Járműmaszkolás autójavításhoz

Járműmaszkolás autójavításhoz

 • A 3M maszkolóanyagai bármely javítási és maszkolási folyamat során használhatók, az általános maszkolási eljárásoktól a kivételes alkalmazásokig és megoldásokig.
  A 3M a világ egyik legnagyobb és leghosszabb múltra visszatekintő vállalata a ragasztószalagok területén, melyek fontos szerepet töltenek be az ipari alkalmazások során. A folyamatos kutatás és fejlesztés eredményeként a 3M lehetővé teszi azt, hogy felhasználóink munkafolyamatai még biztonságosabbak legyenek.
  Az innovatív termékek közé tartozik a Scotch® Elfújó szalag. A termékek kialakítása lehetővé teszi a sokkal puhább festési éleket, nagyban csökkentve a javítási munkálatok szükségességét.

Általános járműmaszkolás

 • Bármely járműjavítási és festési eljárás előtt, a jármű azon részeihez, amelyek nem igényelnek javítást vagy festést, le kell takarni, megelőzve azt, hogy sérüljenek, vagy szükségtelen festékréteg kerüljön rájuk.

  A maszkolás ideje a jó minőségű anyagok használatával és megfelelő alkalmazási technikák követésével csökkenthető. A minőségi maszkolószalagok további előnye, hogy azokat nehézség és ragasztó nyomok fennmaradása nélkül tudja eltávolítani a felületről.

  Egy átlagos maszkolás során az alábbi anyagokra lehet szüksége:

   

  • Védőhuzat a belső tartozékokra
  • Maszkolószalagok
  • Maszkolópapír
  • Speciális maszkoló szalagok

   

   

   

Rekeszek, nyílások maszkolása

 • A leggyorsabb, legmegbízhatóbb maszkolási eredmény eléréséhez használja a 3M élekhez kifejlesztett maszkolószalagjait, amelyek ideálisak a jármű mozgó részének maszkolására, csakúgy, mint az ajtók, motorháztetők. Alkalmazza a szalagot a jármű teljes vonalán anélkül, hogy megfeszítené azt, majd gyengéden nyomja meg mindkét irányból. Egy méretben elérhető.

Speciális maszkolási eljárások

 • A speciális alkatrészek maszkolásához - mint pl. a kilincsek, lökhárítók vagy műanyag alkatrészek – a legjobb, ha speciális termékeket használ, mint amilyen a Scotch® 471 Fine Line maszkolószalag, amely nem csak lehetővé teszi a kontúrvonalak és élek követését, hanem nagyon rugalmas is. A kifejezetten ezen alkalmazásokhoz kifejlesztett termékek használata időt és alapanyagot takarít meg Önnek.

Maszkolás a járműjavítás előtt – Lépésről lépésre


 • Step 1

  1. lépés – Felülettisztítás

  Tisztítsa meg a javítandó és környező felületet – a festékgyártó utasításait betartva. A 3M 34567 Zsírtalanító szilikonmentesítő kendő használata ajánlott.

 • Step 2 - Apply Masking Film

  2. lépés – Applikálja a maszkolófóliát

  A javítandó felület kivételével vonja be a járművet az Ön által választott 3M maszkolófóliával.
  A 3M maszkolófóliák használata időt takarít meg az Ön számára, mivel az autót gyorsan be tudja vonni – akár egyedül is. A fólia védelmet nyújt a festék ellen.

 • Step 3 - Prepare the repair area surroundings

  3. lépés – A környező terület előkészítése

  • A szükségesnél nagyobb felületet készítsen elő. Használja a 3M Soft Edge Hab maszkolószalagot / Soft Edge Plus hab maszkolószalagot / vagy a 3M Scotch® Transition szalagot, amelyet a jármű kontúrvonalára, vagy bármely mozgó alkatrészére applikálhat.

  Ha gumi részek körül kell munkát végeznie, a 3M Lift’n Stick védelmet nyújt ezen területeknek és lehetővé teszi, hogy a festék réteg a műanyag szigetelések alá tudjon kerülni és a perem is tiszta marad.

 • Step 4 - Cut and fix the film

  4. lépés – Vágja el és rögzítse a fóliát

  Vágja el a maszkolófóliát a javítandó felület körül a füllerezés és alapozás előtt és rögzítse azt a 3M maszkoló szalaggal.
  A legjobb eredmény eléréséért, applikálja a Scotch® Transition szalagot a maszkoló szalagra, ahhoz, hogy lehetséges legyen az alapozó éleinek simítására.

 • Step 5 - Attach film to contours before base / clear coat

  5. lépés – Rögzítse a fóliát a kontúrokhoz

  A színrefújás és lakkozás előtt vágja el a maszkoló fóliát és rögzítse a kontúrvonalakhoz.

 • 6. lépés – A maszkolószalag és maszkolófólia eltávolítása

  Fontos a maszkolóanyagok helyes eltávolítása.

   

  • A maszkolószalagok és maszkolófóliákat akkor tudja a legjobban eltávolítani, ha az autónak meleg a felszíne.
  • Mindig úgy távolítsa el a szalagot, hogy azt jobb oldali irányba húzza le. A laposabb, vagy élesebb szögekből történő eltávolítás magában hordozza annak a veszélyét, hogy az nyomokat hagy majd a felületen.
  • A prémium maszkolószalagok használatával elkerülhető a ragasztóréteg, vagy csíkok felületen történő maradása – ezzel a legfontosabb tényezőt, értékes munkaórákat spórolhat meg.

   

Hogyan maszkoljunk?