Egyéni védőeszközök a karosszéria- és fényezőműhelyben

Egyéni védőeszközök a karosszéria- és fényezőműhelyben

 • Mi a 3M-nél nem vesszük készpénznek a biztonságot. Ettől függ az Ön munkatársainak egészsége és jóléte. Együttműködésben a nagy tapasztalatú, biztonsági szakemberekkel, partnereinkkel és ügyfeleinkkel, munkatársaink elkötelezetten segítenek Önnek olyan munkakörnyezet létrehozni, amely megóvja az Ön munkatársait – hatékonyan, megbízhatóan és gazdaságosan.

  Az egyéni védőeszközök a potenciálisan káros festékpermettel, porral, és a berendezések okozta zajjal szemben prioritást élveznek. A 3M segíthet a megfelelő Egyéni védőeszközök (EVE) megtalálásában, beleértve a levegőminőségi és légzőkészülék arcilleszkedési tesztjét, tanácsadást a hatályos munka- és egészségvédelmi kötelezettségekkel és a biztonságosabb munkahelyi gyakorlatokkal kapcsolatosan is.

Ez az Ön személyes érdeke...

 • Az egészség a legfontosabb értékünk, és az Ön, valamint az Ön munkáltatója felelőssége, hogy törődjön vele, és hozzájáruljon a jó körérzetéhez, munkabírásához és teljesítményéhez.

  A testi, fizikai általános egészség és jó közérzet mellett különös figyelmet kell fordítani létfontosságú szervek védelmére is, mivel ezek károsodása gyakran visszafordíthatatlan. Ezek különleges ápolást és figyelmet igényelnek.


 • Bőr

  Bőrünk az egyik legfontosabb szervünk, és egyben a legnagyobb is. Véd a kémiai, fizikai és bakteriális hatásokkal szemben, részt vesz a metabolikus funkciókban lehetővé teszi a test hőszabályozását. Ezen felül érzékelésre képes és hozzájárul a „veszély” felismeréséhez a struktúrák, hőmérséklet, fájdalom, stb. érzékelésével.

  Egy felnőtt ember bőre körülbelül 2 m2, és 1/6-át teszi ki a testsúlyunknak. A bőr vastagsága mindössze 1-4 mm, amelyből a legfontosabb része, a külső bőrréteg mindösszesen 0,02 mm vastag!

 • Szem

  A szemünk a látható világ kulcsa. Rendkívül érzékeny szervünk a szem, amely természeténél fogva rendelkezik védőeszközökkel: szemhéjjal, szempillákkal és könnyel, amely véd az olyan behatások ellen, mint a por vagy a kosz. Ezek a védelmi mechanizmusok csak „normál” körülmények esetén elegendők - az olyan munkahelyi körülmények esetén, mint amelyek a fényező- és karosszériaműhelyben fennállnak, már kevésnek bizonyulnak. A megfelelő biztonsági vagy védőszemüveg viselése itt kötelező.

 • Fül

  A fülünk gyakorlatilag két létfontosságú érzéket ötvöz: a hallást és az egyensúlyérzéket. Az egészséges hallás lehetővé teszi a verbális kommunikációt és a veszélyek korai felismerését a hangjelzések meghallását keresztül. Az egyensúlyérzéke bármilyen felfelé irányuló mozgást lehetővé tesz.

 • Az Ön légzése

  Légzés alatt azt a folyamatot értjük, amikor a test oxigént vesz fel, majd szén-dioxidot ad le. Ha a levegőben kevés az oxigén, az a sejtek lecsökkent oxigénellátását okozza és megakadályozza a létfontosságú életfunkciókat. Az oxigénhiányt az emberi érzékszervek valójában nem érzékelik - ezért mindig ellenőrizni kell, hogy a légzőkészülékek megfelelően működnek-e.