Kisfiú nézi a tengert
A tudomány az élet szolgálatában.

Elkötelezettek vagyunk hogy fejlesszük üzletünket, élhetőbbé tegyük bolygónkat és javítsuk minden élet minőségét.

Tekintse meg, hogyan

Fenntarthatóság a 3M-nél

Bolygónk és vállalatunk fenntartása számunkra egyet jelent a természeti erőforrások védelmével és azzal, hogy világszerte képessé tesszük az embereket és közösségeket, hogy elősegítsék a fejlődést. Azt jelenti, keressük az egyensúlyt a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi tényezők között, miközben választ a globális kihívásokra. De mindenekfelett azt jelenti, hogy közös célért küzdünk: minden élet minőségének javításáért.

 

Stratégiánk

 

 • A fenntarthatósági célunk az, hogy támogassuk az világszerte egyéni fejlődést, miközben vállalatunk is egyre jobb teljesítményt ér el. Ez egyet jelent azzal, hogy válaszokat keresünk az olyan kihívásokra, mint az energiaellátási problémák, biztonság, nyersanyagok szűkössége, egészségügy, oktatási kérdések, miközben szem előtt tartjuk növekedési célkitűzéseinket:

  • 3M technológiával fejlődik minden vállalat
  • 3M termékekkel kényelmesebb minden otthon
  • 3M innovációkkal jobb minőségű minden élet

  Mint sok más cég, mi is arra törekszünk, hogy egyensúlyba hozzuk a fenntarthatóság három pillérét:

  • Gazdasági siker: differenciált, gyakorlatias és ötletes megoldások kifejlesztésével felelünk a globális kihívásokra.
  • Környezetvédelem: gyakorlati és hatékony megoldások és termékek biztosításával segítjük a környezetvédelmi problémák megoldását.
  • Társadalmi felelősségvállalás: párbeszéd fenntartása a kulcsfontosságú társadalmi szereplőkkel, hogy folyamatosan fejleszthessük fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységünket.

  Tudjon meg többet arról, hogy milyen válaszokat adunk a globális kihívásokra.


Célok és eredmények

 

 • Az egyetlen dolog, amit még a remek ötleteknél is jobban szeretünk, azok a remek eredmények. Amikor fenntarthatóságról van szó, a kiváló teljesítmény a bizonyítékokban rejlik. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 57%-os csökkentésétől az alacsonyabb vízhasználaton át a kevesebb szennyezőanyag kibocsátásáig a fenntarthatósággal kapcsolatos erőfeszítéseink meghozzák gyümölcsüket. Tudjon meg többet.


Üzenet a 3M elnök-vezérigazgatójától

 

 • Inge Thulin, elnök-vezérigazgató

  A 3M 1902 óta van pozitív hatással életünkre. A társadalom és a környezet megóvása központi fontosságú számunkra, és víziónk egyik fontos eleme:

  • 3M Technology Advancing Every Company
  • 3M Products Enhancing Every Home
  • 3M Innovation Improving Every Life

  Több mint 70 képviseletünk van. A közel 200 országban kapható, 55 000 termékünkkel elválaszthatatlanul összefonódunk a világ gazdaságával illetve az emberi társadalommal, amely iránt mély felelősséget érzünk. Minden ember környezetében található valamilyen 3M termék, amely abba az egyedülálló helyzetbe hoz minket, hogy minden város, falu vagy személy életére valós hatással lehetünk.

  A kommunikációs technológiák ugrásszerű fejlődése egyre inkább egy globális közösséggé teszi az emberiséget, közös értékekkel. Együtt nézünk szembe az energiaforrások elérhetőségét, a klímaváltozást, a vízminőséget és vízhiányt, a nyersanyaghiányt, az oktatást, fejlődést, valamint az emberi egészséget és biztonságot érintő bizonytalansággal.


  Világos számunkra, hogy ezek a globális folyamatok veszélyeztetik a jövő generációinak fenntartható fejlődését, ezért legértékesebb erőforrásainkat, ötleteinket és újításainkat állítottuk ezen problémák megoldásának szolgálatába.

  Számos iparágban vagyunk érdekeltek az autóipartól az elektronikán át az egészségügyig, és mindenhol olyan technológiát kínálunk, amely könnyebbé, biztonságosabbá és teljesebbé tesz a mindennapokat. Néhány példa a közelmúltból, amelyek azt mutatják be, hogy miként járulunk hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz:

   

  • 2014-ben, világméretű energiamegtakarítási törekvéseinkkel kiérdemeltük az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség ENERGY STAR® díját. Ez volt zsinórban a 10. év, hogy a 3M kiérdemelte ezt a díjat, amely egyedülálló az iparágban. A Dow Jones fenntarthatósági indexben szintén újra helyet kaptunk, mely annak bevezetése, 1999 óta ugyancsak minden évben megtörtént.
    
  • Számos olyan, környezetbarát terméket fejlesztettünk ki és vezettünk be, mint az energiatakarékos fóliák táblagépekhez, Post-it® Greener jegyzetlapok, légzáró építőipari megoldások, Envision® grafikai fóliák, 360 Encompass™ egészségügyi információs rendszer és energiatakarékos, díjnyertes LED technológiák.
    
  • „Pollution Prevention Pays” elnevezésű programunk továbbra is sikeres, mely eddig 2 millió tonnányi vízi és légszennyező anyag, valamint hulladék keletkezését előzte meg, miközben 2002 és 2013 között összesen 57 %-kal csökkentette üvegházhatású gázkibocsátásunkat. Vállalatunk ugyanebben az időszakban 30 %-os növekedést ért el.
    
  • Folyamatosan és a világ minden táján támogatjuk a kulcsfontosságú ökoszisztémák megóvását. A 3M alapítvány a The Nature Conservancy-hez hasonló partnerekkel együttműködésben több mint 21 millió dollárt fordított mintegy 1 millió hektárnyi élőhely megmentésére.
    
  • 2013-ban több mint 61,6 millió dollárnyi terméket és készpénzt ajánlottunk fel jótékony célra.
    
  • 2014 elején aláírtuk az ENSZ Globális Megállapodását. Bár a 3M mindig is a megállapodás szellemiségével összhangban működött, büszkék vagyunk rá, hogy hivatalosan is kifejezhetjük elkötelezettségünket annak 10 vezérelve iránt az emberi jogok, munka, környezetvédelem és tisztességes üzleti magatartás területén, és szorosabb együttműködést alakíthatunk ki a szervezettel.

  Bár sikereink örömmel töltenek el bennünket, nem becsüljük alá az előttünk álló kihívások nagyságrendjét. Nem lesz könnyű. Ügymenetünkben, hosszú távú döntéshozatalunkban és közös munkánkban is alkalmazkodnunk kell majd. Mindemellett szilárd meggyőződésünk, hogy ügyfeleinkkel és partnereinkkel együttműködve, lehetővé téve alkalmazottainknak, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és szenvedélyüket sikerrel fogjuk végrehajtani azokat a változtatásokat, amelyek vállalatunk és társadalmunk sikerhez szükségesek.

  A 3M hatalmas, 89 500 fős elkötelezett, lelkes csapata azon dolgozik, hogy fenntarthatóbbá tegye jövőnket. Ezt úgy kívánjuk elérni, hogy termékeinkkel elősegítjük ügyfeleink fenntarthatóságra irányuló törekvéseit, új eljárásokat és gyakorlatot vezetünk be ellátási láncunkban és legfőképp úgy, hogy másokkal együtt dolgozunk annak érdekében, hogy elérjük ezt a közös célt.

  Büszke vagyok rá, hogy a 3M csapatának elkötelezett tagja lehetek és izgalmasnak találom, hogy szerepet játszhatunk mindannyiunk életminőségének javításában, szerte a világon.

  Inge G. Thulin
  elnök-vezérigazgató


Kiemelt termékek