3M™ Novec™: Az életkörülmények javítása a kémiai fenntarthatóság jegyében

Mérnökök, kémikusok, munkavédelmi vezetők: minden ügyfelünk szembesül azzal az általános kihívással, hogy amíg kiemelkedő teljesítményt próbálnak nyújtani, hogyan védjék a környezetet, az embereket és tulajdonaikat. Mi a 3M-nél biztonságos és fenntartható kémiai megoldásokkal igyekszünk mindezeknek a kihívásoknak megfelelni.

A tudományt arra használjuk, hogy olyan megoldásokat találjunk, amik minden érintettre pozitívan hatnak. A 3M Novec termékek használatával mindez megvalósítható, legyen szó tűz elfolytásáról, oldószeres tisztításról, hőátadásról, merítéses hűtésről, elektromosságot vezető anyagokról és tovább.

Közeli a fákról lógó zöld levelekről, még több elmosódott levéllel a háttérben.

Tudomány értékekkel

Egy közös cél érdekében: a tudomány segítségével létrehozni egy zöldebb világot.

Aktualitások

Mindannyiunkban él az a vágy, hogy a legjobbak legyünk - kedvezően hassunk a nekünk fontos dolgokra: emberekre, a munkánkra, a bolygónkra. Megállás nélkül kutatjuk a jobb, biztonságosabb, felelőségteljesebb megoldásokat. A tudomány, mely közös értékek alapján, tudatosan halad, több annál, mint csupán segít elvégezni a feladatunkat: támogat abban is, hogy megvalósítsuk szándékainkat, hogy megvédjük a számunkra fontos dolgokat.

 • Fehér körvonalas kézfogás ikon, bordó háttérrel, az üzleti együttműködést jelképezve.
  Egy okos üzleti döntés

  Minden 3M Novec termék tudatos fejlesztés eredménye, melyet maximálisan a felhasználók igényire szabtunk. Kutatóink teljes mértékben szem előtt tartják ügyfeleink elvárásait, és azok alapján keresik az újszerű megoldásokat. Keressen bátran bennünket, hogy közösen találjuk meg azt a megoldást, ami:
   

  • növeli a teljesítményt
  • magas fokú hatékonysághoz vezet
  • kiváló megbízhatóságot nyújt
  • megőrzi az üzlet folytonosságát és vagyoni érdekeltségeit
 • Fehér körvonalas ikon, 3 emberre, bordó háttérrel, a dolgozókat jelképezve.
  Nagy biztonsági tartalék munkavégzés közben

  Nincs szükség, hogy méginkább veszélyeztetve legyen az emberiség egészsége és biztonsága. A Novec termékek fejlesztése során, tudósaink tiszteletben tartották a kötelezettségvállalásunkat, melyet a termékeinket használó emberek biztonsága érdekében tettünk. Ez lehetővé teszi azt, hogy az üzletek is eleget tegyenek elköteleződéseiknek, miszerint egészséges és biztonságos munkakörnyezetet biztosítanak dolgozóik számára. Ezért a Novec tremékek kulcsfontosságú biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek:
   

  • nagy biztonsági tartalék munkavégzés közben
  • nem gyúlékony.

  Ugrás a Biztonságra

 • Fehér körvonlas Föld gömb ikon bordó háttérrel, a bolygót jelképezve.
  Fenntartható kémiai megoldások a bolygónkért

  Mi a 3M-nél, úgy gondoljuk, hogy a mi felelőségünk megfelelő módón bánni a bolygónkkal. Ezért is fejlesztettük ki a Novec folyadékokat azzal a szándékkal, hogy helyettesítsük a nem fenntartható kémiai megoldásokat. A Novec folyadékok környezetre gyakorolt hatásai kedvezőek, melyek lehetővé teszik, hogy ügyfeleink könnyebben teljesítsék a környezetvédelmi előírásokban szereplő feltételeket. A 3M Novec folyadékok jellemzői a következőek:
   

  • Nincs ózonréteg károsító hatása
  • Alacsony globális felmelegedési potenciál (GWP)
  • Nem várható jogszabályi korlátozás
  • Hatékonyan és fenntarthatóan helyettesíti az nPB, TCE, HCFC, HFC és vizes tisztítási eljárásokat

   

  Tudjon meg többet a 3M fenntarthatóságra vonatkozó kezdeményezéseiről.

  Ugrás a Fenntarthatóságra

A Novec 1230 folyadék egy okos megoldás, hogy megóvjuk Önt és környezetében élő emberek életét, értékeik épségét és bolygónkat.

 • Tűzvédelmi mérnökök ellenőrzik a címkéket a 3M Novec 1230 folyadékkal használt rendszeren

  3M™ Novec™ 1230 tűzvédelmi folyadék szabadalmaztatott technológiát kínál a tűzoltásban - tisztán és biztonságosan működik, kárt nem okoz az értékeink épségénben vagy környezetünkben. Ez azt jelenti, hogy nem keletkezik víz okozta kárásodás az érzékeny elektronikai berendezésekben vagy akár archívumok, múzeumok termeiben kiállított értékes tárgyakban, mint ahogy nem szennyezi hosszútávon a környezetet sem. A Novec 1230 folyadék rendelkezik a legnagyobb biztonsági tartalékkal a zárt helyekben történő alkalmazásoknál.

  A Novec 1230 folyadék célja:
   

  • a gyors eloszlás
  • bonyolultabb szerkezetű anyagokban való gyors behatolás
  • hatékony tűzoltás
  • megelőzni a hosszantartó fennakadásokat, biztosítani a folytonosságot

Tudatosan fejlesztett termékek, melyek könnyebbé teszik a munkát

 • Egy csepp oldalról nézve, ahogy egy tiszta vizfelületbe csapódik.
  Folyadékok sokoldalú felhasználásra

  A 3M™ Novec™ folyadékok különböző forráspontokkal, alacsony viszkozitással, magas dielektrikus szilárdsággal rendelkeznek, így tisztításra, hőátadásra és további más alkalmazásokhoz is használhatók.

 • Bordó kesztyűs kézd permetezi a Novec Elektronikus zsíroldót egy zöld dobozból.
  Aerosol tisztítók: több alkalom egy dobozból.

  3M™ Novec™ Aerosol tisztítók 95% aktív oldószerek rendkívüli tisztító teljesítménnyel. Nem korrodálják a kezelt felületet, nem viselkednek vezetőkként és mélyen behatolnak a legszűkebb résekbe is. Továbbá gyorsan száradnak és nem hagynak szennyeződést maguk után.

 • Bordó kesztyűs kéz tart egy Novec által bemártott PCB-t és érinti a már megszáradt lekezelt felületet, demonstrálva a szer hatékonyságát.
  Elektronikai bevonatok, melyek segítenek csökkenteni az előállítási költségeket.

  3M™ Novec™ Elektronikai bevonat könnyen alkalmazható, általában nem igényel maszkolást és használat után, pillanatokon belül kezelhető a felület.

 • Boltíves kőhíd a Mississippi folyó felett, Minneapolis és Minnesota látképével a háttérben, éjszaka
  Az SF6 alternatív szigetelő gázok, amelyek az elektromos ipar új technológia csúcsát jelentik.

  3M™ Novec™ szigetelő gázok a korszerű gázszigetelő ágazatban és a gázszigetelő elektromos berendezéseknél használatosak, így segítvén az elektromos ipar vezető vállalatait céljaik megvalósításában, egy fenntartható jővő érdekében.

Gondosan tervezett folyadékok

 • A mérnök egy kosarat helyez a Novec folyadékkal teli tartályba

  Ipari alkalmazásoknál, mint a hővezetés, a kenőanyag / bevonatolás és precíziós tisztítás, a dolgozók jellemzően az oldószer gőzének vannak kitéve műszakuk alatt, ezért az elfogadható expozíciós határértékek meghatározása kritikus tényező az oldószerek kiválasztásában. A 3M Novec folyadékok kiterjedt toxicitási vizsgálatok alapján nagy biztonsággal használhatóak, például n-propil-bromid (nPB), triklór-etilén (TCE) és perklór-etilén (PERC) anyagokkal összehasonlítva.

  A Novec folyadékok:
   

  • Nem minősülnek toxikus anyagnak, mint aTCE, ami rákkeltő
  • Nem esnek szabályozás alá, mint az nPB
  • A TCE és a PERC-tól eltérően nincs kitéve az expozíció felső határának

 • Tervező építészek dolgoznak sárga munkavédelmi sisakban egy építketésen
  Novec 1230: A biztonságos megoldás a tisztító eszközök között.

  A 3M Novec 1230 tűzvédelmi folyadéka rendkívül biztosnágos zárt helyekben történő alkalmazásoknál, amelyet a leginkább szeretne megvédeni. Lényegében ez a termék rendelkezik a legnagyobb biztonsági tartalékkal, viszonyítva más megoldásokhoz, akár a CO 2-höz. Ezek a jellemzői a leginkább akkor fontosak, ha biztonságosabb lehetőséget keres az FM-200TM vagy FE-25 helyett, mely mindkettő HFC alapú tűszubtrát.

 • Egy fiatal villamosmérnök szerel egy bizosítószekrényben
  Nem gyúlékony aerosol tisztítók, amelyek biztonságosabb munkakörnyezetet nyújtanak.

  A 3M Novec Aerosol tisztítók rendelkeznek a legnagyobb biztonsági tartalékkal a karbantartó és javít dolgozók esetében. Nem gyúlékony, így egyszerűbb is biztonságosabb kezelhetőséget biztosít, nem utolsó sorban a tárolás és szállítás is könnyebb ez által, kikerülve a gyúlékony tisztítók tárolására vonatkozó feltételek megteremtését. Továbbá, nem tartalmaznak n-popyl bromid (nPB) vagy egyéb veszélyes kémiai anyagokat, mint például a trichloroethylene (TCE) és methylene chloride.

Lila Trifecta minta

Fenntartható

 • Panoráma fotó Sydney partvonaláról, kék éggel.
  Tűzvédelem, amely hosszútávon fenntartható.

  A 3M Novec 1230 tűzvédelmi folyadéka viszonyításban más tűzoltószerekkel, vezető alternatívaként szerepel a fenntartható tűzoltószerek globális keresletében. Globális felmelegedési potánciálja igen alacsony (1), nem károsítja az ózónréteget és rövid a légkörben eltöltött élettartam is. Míg a Halon akár 65 évig is jelen megmarad a légkörben, a Novec 1230 folyadék élettartama 5 nap. Továbbá nem fenyegeti globális visszavonás, mint a HFC vegyületeket.

 • Egy üvegedélyben lévő növény folyadékban
  A Novec mérnöki tervezésű hűtő bevonatok használata, képes lecsökkenteni az adatközpontok áramfogyasztását, akár 97%-kal is.

  Az adatközpontok markáns pontjai az életünk minden aspektusánaka - az üzleten keresztül a kommunikációnak vagy akár szórakoztatásnak. Viszont ezek a hatalmas központok rendkívül nagy mennyiségű villamos energiat használnak fel, melyenek nagy része a hűtést szolgálja. A Novec Elektronikai folyadékok bevonatos hűtési technológiája lehetővé teszi az egyszerű termikus kialakítást és képes az adatközpontok, hűtésre vonatkozó kiadásait csökkenteni akár 97%-kal.

 • Villamosenergia-oszlopok erőművel a horizonton
  A Novec termékek elemi részei a villamos energia iparnak készült fenntartható gázszigetelés megoldásoknak

  A villamos energia ipar évek óta kutatja az alternatívát az SF6 helyére a gázszigetelés alaklmazások terén. Bár az SF6 igencsak hatékonynak mondható az ívelődés megelőzésében, viszont az egyik legkártékonyabb üvegház hatású gáz.