• share

  Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium támogatja Amerikai Környezetvédelmi Hivatal HFC gázokról szóló szabályozását

  március 07, 2017
  share

  • Minden új igazgatás saját politikai és szabályozási változással jár. A hidrofluor-szénhidrogén (HFC) anyagok szabályozása a Trump-adminisztráció alatt bizonytalan volt. Egészen mostanáig.

   Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma nyilvánosan védte az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) új alternatívákra vonatkozó szabályait (SNAP), hogy korlátozza a nagy globális felmelegedés (GWP) HFC-k alkalmazását a fellebviteli bíróságon a Mexichem és Arkema cégek meghallgatásán. A Mexichem és az Arkema azzal érvelnek, hogy az amerikai egyesült államokbeli gazdasági partnerségi megállapodás csak az ózonkárosító vegyi anyagok - például a halon - státuszának megváltoztatására jogosult, és nem a helyettesítők listájára, például a HFC-kre. Az E & E News "GreenWire" szerint a bíróság azzal érvelt, hogy az EPA törvényileg megengedett változtatásokat, amennyiben a régebbi vegyi anyagok veszélyt jelentenek az egészségre vagy a környezetre. Mivel a HFC-k magas GWP-kkel rendelkeznek, a szén-dioxid hőcsapási potenciáljának többszöröse is, a DOJ úgy véli, hogy indokolttá vált a helyettesítők megadása.

   E kérdéssel kapcsolatos álláspontjával úgy tűnik, hogy az új Adminisztrációs hivatal érdekelt az amerikai üzleti érdekek előmozdításában. Számos amerikai vállalat - köztük a HFC-gyártók - a HFC politikájának és szabályozásának erős támogatói, amelyek lehetővé teszik a piacok számára, hogy átálljanak a fenntarthatóbb és jövedelmezőbb alternatívákrae.

   Tűzoltókban használt HFC-k
   A HFC-k tűzoltásakor való használata tekintetében az EPA 2016. elején megjegyzéseket fűzött a helyettesítő anyagok vagy alternatív technológiák elérhetőségétől, amelyek megakadályozzák azok további használatát.
   Az EPA továbbra is értékeli a szélesebb körű intézkedések meghozatalának érdemeit, illetve észrevételeket kapott a tűzvédelemben használt HFC-k helyettesítőinek elérhetőségével kapcsolatban. Az Igazságügyi Minisztérium pedig támogatja az Egyesült Államok EPA hatóságát a HFC-k szabályozásában, beleértve az FM-200™ és az ECARO 25™ szabályozást is. Bár az ügyet még nem döntötték el, a jó hír az, hogy léteznek jelenleg alacsony GWP-vel rendelkező alternatívák, beleértve a 3M™ Novec™ 1230 tűzvédelmi folyadékot (PDF, 1,39 MB).

   Látogasson el az EPA weboldalára, hogy naprakészen maradjon az aktuális SNAP előírásokról és a HFC-t érintő témákról.

   Az oldószeres tisztításhoz és a gőzöléshez használt HFC-k
   A hagyományos HFC-alapú oldószer-tisztítók, mint például a Chemours Vertrel ™ speciális folyadékai, szintén a klór-fluor-szénhidrogének (CFC-k) és a részlegesen halogénezett klórozott-fluorozott szénhidrogének (HCFC-k) útját követik. Szerencsére az oldószer-tisztító és a páraelszívó ipar jól felszerelt, alacsony teljesítményű GWP-alternatívákkal rendelkezik, amelyek nem tartoznak a fokozatos leépítés vagy a fokozatos kivonás alá, beleértve a 3M™ Novec™ folyadékokat is.

   Ha többet szeretne megtudni a HFC-ről a Montreali Jegyzőkönyv szerint, a Kigali-módosítási adatlap (PDF, 998 KB) nagyszerű összefoglalást nyújt.

   © 3M 2017. Minden jog fenntartva.
   A 3M és a Novec a 3M Company védjegye.
   Az FM-200 és a Vertrel a The Chemours Company védjegyei.
   Az ECARO a Fike Corporation bejegyzett védjegye.
   Minden más védjegy a vonatkozó cégek tulajdona.


Feliratkozás a 3M Novec hírekre

A friss, tűzoltással, ipari tisztítással kapcsolatos hírek egyenesen a postaládájába érkeznek.