A használt kis felületű ragasztóanyag hősi képe

Kisméretű alkatrészek összeszerelése

A 3M kisméretű alkatrészek összeszerelésére irányuló megoldásai szorosan és hosszú ideig tartanak.

KÉRDEZZEN MEG EGY 3M SZAKÉRTŐT

Kisméretű alkatrészek összeszerelése

A kis felületek jellemzően szabálytalan alakzatok, kis ragasztási felülettel. Minél kisebb és szabálytalanabb az illesztési felület, annál nagyobb kihívást jelent egy olyan stabil kötés létrehozása, amely ellen tud állni az erős igénybevételnek. Ezek általában beillesztett vagy átfedéssel érintkező felületek (vagy ezek valamilyen kombinációja). Például sporteszközök (a golfütő fejének találkozása a nyelével), műanyag burkolatok, kijelzők, furatok és csapok csatlakozása bútoroknál, csavarok és tengelyek rögzítése, mágneses rögzítés és ékszerkészítés.

 • A fából készült blokkokat csapok rögzítik

  A csapos kötések a fa erejét használják ki.

 • Golfütő

  A beillesztett nyelű kialakítás a labda ütésekor átadja a golfütő fejének erejét.

 • A 3M™ Scotch-Weld™ Threadlocker TL72 terméket a mennyezeti sprinklereknél használják

  A merev, szerkezeti kötést a kis felületek mechanikus és menetes rögzítői biztosítják.

Általános illesztési felülettípusok és feszültségek a kis felületű rögzítő alkalmazásoknál

 • cső a tengelyben típusú kis felületű rögzítés

  A legtöbb esetben a kis felületű rögzítések 3 dimenziósok és általában beillesztettek, mint például a csapok és a tengelybe illesztett csövek. Mivel az illesztési felületek kicsik, a több irányból ható erőnek köszönhetően az illesztésre szinte minden formájú erő hat - feszítés, kompresszió, nyíróerő és hasító erő. A csapos kialakítás lehetővé teszi, hogy a ragasztóanyagra háruljon a feszültség, kompresszió és nyíróerő, miközben a felületek kezelik a hasítóerőt.

Az egymást átfedő felületek tépő- és nyírófeszültsége

 • Az egymást átfedő felületek tépő- és nyírófeszültsége

  A kisméretű alkatrészek összeszerelésének egy része 2 dimenziós, ahol a ráható feszültség nagy része nyíró vagy tépő/forgató. A panel rögzítése keretre illesztésekkel ellentétben, ahol egy viszonylag hosszú és egyenes ragasztási vonal biztosítja a terhelés elosztását, a kis felületű rögzítések rendkívül nagy tapadási erőt igényelnek, amely képes ezekkel a feszültségekkel igen kis felületen is megbirkózni.​​


Termékkategóriák a kisméretű alkatrészek összeszereléséhez

 • Az akril, epoxi és uretán szerkezeti ragasztók legalább 7 MPa (1000 psi) nyírószilárdsággal rendelkeznek. Ideális választás ott ahol fontos a nagy szakítószilárdság, kifáradással és a környezeti hatásokkal szembeni ellenállóképesség.

 • Egykomponensű, oldószermentes ragasztó, mely akár 5-10 másodperc alatt eléri a kívánt szilárdságot. Ideális 10 cm²-nél kisebb felületek ragasztására. Többnyire gumin vagy műanyagon használják. Szinte láthatatlan ragasztási vonalat biztosít, szinte azonnal.

 • Egykomponensű olvadékragasztó, ami nedvesség hatására térhálósodik. Teljesen kikötve akár 7MPa nyírószilárdság feletti a kötőereje. Ideális fához és műanyaghoz.

 • Ezeket a különleges ragasztókat könnyű felvinni, gyorsan megkötnek és hatékony nyomatékerőt biztosítanak, miközben ellenállnak a hőmérsékletnek és a rezgésnek, ugyanakkor nedvesség- és gázszigetelő tulajdonságuknak köszönhetően védenek a korrózió ellen.

 • 100% szilárdanyag-tartalmú, hőre lágyuló ragasztók, melyek másodpercek alatt megkötnek. Ideális fához és műanyaghoz.


Teljesítménytényezők kisméretű alkatrészek összeszerelésekor

Az alábbiakban bemutatott valamennyi 3M technológia használható kisméretű alkatrészek összeszerelésekor. A termékek teljesítményének összehasonlítására használja az alábbi listát.

 • + = Jó ++ = Jobb +++ = Legjobb

Keressen fel minket

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk.

Segítségre van szüksége a projekthez megfelelő termék kiválasztásához? Lépjen kapcsolatba velünk, vagy hívja a +36 1 270 7777 telefonszámot, ha termékkel vagy alkalmazással kapcsolatos, illetve műszaki tanácsra van szüksége, vagy együtt kíván működni egy 3M műszaki szakemberrel.
Segítségre van szüksége a projekthez megfelelő termék kiválasztásához? Lépjen kapcsolatba velünk, vagy hívja a +36 1 270 7777 telefonszámot, ha termékkel vagy alkalmazással kapcsolatos, illetve műszaki tanácsra van szüksége, vagy együtt kíván működni egy 3M műszaki szakemberrel.