Post-it® megoldások a csapatmunkához – Kanban módszer

Kanban módszer

Rendszerezze feladatait és tartsa a helyes irányt a Kanban segítségével


 • A nagy projektekhez olyan szervezési megoldásra van szüksége, amelyen egy pillantással áttekinthetjük a különböző fázisokat. A Kanban módszerrel és a Post-it® Super Sticky jegyzetlapokkal olyan átlátható rendszerhez jut, amellyel könnyen rendszerezheti és kioszthatja a feladatokat a csapattagoknak, és előrehaladásukat is nyomon követheti.

  Amikor a csapat egy összetett projekten dolgozik, amelyhez például számos szakasz, célkitűzés és érdekelt fél tartozik, olyan megoldásra van szükség, amely segít az összes változó tényezőt nyomon követni, és így a lehető legjobb teljesítményre ösztönözni a csapatot. A Kanban módszerben úgy rendszerezzük a munkafolyamatokat, hogy egyszerűbb legyen nyomon követni a projekt előrehaladását.

  A Kanban módszert eredetileg a Toyota híres termelési rendszerének részeként alkották meg 1959-ben. Azonban olyannyira jól működött, hogy a vállalat mindössze három évvel később teljes termelését átállította erre a munkamódszerre.

  A Kanban segítségével a csapatok egységes szerkezetbe foglalhatják a vállalat meglévő projektjeivel és a kapcsolódó tevékenységekkel kapcsolatos információkat. A projekt különböző szakaszai így vizuális megjelenést kapnak, és egyetlen pillantással megállapítható, hogy hol tartanak az egyes csapattagok a munkában. Így, hogy az előrehaladás tisztán látható és nyomon követhető, a csapat egyszerűbben megőrzi lendületét és lelkesedését a közös cél iránti munkához.

  Post-it® Brand Tartsa nyomon a csapatokat a Kanban-nal

 • Ön is képes a Kanban használatára – tudja meg, hogyan!

  A Kanban rendszerben a feladatokat végrehajtási állapot alapján három kategóriába soroljuk: megkezdendő, folyamatban lévő és befejezett feladatokról beszélünk. A feladatok kontextusukban való megjelenítésével a Kanban lehetővé teszi, hogy a csapatok gyorsan és hatékonyan optimalizálják a munkafolyamatokat. Az alább leírt lépésekkel Ön is létrehozhatja saját Kanban-tábláját a csapat projektjeihez.
   

  1. A kezdéshez szükség lesz egy sima felületre (a Post-it® Super Sticky Dry Erase fólia nagyszerű remek választás), egy filctollra és a Post-it® Super Sticky jegyzettömbre (minden csapattaghoz válasszon más-más színt). Ha utazás közben szeretné a Kanban rendszert használni, válassza a Post-it® Super Sticky prezentációs táblákat, amelyek kiváló hordozhatóságot kínálnak.
  2. Hozza létre az oszlopokat: helyezzen négy azonos színű jegyzetlapot egymástól egyenlő távolságba a tábla tetején. Az elsőre írja azt, hogy „Felelős”, a másodikra, hogy „Megkezdendő” a harmadikra, hogy „Folyamatban”, a negyedikre pedig, hogy „Kész.”
  3. Rendeljen egyedi jegyzetlapszínt a csapat minden tagjához. Helyezze ezeket a jegyzeteket a „Felelős” oszlopba: ezzel egyértelműen jelzi, hogy mely feladat mely csapattaghoz tartozik.
  4. Kérje meg a csapattagokat, hogy írják rá projektjeik és feladataik nevét a hozzájuk rendelt színű jegyzetlapokra, majd helyezzék fel a lapokat a „Megkezdendő oszlopba.
  5. Első lépésként minden csapattag válasszon egy feladatot, amelyet áthelyez a „Folyamatban” részbe. A résztvevők úgy értesíthetik a többieket a feladataik állapotáról, hogy egy oszloppal jobbra helyezik át lapjaikat, egészen addig, amíg el nem érnek a „Kész” oszlopba.

  Ha a csapat kezébe adja a megfelelő eszközöket, akkor minden kihívást le tudnak győzni. A Kanban megközelítéssel feltüzelheti csapata teljesítési vágyát, és elérheti, hogy együtt dolgozzanak a figyelemre méltó eredmények eléréséért.


Kövesse a Post-it®-et
A Post-it® Brand a 3M védjegye alatt áll.
tartózkodási hely változtatása
Magyarország - magyar