• share

  A kigali módosítás a HFC használatának csökkentéséről

  február 21, 2017
  share

  • A folyton változó szabályozási háttér és politikai helyzet miatt a Montreáli Egyezményben foglalt HFC gázok csökkenésének mértékét nehéz kézzel foghatóvá tenni. A Montreali Egyezmény 28. ülésén, Ruandában közel 200 ország részvételével hagyták jóvá a HFC gázok kivezetésére vonatkozó ütemtervet. A Kigali módosításként emlegetett megállapodás egyértelműen definiálja a nemzetközi HFC termelésre és felhasználásra vonatkozó irányelveket.

   Az UNEP Kigali módosítás adatlapja (PDF, 1.02 MB) tartalmazza azt az összefoglalót, ami a HFC kivonásáról rendelkezik.

   A montreali jegyzőkönyvet aláíró felek legutóbbi intézkedései világossá teszik, hogy a magas globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező HFC-k felett eljárt az idő, és az iparágak világszerte már fenntarthatóbb alternatívákat választanak. Tűzoltás esetén már nagy teljesítményű, alacsony GWP-alternatívák állnak rendelkezésre, beleértve a 3M™ Novec™ 1230 tűzvédelmi folyadékot is, amelynek GWP-értéke kisebb, mint 1. Ez azt jelenti, hogy a HFC helyett a Novec 1230 folyadék használatával az üvegházhatás jelentősen csökkenthető.

   Nem minden tiszta anyag egyforma. Nézze meg a 3M Novec 1230 folyadék összehasonlítását az FM-200™ (PDF, 173.97 KB) és ECARO-25® (PDF, 177.12 KB) anyagokkal.

   ©3M 2017. Minden jog fenntartva.
   3M és Novec a 3M védjegyei.
   FM-200 a Chemours Company védjegye.
   ECARO a Fike Corporation bejegyzett védjegye.
   Minden más védjegy a vonatkozó cégek tulajdona.

Feliratkozás a 3M Novec hírekre

A friss, tűzoltással, ipari tisztítással kapcsolatos hírek egyenesen a postaládájába érkeznek.