Storyboarding

Storyboarding és a Post-it®

Eljutni a legjobb ötletekhez - gyorsan. • A storyboarding nagyszerű technika, hogy interaktív módon a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb ötletet begyűjtsük egy csoportban és megtaláljuk ezek között a legjobbat. A módszer abban is segítséget nyújt, hogy később prezentálhassunk azt az utat, amelyet bejárva a döntéshez jutottunk.

  Amikor brainstorming kapcsán beszélünk storyboardingról, nem a klasszikus történetet jelenetenként bemutató képekre gondolunk. Valójában arról a módszerről van szó, ami eléri, hogy akármekkora csapatban is dolgozunk, a lehető leghamarabb megtaláljuk a legjobb megoldást és megegyezésre jussunk ennek kapcsán. Az alábbiakban egy ilyen módszer leírása következik.

 • Mélység

  Mélység

 • 30 perc

  30 perc

 • Nagy csoport

  Nagy csoport

Ha követitek az itt leírt lépéseket, akkor a brainstorming végére el kell, hogy jussatok egy halom olyan ötlethez, amelyekkel minden csapattag kiegyezik és amelyek mindegyike által elérhető a közösen kitűzött cél.

 • 1

  Először is tűzzétek ki, hogy mi az a cél, amit el akartok érni és miért fontos, hogy ezt elérjétek. Például, ha egy olyan tervet szeretnétek, amely "ösztönzi az embereket az újrahasznosításra", akkor az ok "a hulladék csökkentése és a környezet védelme lesz".

 • 2

  Írjon fel mindenki egy ötletet a kivitelezéshez egy Post-it Super Sticky Jegyzetlapra olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tud és olvassa fel hangosan a csoportnak. Ragasszatok fel minden Jegyzetlapot egy Post-it Super Sticky Meeting Chartra, hogy mindenki számára egyszerűen követhető legyen a későbbiekben is.

  Minden ötletet írj egy Post-it® Jegyzetlapra

 • 3

  Áttekintve az összes ötletet, találjatok ki címeket vagy kategóriákat, ahova az ötletek besorolhatók. Írjátok fel ezeket a Kulcsszavakat Post-it Super Sticky Nagyméretű Jegyzetlapokra és tapasszátok őket a meeting chartra. Csoportosítsátok ezek után az ötleteket ezek értelmében. Ezt követően menjetek végig egy csapatként minden kategória minden ötletén és döntsétek el, hogy használhatók vagy nem.

  Nézd át az összes ötletet és próbálj kategóriákat vagy fejléceket alkotni

 • 4

  Ha sikerült kiválasztani a legjobb ötleteket, rendezzétek őket valamilyen sorba. Ez lehet fontossági sorrend, kronologikus vagy akár elmesélhet egy történetet is, amelyik a leginkább kompatibilis a kitűzött célotokkal.

együttműködés brainstorm mélység 30_perc nagy_csoport meeting_chart címtekercs produktivitás super_sticky_jegyzettömb

CÍMKÉK
  Kövesse a Post-it®-et
  A Post-it® Brand a 3M védjegye alatt áll.
  tartózkodási hely változtatása
  Magyarország - magyar