Sivatagi táj
Szembenézünk a globális kihívásokkal.

 

Töltse le fenntarthatósági jelentésünket (angol nyelvű, pdf, 20K)

Globális kihívások

A 3M-nél mi úgy tekintünk a fenntarthatóságra, mint ami egyet jelent a közös szükségleteinkkel és vállalatunk jövőjével. A népesség növekedésével – különösen a fejlődő országokban – olyan kihívások jelentkeznek, mint az energiaforrások szűkössége és biztonsága, a nyersanyaghiány, az emberi egészség és biztonság, az oktatás és a fejlődés, amelyekre választ kell találnunk, ha biztosítani akarjuk, hogy az emberek a világ minden táján egészséges és teljes életet élhessenek.

A 3M az innováció segítségével minden nap megkísérel szembeszállni néhánnyal a világ legsürgetőbb problémái közül, mint például a:
- nyersanyagok
- vízkészletek
- energiaellátás és klímaváltozás
- egészség és biztonság
- oktatás és fejlődés

Céljaink és elköteleződésünk tükrözik, mennyire fontosnak tartjuk ezeknek a globális problémáknak a megoldását. Tudjunk meg többet céljainkról és eredményeinkről.

 

 

 • Egy erdő fái alulnézetből

  Nyersanyagok

  A Föld népessége egyre nagyobb, egyre hosszabb ideig él és egyre többet fogyaszt. Ez egyre növekvő nyomást gyakorol véges mennyiségben rendelkezésre álló természeti erőforrásainkra és nyersanyagainkra. Nem elég már, ha csak alacsony költségű, újrahasznosítható alapanyagokat használunk, tovább kell lépnünk a megújuló termékek felé is. A cégek, amelyek megfelelnek ennek a kihívásnak, nem csak a bolygón segítenek, hanem versenyelőnyre is szert tesznek a piacon.

  A 3M évtizedek óta dolgozik ezen a kihíváson, és innováció a jövőben is elő fogják segíteni a szűkös erőforrások megújuló alternatíváinak kifejlesztését, az újrahasznosítható anyagok forradalmasítását és a fenntartható fejlődést.

 • Partszakasz

  Vízkészletek

  Az emberek fogyasztják, felhasználják a mezőgazdaságban és a gyártási folyamatok során. A vízfogyasztás csökkentése és a vízminőség javítása fontos részét képezi annak a küldetésünknek, amely környezetünk megóvására irányul.

  A víz bolygónk legértékesebb természeti erőforrása. Bár bolygónk felszínének nagy részét víz borítja, a teljes vízkészletnek csupán 2,5 %-át teszik ki édesvízkészletek. Az édesvíz legnagyobb részét öntözési célokra használjuk, de közel 30 %-ot használnak fel a háztartások és az ipar is. Az elöregedő infrastruktúra és a megnövekedett igények kiemelkedő fontosságúvá teszik a tiszta, hozzáférhető víz biztosítását mind vállalatunk, mind vevőink számára.

  Vevőink egy része számára egyre nehezebb tiszta, elérhető vízkészletekhez jutni. Olyan technológiák kifejlesztésével tudunk számukra segíteni a probléma megoldásában, amelyek növelik a vízfelhasználási hatékonyságot és javítják a vízminőséget.

 • Szélturbinák

  Energiaellátás és klímaváltozás

  Egy megbízhatóan rendelkezésre álló energiaforrás elérhetősége közvetlen hatással van az összes vállalatra és közösségre. Az energiafelhasználási és klímaváltozási problémák megoldása szisztematikus változást igényel, és mi itt vagyunk, hogy előrelendítsük ezt a változást.

  A légszennyező anyagok kibocsátásától a fosszilis tüzelőanyagokig a 3M proaktív és együttműködő módon áll hozzá az energia iránti növekvő igény és a klímaváltozás problémájának megoldásához - mind működésünket, mind vevőink igényeit illetően. Az energiaforrások hatékony felhasználását és a klímaváltozást érintő kérdések összetettek és összefüggenek egymással. A 3M célja ezeknek a kapcsolatoknak a megértése és olyan megoldások keresése, amelyek elősegítik az energiatakarékosságot, a tiszta energiára épülő infrastruktúrát és az üvegházhatást okozó légköri gázok mennyiségének csökkentését. Már kifejlesztettünk olyan termékeket, amelyek csökkentik az energiafelhasználás hatását, elősegítik az energia hatékony felhasználását és csökkentik az üvegház-hatású gázok kibocsátását. Célunk hogy folytassuk a hosszú távú hatással bíró globális koncepciók kifejlesztését és alkalmazását.

 • Orvosi rendelő

  Egészség és biztonság

  A globális egészségügyi és biztonsági kérdések a világ minden táján megkerülhetetlenek a munkahelyeken. Az ételmérgezések és a fertőzött vízzel terjedő betegségek minden évben 3 millió embert ölnek meg szerte a világon, ugyanakkor az alacsony és közepes jövedelmű országokban körülbelül minden huszadik kórházi beteg kap meg valamilyen fertőzést kórházi ápolása alatt.

  A kormányzatok, cégek és fogyasztók közös érdeke a biztonsági, védelmi, egészségügyi és élelmiszerbiztonsági problémák megoldása. A kreatív innováció, a technológia, az oktatás és az együttműködés mind kritikus fontosságú, ha meg felül akarunk kerekedni az emberi egészségügyi és munkahelyi biztonsági kihívásokon.

  A 3M évtizedek óta szentel teljes üzleti divíziókat az emberi egészséggel, védelemmel és biztonsággal kapcsolatos termékek és szolgáltatások kifejlesztésének. Cégünk ezzel együtt saját működését illetően is elkötelezett ezen problémák megoldása iránt.

 • Robotika

  Oktatás és fejlesztés

  A globális munkanélküliségi ráta várhatóan változatlan lesz 2017-ig, különösen a fiatalok körében. Napjaink munkaerőpiacán kevesebb az álláslehetőség, és a legtöbb álláshoz olyan szakmai tudás kell, amivel a fiatalok és frissdiplomások még nem rendelkeznek. Műszaki cégként a 3M felismeri a jól képzett tudományos, műszaki, mérnöki és matematikai területen végzett diplomások fontosságát – fiatal elmékre van szükségünk, hogy magas szaktudást igénylő pozíciókat betöltve segítsenek cégünknek megoldani a jövő kihívásait.


Kulcskérdések