Bőr- és testvédelem a karosszériajavítási munkákhoz

Bőr- és testvédelem a karosszériajavítási munkákhoz

 • Normál körülmények között a bőr jó öngyógyító képességekkel rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy sérthetetlen. A bőr védőrétegének mindig kell egy bizonyos mértékű nedvességet és zsírt tartalmaznia, hogy megfelelően működjön. Ha ez megvan, a rugalmassága és zárt felülete megakadályozhatja, hogy a potenciálisan káros anyagok áthatoljanak rajta.


 • Kíméletes bőrtisztítás - Bőrápolás

  A bőrt mindig alaposan meg kell tisztítani, de ugyanakkor kíméletesnek is kell lennünk. Gondoskodjon arról, hogy a munkahelyen rendelkezésre álljon bőrvédő tisztítószer, és olyan termékek, amelyek támogatják a bőr védelmi funkcióit.

  Ideális bőrvédelem a bőrvédő krémmel (szilíciummentes!). Ezzel támogatja bőrét, megelőzve, hogy a szennyeződések és a gyanta megtapadhassanak rajta és később könnyebben tisztítható legyen.

  Akármilyen gondos is az előzetes védelem, a bőrápolás a munkanap végén ugyanilyen fontos. Miután alaposan megtisztította a bőrt, szárítsa meg teljesen, az ujjak között is, és használjon hidratáló krémet, amely gyorsan beszívódik a bőrbe.

 • Szennyeződés a bőrön

  1) Szennyeződés a bőrön

 • A szappan / tisztítószer betokozza a szennyeződést

  2) A szappan / tisztítószer betokozza a szennyeződést

 • Vízzel öblítse le a szennyeződéseket

  3) Vízzel öblítse le a szennyeződéseket

 • Testvédelem

  Testvédelem

  Ha védőruházatot visel, ügyelnie kell a jó anyagminőségre, hogy a ruházat könnyű, légáteresztő szövetből készüljön a túlmelegedés elkerülése és a kényelmes munkavégzés érdekében. Ügyeljen, hogy a megfelelő besorolású terméket használja az adott feladathoz!

 • Kesztyű

  Kesztyű

  A legtöbb fényezőműhelybeli feladat során a nitrilgumi (vagy azzal bevont) vagy vinyl kesztyű megvéd számos oldószertől. Viseljen kesztyűt az olyan feladatokhoz, mint a kitöltőanyag bekeverése, a festék kimérése és bekeverése vagy a festék / kitöltőanyag felvitele. A vízoldékony anyagokkal való munka során kesztyűt kell viselni.

  A karosszériaműhely dolgozóinak védeniük kell a kezüket a mechanikai sérülésektől, például vágástól, a kémiai hatásoktól, például olajoktól, ragasztóktól, tisztítószerektől, tömítőanyagoktól, stb.

  Kesztyűk széles köre kapható minden egyes feladattípushoz, ezért mindig figyeljen oda, hogy a megfelelő típust használja, és lecseréli, ha a következő feladathoz más típus szükséges.

 • Biztonsági lábbelik

  Biztonsági lábbelik

  A munkához viselt munkavédelmi lábbelinek erősnek és elektrosztatikusan biztonságosnak kell lennie. Különösen a fényezőfülkében vagy a fémrácsos területeken kell viselni. Ha olyan nehéz tárgyakkal dolgozik, amelyek esetleg leeshetnek, az acélbetétes bakancs viselése ajánlott.