A panel rögzítésének előkészítéséhez a vhb ragasztószalagot a vázhoz ragasztó személy hősi képe

Panel rögzítése keretre / merevítő rögzítése panelre

Tartósan rögzíti a paneleket keretre

KÉRDEZZEN MEG EGY 3M SZAKÉRTŐT

3M panel rögzítése keretre / merevítő rögzítése panelre típusú megoldások a hosszantartó erő biztosításához

 • Panel rögzítése keretre típusú szerelvények

  Panel rögzítése keretre típusú szerelvények

  A panel a vázhoz típusú szerelvényeket akkor alkalmazzuk, ha az alátámasztás megerősítésére díszítő vagy teherbíró paneleket ragasztunk egy merev vázhoz. Néhány jellemző példa az épülethomlokzat, a pótkocsi panelek, a mozgólépcső falak és a jeltartó dobozok.​

 • Merevítő rögzítése panelhez

  Merevítő rögzítése panelhez típusú szerelvények​

  A merevítőket lemezekhez rögzítik, hogy további támasztékot és szilárdságot biztosítsanak. Ezek lehetnek járműfelépítmény paneljei, közlekedési táblák és nagy fémburkolatok. ​

 • A panelvázban keletkező nyírófeszültség ábrája

  Nyírószilárdság a panel rögzítése keretre alkalmazásoknál

  Panel keretre történő rögzítésénél a függőleges alkalmazások esetén a gravitációs erő nyírófeszültséget okoz, mert a panel súlya erőt gyakorol a ragasztásra. Bizonyos lefejtő- és csavaró erő is jelen lehet, de az illesztés mentén eloszlik a teher.

 • A merevítő a panelhez típusú alkalmazásokban keletkező kompressziós és feszítőerő ábrája

  Kompressziós és feszítőerő a merevítő rögzítése panelre típusú alkalmazásokban

  A merevítő rögzítése panelre típusú alkalmazásokban a merevítő súlya általában nem olyan nagy, hogy hozzájáruljon az önsúly okozta nyíráshoz. Ezeknél az alkalmazásoknál sokkal inkább a merevítőre hat a feszítő- és a kompressziós erő, mivel a terhelés a panelen jelenik meg, például széllökések az útjelző táblák felületén. Bizonyos lefejtési és csavaró erők itt is hathatnak, de a hosszú ragasztási vonal és a csatornás kialakítás eloszlatja ezeket a terheléseket.​​​


Termékkategóriák

 • Erős ragasztószalag, mely bizonyítottan helyettesítheti a csavarokat, szegecseket, hegesztéseket és más mechanikus rögzítéseket A 3M™ VHB™ ragasztószalag azonnali terhelhetőséget biztosít, és egyszerre rögzít és szigetel is. A 3M™ VHB™ ragasztószalag viszkoelasztikussága az alkatrészek egymáshoz képest való elmozdulását is megengedi hőtágulás esetén. Legalkalmasabb sík felületek rögzítéséhez.

 • Az akril, epoxi és uretán szerkezeti ragasztók legalább 7 MPa (1000 psi) nyírószilárdsággal rendelkeznek. Legalkalmasabbak keskeny ragasztási felületekre, szabálytalan alakzatokhoz és strukturált felületekre, ahol nagy teherbírás szükséges. A legnagyobb teherbírással rendelkeznek, és ellenállnak a környezeti hatásoknak.

 • Uretán, hibrid és szilikon egykomponensű ragasztási technológiák kimagasló szigetelő tulajdonságokkal. Ezek a termékek képesek kitölteni nagyobb és szabálytalan réseket, beleértve durva anyagokat is. Nagyon rugalmas kialakításuk megengedi a hőtágulás során történő mozgásokat.

 • 3M™ Dual Lock™ tépőzárak erős, mégis könnyen eltávolítható rögzítési megoldást nyújtanak. Könnyű hozzáférhetőségük miatt ideálisak táblák karbantartása és cseréje esetén. Jellemzően 3M™ VHB™ szalaggal vannak ellátva.


A 3M panel rögzítése keretre / merevítő rögzítése panelre típusú ragasztási megoldások teljesítményfaktora a hosszantartó erő biztosításához

Az alábbiakban bemutatott valamennyi 3M technológia használható a paneles alkalmazásokban. A termékek teljesítményének összehasonlítására használja az alábbi listát.

 • + = Jó ++ = Jobb +++ = Legjobb

Keressen fel minket

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk.

Segítségre van szüksége a projekthez megfelelő termék kiválasztásához? Lépjen kapcsolatba velünk, vagy hívja a +36 1 270 7777 telefonszámot, ha termékkel vagy alkalmazással kapcsolatos, illetve műszaki tanácsra van szüksége, vagy együtt kíván működni egy 3M műszaki szakemberrel.

Segítségre van szüksége a projekthez megfelelő termék kiválasztásához? Lépjen kapcsolatba velünk, vagy hívja a +36 1 270 7777 telefonszámot, ha termékkel vagy alkalmazással kapcsolatos, illetve műszaki tanácsra van szüksége, vagy együtt kíván működni egy 3M műszaki szakemberrel.