljait (a Post-it® jegyzetekről) a Post-it® alkalmazásban, és exportálja őket PowerPoint®-, Excel®- vagy PDF-fájlba. Még jobb megoldás, ha feltölti őket a Dropbox vagy a Trello® rendszerében, és így tartja mozgásban a projektet.

  Lady elhelyezi a Post-it® Super Sticky Note

 • 2. Megbeszélések kanbantáblával

  A Post-it® termékekkel készített kanbantáblával nagyszerűen le lehet bontani a projekteket kisebb feladatokra, és a csapat minden tagja által átláthatóan nyomon lehet követni a teljesítés különböző fázisaiban lévő feladatokat. Nem tudja, hogyan használja a kanbantáblát? Készítse elő a csapattagok nevét, a projektfeladatokat, egy csomó Post-it® Super Sticky jegyzetlapot, valamint a Post-it® alkalmazást, és olvassa el a cikket. A kanbantábla beállítása után rögzítse a Post-it® jegyzeteket a Post-it® alkalmazásban, ahonnan megoszthatja őket az egész csapattal.

 • 3. Ismerkedjen meg az ötletelés új, virtuális módját

  Azonnali megoldást igénylő problémába ütközött? Semmi gond. Tartsa mozgásban a projektet, és hívjon mindenkit videomegbeszélésre. Kérje meg a csapattagokat, hogy írják le a megoldásaikat egy Post-it® Super Sticky jegyzetlapra, majd rögzítse az egyes ötleteket (jegyzeteket) a Post-it® alkalmazásban, és hozzon létre belőlük egy új Post-it® táblát. Kérje meg a csapattagokat, hogy exportálják a kívánt formátumba (PowerPoint®, Excel vagy PDF), majd ha ez megtörtént, az egyik csapattag megkezdheti a jegyzetek rendezését és kategorizálását a legjobb megoldás megtalálásához.

  Fiatal hölgy alkalmazást használ a Kanban fórumon való munkához, a Kanban fórum létrehozásához

 • 4. Osszon meg mindent.

  Ne hagyja veszni az ötleteket azért, mert nem tud átsétálni munkatársa íróasztalához. A Post-it® flipchart táblákra mindent felírhat, ami eszébe jut, a Post-it® jegyzetekre pedig feljegyezheti hirtelen jött ötleteit. Rögzítse mindezt a Post-it® alkalmazásban, ahonnan mindenféle célra megoszthatja. Nem tudja, hogyan kell használni a Post-it® alkalmazást? Látogasson el a Post-it.com/App weboldalra.

  Letöltés iOS rendszerre: http://postit.com/app-ios | Letöltés Androidra: http://postit.com/app-android

  logók, ahonnan letölthető

 • 5. Személyes virtuális találkozók

  Bár semmi sem hasonlítható a csapattal tartott élő megbeszélésekhez, ahol láthatók a valódi reakciók, és megélhetők az „aha-pillanatok”, a rendelkezésre álló technológiát is felhasználhatja a kapcsolattartáshoz úgy, hogy közben megmarad a csapaton belüli összetartás, ehhez használja a videokonferenciákat és a Post-it® alkalmazást. A videós konferenciahívások során mindenkit naprakész információkkal lehet ellátni, és fenn lehet tartani az érdeklődést, míg a Post-it® alkalmazással azonnali visszajelzést adhat több platformon megosztva, hogy a projektek lendülete a cél felé haladva se fogyjon el.

 • *Matthews, G. (2007). The impact of commitment, accountability, and written goals on goal achievement. A Western Psychological Association 87. kongresszusán (Vancouver, B.C., Kanada) bemutatott tanulmány.