• share

  Az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal javasolja a triklór-etilén (TCE) tilalmát a zsírtalanításos munkafolyamatok során az egészségügyi veszélyei miatt

  január 31, 2017
  share

  • 2017. január 11-én az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) kiadta közlemény tervezetét, amely a gőzfázisú zsírtalanításban jelentkező jelentős egészségügyi kockázatok miatt tilos a toxikus kémiai triklór-etilén (TCE) használatának tilalmára vonatkozik. Sajtóközleménye szerint az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal "javaslatot tesz a TCE gőzfázisú zsírtalanításban történő gyártásának (beleértve az importot), feldolgozásának és terjesztésének megtiltására. Az EPA jvaslata alapján meg kell követelni a gyártóktól, forgalmazóktól, hogy tájékoztassák a kereskedelmi lánvban lévő partnereiket is. A javasolt szabályra vonatkozó észrevételeket a szövetségi nyilvántartásban való közzététel időpontjától számított 60 nap elteltével kell megtenni.

   A triklór-etilén, más néven TCE vagy TRIKE, mérgező illékony szerves vegyület (VOC), amelyet gyakran használnak merítéses eljárásokhoz, az oldószeres tisztításához és a gőzöléshez. Mivel a TCE jelentős egészségügyi kockázatokat jelent, és biztonságosabb oldószer-tisztítási alternatívák állnak rendelkezésre, csak idő kérdése volt, hogy mikor rendelik el ennek az anyagnak a tilalmát. Európában az EU REACH rendeletek szerint 2010-ben minősítette a TCE-t különö aggodalomra okot adó anyagként (SHVC), és 2016. áprilisától az EU hivatalosan is leállította a vegyi anyag használatát.

   Az EPA elemzése szerint (PDF, 335,18 KB) a gőzfázisú zsírtalanításhoz használt triklór-etilén (TCE) használata ésszerűtlen kockázatot jelent az emberi egészségre, olyan betegségekhez vezet, mint:

   • Vesekárosodás
   • Vese és májrák
   • Szívelégtelenség
   • Fejlődési rendellenességek, ideértve a méhen belül kezdődő magzati szívdaganatokat is
   • Autoimmun betegségek
   • Non-Hodgkin’s limfóma
   • Szexuális és meddőségi problémák
   • Idegrendszeri zavarok
   • Májmérgezés

   Az EPA javaslata jelentősen hozzájárulhat az egészségesebb munkavégzéshez.

   Itt az ideje a triklór-etilén alapú anyagok használatát abbahagyni és a jóval biztonságosabb -3M™ Novec™ folyadékok használatára áttérni!

   Mindannyian egyetértünk abban, hogy a munkavállalók egészsége és biztonsága az első. Miért használnánk káros vegyi anyagokat akkor, ha van biztonságosabb alternatíva? A 3M Novec folyadékok tervezése során a hatékonyságot tartották szem előtt és azt, hogy a használt összetevők ne veszélyeztessék a munkavállalók biztonságát,továbbá a környezetünket se károsítsák. A Novec porfólióban számos nagy teljesítményű, nem gyúlékony terméket talál.

     Kérdése esetén lépjen kapcsolatba velünk!

   ©3M 2017. Minden jog fenntartva.
   3M és Novec 3M Company védjegye.
   Minden más védjegy a vonatkozó cégek tulajdona.

Feliratkozás a 3M Novec hírekre

A friss, tűzoltással, ipari tisztítással kapcsolatos hírek egyenesen a postaládájába érkeznek.