Hűtési eljárás nagy teljesítményű berendezések számára

Minden termék megtekintése

A nagyfeszültségű elektromos eszközök pontos vezérlése számos hatékony és erőteljes újítást eredményezett ... a nagysebességű elektromos villanymotoroktól a szélturbinákig és az elektromos meghajtású motorokig . De ez a folyamat - beleértve a teljesítmény-invertereket, a tirisztorokat, az IGBT-t és a változó sebességű hajtásokat is - nagy teljesítményű elektronikai hűtést igényel.

A 3M-nél kifejlesztettük a 3M ™ Novec ™ folyadékokat, amelyek kiváló hűtőfolyadékként működnek akár a magasfeszülstégű elektronikai alkalmazásoknál is. Ezek a dielektromos folyadékok biztonságosak, hatékonyan és egyenletesen használhatóak egyfázisú vagy kétfázisú merülőhűtés esetén. Széles mûködési hõmérséklettartományt kínálnak, kiváló a kompatibilitásuk más anyagokkal. Ezek a jellemzők miatt lehet a Novec folyadék kiváló alternatívája a levegő, a víz vagy az olajhűtéses rendszereknek. Ráadásul mindezt a munkavállalók biztonsága vagy a környezeti fenntarthatóság veszélyeztetése nélkül..

Folyadék világoskék háttérrel

Továbbfejlesztett hűtési rendszerek

A kulcsfontosságú elektronikai eszközök merítéses hűtésének potenciálja

A 3M már több évtizedes tapasztalattal rendelkezik az elektromos rendszerek hűtésével kapcsolatban, és most a következő generációs Novec folyadékok segíthetnek egyszerűen, hatékonyan és fenntartható módon működni.

 • Nagy sebességű vonat az állomáson
  Nagy sebességű vasút

  Az elektromos, nagy sebességű vonatok forradalmasították az utazást. Gyorsabban és biztonságosabban érhetünk célba, a vonatok üzemeltetése pedig jóval környezetkímélőbb, mint más alternatívák (autó, repülőgép) használata.

 • Földet mozgató gép
  Nehéz gépek

  A földmunka-gépek szó szerint hegyeket mozgatnak meg, ugyanakkor hatalmas az energiaigényük, amelyek hatékonyan szállíthatóak elektronikus és hibrid rendszereken keresztül.

 • Zöld mező magas szélturbinákkal
  Szélturbinák

  A szélenergia hasznosításához a mechanikai energia komplex átalakítása szükséges - amely maga is változik a szélsebességgel.

 • Kitermelő egység az óceánban
  Tenger alatti kőolaj kitermelés

  A tengerfenék kihívásokkal teli környezet azon áramellátó elektronika számára, amelyeket nagy volumenű szivattyúkban használnak, és amelyek a kőolajkitermelést hatékonyabbá teszik.

 • Nagy sebességű lift piros falakkal
  Nagy sebességű felvonók

  A felhőkarcolók tervezésekor olyan liftek beszerelésére van szükség, amik rendkíbül gyorsak.

 • Elektromos autó töltése
  Autóipar

  Az elektromos autók elterjedésének kulcsa, hogy azok elég hatékonyak, azz áram az elemektől a kerekekeig megbízhatóan jusson el és gyors töltésűek legyenek.


A következő generációs hűtési megoldások ereje


 • A következő fázis az elektronikai hűtésben

   A 3M Fluorinert elektromos folyadékot már évtizedek óta használják az elektromos eszközök merítéses hűtésére. Ezt a tapasztalatot felhasználva a 3M megalkotta a 3M Novec folyadékokat, amelyek ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, de fenntarthatóságuk kimagasló. Lépjen velünk kapcsolatba, hogy segítsünk kiválasztani a legmegfelelőbb termékeket! 


Novec: Okos megoldás más alternatívákkal szemben

A Novec elektronikai folyadékok használata a hűtési rendszerekben rengeteg előnnyel jár

 • A ventilátor szimbolizálja a levegő hűtését
  Novec és a levegő összehasonlítása

  A merüléses hűtés sokkal állandóbb és hatékonyabb teljesítményt eredményez, mint a levegő.Ez lehetővé teszi az elektronikai komponensek egymáshoz közelebb történő elhelyezését, ami kisebb elektronikai eszközök gyártásakor nélkülözhetetlen.

 • A csepegő csap a vízzel való hűtést mutatja
  Novec és a víz összehasonlítása

  A víz elektonikai eszközökkel történő használata jelentősen összetett feladat, ilyenkor a cél az, hogy a víz ne érintkezzen az elektronikával, azaz ne keletkezzen rövidzárlat. A Novec folyadékok dielektromosak és biztonságosak az elektronikával való érintkezésben, így egyszerűsítve a rendszert.

 • 3 fehér folyadékcsepp
  Novec és olaj összehasonlítása

  Az elszívók hűtéséhez használt olajok bizonyos hőmérsékleten gyúlékonyak, ráadásul maradékot is hagynak. A Novec folyadékok ezzel szemben nem gyúlékonyak, biztonságosak és maradéktalanul használhatóak.


 • Zöld fa kék éggel

  Teljesítmény kompromisszumok nélkül

  A Novec kompromisszum nélküli teljesítményt ígér. Mérnökeink célja egy folyadék megalkotása volt, ami praktikus, biztonságos, továbbá veszélytelen az egészségünkre és környezetünkre nézve.
   

  • Nem gyúlékony és biztonságos
  • Alacsony környezeti hatású, nem károsítja az ózonréteget, alacsony felmelegedési potenciálú anyag
  • Minden szabályozásnak megfefel — nem várható szigorítás vagy tiltás az alkalmazásával kapcsolatban

Nagy teljesítményű berendezések hűtése - dokumentumtár

Novec dokumentumtár

Lépjen velünk kapcsolatba a merítéses hűtéssel kapcsolatos kérdése esetén

A 3M Novec több mint egy termékcsalád - olyan emberek vagyunk, akik megosztják a szenvedélyüket a problémák megoldásában és az élet javításában, és az elektronika terén szerzett tapasztalatunkkal szívesen segítünk::
 

 • Gyártókkal való kapcsolattartásban
 • A mefelelő Novec folyadék kiválasztásában
 • Teszteredmények megosztásában
 • Termékinformációkban
 • Alkalmazási tanácsokban vagy megvalósult példák bemutatásában