Novec 1230 Tűzoltó folyadék

Termékek

Alakítson ki olyan tűzvédelmi rendszert, mely maximális védelmet nyújt eszközei, értékei számára, mely használatával nem kell hosszú működés kieséstől tartani, ráadásul környezetbarát is. 3M™ Novec™ 1230 tűzoltó rendszer alkalmazásával a legmodernebb tűzoltási technológiát választja.

3M ™ Novec ™ 1230 tűzvédelmi folyadék a kihívásokkal teli környezetben is működik, beleértve az adatközpontokat, ellenőrző helyiségeket, múzeumokat, könyvtárakat, archívumokat, vagy akár tároló helyiségeket. Ez a tűzoltó folyadék biztosítja a működés folytonosságát , és minimalizálja a helyreállításhoz és tisztításhoz szükséges állásidőt. Ráadásul nem károsítja az ózont, 1-nél alacsonyabb globális felmelegedési potenciállal (GWP) és rövid légköri élettartammal rendelkezik, így abszolút kíméli a környezetet.

Ansul Sapphire Novec 1230 tűzvédelmi rendszer az adatközpontokban

Védelem, amire számíthat

A jövő vízmentes tűzoltó technológiája

 • Női IT szakember egy adatközpont előtt áll ipad-del a kezében. A felirat:

  A tűzoltórendszer kialaktításakor az az emberi élet illetve a tárgyi értékek védelmét is szem előtt kell tartani. A Novec 1230 vízmentes oltási technológiája folymatos üzemmenetet biztosít, az oltás befejezése után minimális idő alatt az eredeti állapot visszaállítható. A vízzel való oltással ellentétben az elektronikai eszközök nem károsodnak, az adatok nem vesznek el.

  Azonban nem minden tűzoltórendszer ugyanolyan. A magas globális felmelegedési potenciálú hidrofluorokarbonok (HFCs), mint az FM-200® és az ECARO-25® az F-gáz törvény értelmében Európában kivezetés alatt állnak. A Kigali módosítás, illetve a Montreal protokoll 2016. október óta szorgalmazza HFC anyagok gyártásának és alkalmazásának megszüntetését.

  A Novec 1230 folyadék a bizonyítéka annak, hogy az elkötelezettség a tudományos munkával ötvözve milyen áttörésekre képes. Folyékony halmazállapotú, de úgy működik, mint egy gáz és hűtéssel, a hő eltávolításával - emberi és eszköz sérülése nélkül.


Intelligens, biztonságos, fenntartható tűzvédelem

Egy tűzoltórendszer kiépítésekor az emberi életek, a berendezés és a környezetvédelem is megfontolandó szempont. A Novec tűzoltófolyadékok használatával megnyugodhat, hogy a lehető legbiztonságosabb megoldást választotta.

 • Zöld fűszálak, világoskék égbolt, kis felhőzet és napsütés
  Fenntartható

  Tegyen egy okos lépést a bolygó védelméért - és védje szervezetét a szabályozás változásoktól - olyan tiszta tűzoltó szerrel, amelynek GWP-értéke 1-nél kevesebb, azaz nem ózonréteget károsító.

 • Egy stopperóra szimbolizálja a gyorsaságot
  Tűzoltás. Gyorsan

  A Novec 1230-as folyadék gyors és biztonságos oltást biztosít a hő elvonásával. Mivel a tüzet pillanatok alatt eloltja, az eszközök ez idő alatt nem károsodnak.

 • Tűzvédelmi szakemberek ellenőrzik a Novec 1230 folyadékot
  Biztonságos az emberek számára

  Tűzoltó szerek: a biztonsági grafikon

  A Novec 1230 folyadék a tiszta tűzoltó anyagok közül a legnagyobb biztonságot nyújtja. Hatékony és a védi mindazt, ami a legfontosabb.

 • Mérnökök vizsgálják a tartályokat
  Helytakarékos

  Mivel a Novec 1230 folyadékot folyadékként tárolják, kisebb helyet foglalnak, mint az inert gázok és a CO2. Zárt térben a palackokat a védett területen tárolhatja.


3M™ Blue Sky℠ garancia

 • Zöld mező egy erdőben, amin keresztül átsüt a nap.

  A 3M Blue Sky garancia azt jelenti, hogy amennyiben a jövőben bármilyen, az ózónréteget károsító hatásra vagy globális felmelegedési potenciálra vonatkozó rendelet a Novec 1230 folyadék használatát betiltaná vagy korlátozná, a 3M visszafizeti a vásárolt termék árát. Ez 20 éves oltalmat jelent Önnek.

  Prospektus letöltése (PDF, 247 KB)


Gyakran ismételt kérdések

 • Mi is az a Novec 1230 folyadék?

  A Novec 1230 folyadék egy környezetbarát tűzoltó anyag, mely megvédi elektronikai eszközeit. A vízmentes technológia a magas globális felmelegedési potenciállal rendelkező HFC gázok kiváltására alkalmas, mint pl. az FM-200®. 

 • Hogy oltja el a Novec 1230 a tüzet?

  A Novec 1230 folyadék megállítja az égési folyamatot a hő elnyelésével. A hatékony tűzoltórendszer használatával pillanatok alatt elalszik a tűz.

 • Mennyire biztonságos a Novec 1230?

  Mivel a tervezési koncentráció szintje jóval alacsonyabb, mint a nem megfigyelhető káros szint - NOAEL (No Observed Adverse Effect Level), a Novec 1230 folyadék a legnagyobb biztonsági tartalékkal rendelkezik a piacon elérhető többi, halont kiváltó vegyi anyaghoz képest.

  Tűzoltó szerek - biztonsági grafikon

   

 • Mi a Novec 1230 szavatossága?

  A Novec 1230 folyadéknak legalább 30 éves eltarthatósági ideje van a telepített rendszerben, ha az egyik hiteles gyártótól, forgalmazótól vásárolt. Ez azt jelenti, hogy a Novec 1230 folyadék hatékonysága egy jóváhagyott rendszerben nem módosul az idő előrehaladtával.

 • A Novec 1230 folyadékra vonatkoznak környezetvédelmi előírások?

  A Novec 1230 folyadékot nem befolyásolja az európai F-gáz rendelet vagy bármely más nemzetközi irányelv. Örömmel ajánljuk fel a 3M ™ Blue Sky℠ garanciát, hogy biztos legyen benne, a jövőbeli szigorítások nem érintik Önt.

 • Hol vásárolhatom meg a Novec 1230 folyadékot?

  A Novec 1230 folyadékot a 3M gyártja, de a rendszerek installációjában OEM partnerek vannak a segítségünkre.

  Tekintse meg a Novec 1230 rendszertelepítők listáját!


A 3M Novec 1230 tűzoltó folyadék összetétele

Összehasonlítás

A Novec 1230 folyadék használatának előnyei evidensek a felhasználók számára. Függetlenül attól, hogy halonos rendszert cserél, környezetbarát rendszert építene ki, a Novec 1230 rengeteg előnyt kínál. Válassza ki az "Összehasonlítás" menüpontot, ha a témában még többet szeretne tudni.

 • Az inert gázellátó rendszerek telepítése és fenntartása is költséges, helyigényük nagy és több, a tartályok szállítása és kezelése nehézkes lehet. A Novec 1230-as folyadék repülőn is szállítható, ráadásul biztonságosabb az emberi egészségre nézve is.

 • A fluorozott szénhidrogének (HFC-k), mint például az FM-200®, nagy globális felmelegedési potenciállal (GWP) és hosszú légköri élettartammal rendelkeznek, amik jelentős környezeti hatást fejtenek ki. Ennek eredményeképpen a HFC-k a montreali jegyzőkönyv és az európai F-gáz rendelet alapján fokozatosan csökkentendőek, így sokan keresnek alternatívát helyette.

 • A víz minden formájában jelentős károkat, adatvesztést és költségeket okoz, különösen az elektronikai eszközök, az elektromos rendszerek, értékesebb archívumok esetében. Számolnunk kell a drága és fárasztó helyreállítási munkákkal is.

 • A tűzvédelemnek mind az emberek egészségét, mind pedig az értéktárgyak védelmét szem előtt kell tartania. A Co2 használata azonban az egészségre ártalmas, az ezt használó rendszerek tesztelése, megfigyelése, karbantartása nagyobb költséget igényel. 


3M Novec hírek és újdonságok a tűzoltás témakörében

Az összes téma és hír megtekintése

A felelősségteljes, hatékony tűzoltási technikákat a tudományos áttörések, szabályozási változások és a változó igények alakítják. Legyen részese a fejlődésnek, olvassa el cikkjeinket!

Feliratkozás a híreinkreArrow

 • november 08, 2021

  Novec 1230 tűzvédelmi tanúsítvány

  A frissített Novec 1230 megfelelősségi tanusítvány bizonyítja, hogy a Novec 1230 továbbra is megfelel a MSZ EN 15004-2:2021 szabvány követelményeinek.

  november 08, 2021 Novec 1230 tűzvédelmi tanúsítvány Novec 1230 tűzvédelmi tanúsítvány
 • november 05, 2021

  Webinar: Museum and Cultural Heritage Fire Protection

  Join us on November 30th 2021 to find out how your museum can benefit from 3M™ Novec™ 1230 Fire Protection Fluid. Support you organization's long-term mission in terms of sustainability, caring for visitors and the community, and protecting exhibits and artifacts from a range of foreseeable risks to the collection.

  november 05, 2021 Webinar: Museum and Cultural Heritage Fire Protection Webinar: Museum and Cultural Heritage Fire Protection
 • március 26, 2021

  Webinar: 3M Novec 1230 Fire Protection Fluid

  Learn at our webinar "There is only one 3M™ Novec™ 1230 Fire Protection Fluid" how fire extinguishing with a clean agent work.

  március 26, 2021
 • április 22, 2017

  Ünnepeljük a Föld Napját!

  A magas felmelegedési potenciálú gázok helyett válasszunk fenntartható megoldást.

  április 22, 2017 Ünnepeljük a Föld Napját! Ünnepeljük a Föld Napját!

A felelősségteljes, hatékony tűzoltási technikákat a tudományos áttörések, szabályozási változások és a változó igények alakítják. Legyen részese a fejlődésnek, olvassa el cikkjeinket!

Feliratkozás a híreinkreArrow


Források és eszközök


Alkalmazások és esettanulmányok a kihívást jelentő iparágak számára


Novec 1230 videók


Hivatalos rendszerintegrátorok

A világ vezető tűzoltórendszer gyártóival működünk együtt, akik a legmagasabb szintű szolgáltatást végzik.


Szívesen válaszolunk a tűzoltással kapcsolatos kérdéseire!

Tűzoltással vagy a Novec 1230-as kapcsolatos kérdésire csapatunk szívesen válaszol.