Tanulási tippek a jobb teljesítményhez

Menjen át a vizsgán a Post-it® tanulási tippjeivel.

Ha az élet teszteli: a Post-it® jegyzetekkel ötösre vizsgázhat. Csak kövesse tippjeinket, és a tanulás máris kevésbé lesz stresszes


 • Néha úgy érezheti, hogy a tanulás mellett még ezer dologgal kell foglalkoznia. Az is gyakran előfordul, hogy a tanulás emiatt háttérbe szorul. Post-it® termékekkel nyomon követheti és sikeresen teljesítheti tanulmányait. Csak írja le, ragassza fel, és sikerülni fog.

  Tanulmányi tippek az eléréshez - flash kártyák

 • 1. Tanulás kanbantáblával

  A kanbantábla nagyszerű módszer a tennivalók rendszerezéséhez, a feladatok kezeléséhez és az előrehaladás ábrázolásához, a Post-it® alkalmazás pedig segít megtartani a tanulás lendületét azzal, hogy lehetővé teszi az információk különböző platformok közötti megosztását.

  De hogyan is kezdhet hozzá? A kezdéshez szüksége lesz egy sima felületre, például egy falra, különféle Post-it® Super Sticky jegyzetlapokra és a teljesítendő feladatok/teendők listájára. Ezután készítsen oszlopokat úgy, hogy egymástól egyenlő távolságra az azonos színű, nagyobb méretű Post-it® Super Sticky jegyzetlapokat ragaszt fel a kanbantábla tetejére, és felírja rájuk a „Teendő”, a „Folyamatban” és a „Kész” szót. Ezután ragasszon fel különböző színű jegyzeteket a feladatokkal és a teendőkkel a „Teendők” oszlopba.

  A feladatok teljesítése során ragassza át a jegyzetlapokat a következő oszlopba, amíg be nem fejezi az összes feladatot. A Post-it® Super Sticky jegyzetlapokat a Post-it® alkalmazásban is rögzítheti, és nyomon követheti őket egy digitális kanbantáblán. A Post-it® alkalmazásban bárhol megtekintheti őket, és a megosztásukra is lehetősége van. Egyszerűen exportálja a jegyzeteit a PowerPoint® programba, illetve a Dropbox vagy a Trello® rendszerébe, és ossza meg őket!

  Tanulás kanbannal

 • 2. Elő a tanulókártyákkal!

  Ha sok információt meg kell jegyeznie, akkor a tanulókártyák sokat segítenek. Tanulókártyák készítéséhez írja vagy rajzolja le a megjegyzendő dolgot egy 76mm x 76mm-es Post-it® Super Sticky jegyzetlapra. Ezután írja a választ egy másik jegyzetlapra. Ha például a spanyol szókincsét szeretné bővíteni, rajzoljon egy halat az egyik lapra, a másikra pedig írja fel az „el pescado” kifejezést. Ragassza a hal képét a fordítás fölé egy sima felületre (például az asztalára), majd a lapot felemelve ellenőrizze, hogy tudja-e a választ. Mivel ezek a jegyzetlapok rendkívül jól tapadnak, a jegyzeteit áthelyezheti, és bárhová magával is viheti, ha út közben szeretne tanulni.

  Tanulmányi tippek, amelyek segítenek elérni - szokatlan helyeken emlékeztetve emlékeztesse a memóriát

 • 3. Tegye próbára memóriáját szokatlan helyeken elhelyezett emlékeztetőkkel

  Ha mindig úton van, tegyen emlékeztetőket olyan helyekre, amelyekre egyébként nem is gondolna, mivel így hatékonyabban tudja memorizálni a legfontosabb fogalmakat. Egyszerűen írjon jegyzetet saját magának, vagy rajzoljon egy diagramot egy 76mm x 76mm-es Post-it® Super Sticky jegyzetlapra, és ragassza fel olyan helyre, ahol nem számítana ilyesmire. Próbáljon ki olyan helyeket, ahol általában nem dolgozik, például a hűtőszekrény ajtaját vagy a fürdőszobai tükröt. Válasszon élénk színeket, amelyek felkeltik a figyelmét. Mivel a jegyzetlapok nagyon jól ragadnak, áthelyezheti a Post-It® jegyzeteket teljesen új helyekre, így újra és újra próbára teheti a memóriáját.

 • 4. Időt takaríthat meg a legfontosabb információk megjelölésével

  Ha tankönyveket és füzeteket használ, fontos, hogy a lehető leggyorsabban megtalálja a keresett oldalt. Fejezetek létrehozásával, a legfontosabb fogalmak megjelölésével és jegyzetek készítésével minden tanulnivalóval meg tud birkózni. Ha rendezetten szeretne tanulni, jelölje be a füzetben a fontos részeket Post-it® jelölőcímkékkel, így azonnal a megfelelő helyen nyithatja ki a füzetet. Tankönyvekhez használjon Post-it® jelölőlapokat, amelyekkel könnyen megtalálható jegyzeteket készíthet anélkül, hogy beleírna a könyvbe. A színek jól kiemelik a jegyzeteket, és az év végén nem kell végiglapoznia a könyvet, hogy kiradírozza az írását. Legyen szó bármilyen tananyagról – füzetről, tankönyvről vagy órán kiosztott segédanyagról –, a Post-it® jelölőkkel megjelölheti a fontos fogalmakat, szavakat vagy diagramokat, így bármilyen információt gyorsabban megtalálhat.

  Tanulmányi tippek, amelyek segítenek elérni - találja meg a módját, hogy tartson egy kis szünetet

 • 5. Szakítson időt a pihenésre is

  Nem lehet folyamatosan ismételni. Ha elakad, iktasson be szüneteket. Készítsen magának egy „Elakadtam” feliratú jegyzettömböt 76mm x 76mm-es Post-it® Super Sticky jegyzetlapokból. Fogjon egy jegyzetlapot, és írjon le mindent, ami csak eszébe jut arról, hogyan tudna pihenni egy kicsit tanulás közben. Minden lapra egy ötletet írjon. Ezután amikor elakad, húzza le a felső jegyzetlapot, és tegye azt, amit felírt rá. A Post-it® Super Sticky jegyzetlapokon minden ötlete készen várja a pillanatot, amikor igazán szükség lesz rá, a lapokat pedig újra és újra átragaszthatja.

  Az élet eléggé zsúfolttá tud válni, amikor a tanulás mellett, az órákon kívüli dolgokkal és a mindennapi feladatokkal is meg kell birkózni. De a tanulás nem csupán a jövő szempontjából fontos, hanem pozitív élményeket is adhat. Ha mindent tud, semmi sem állíthatja meg.

 • 6. Kutasson hatékonyan

  A siker elengedhetetlen feltétele a megfelelő kutatási módszer.
  Ha az ismereteket felírja egy Post-it® Super Sticky jegyzetlapra, egyszerűen aktiválhatja memóriáját, amikor teszteli magát. Ez az egyszerű tanulási módszer remek eszköz a vizsga előtti felkészüléshez.

  Válassza ki a kutatandó témát, és írjon fel 5–10 megtanult kulcsszót és adatot külön Post-it® Super Sticky jegyzetlapokra. Rendezze az új ismereteket a falon, és a lecke után rögzítse a tanultakat a Post-it® alkalmazásban. Az alkalmazáson belül téma szerint csoportosíthatja őket. Végül exportálja a tanultakat a Post-it® alkalmazásból valamilyen külső formátumba, például PowerPoint®-, Excel- vagy PDF-fájlba. Ezt később tanulási segédletként használhatja.

  Kutasson a megfelelő módon


Kövesse a Post-it®-et
A Post-it® Brand a 3M védjegye alatt áll.
tartózkodási hely változtatása
Magyarország - magyar