Hidak
25 éve tűzzük ki és érjük el céljainkat

 

Célok és eredmények

A fenntartható fejlődést elősegítő célok kítűzése nem új feladat a 3M számára; 1990 óta dolgozunk ezen. Ezek a célok válalatunk történetének fontos részét képezik, és segítségükkel drámaian csökkentettük saját ökológiai lábnyomunkat és az élre kerültünk környezetünk megóvásában.

Következő lépésként büszkén tekintünk saját működésünkön túlra és összpontosítunk vásárlóink és közösségeink fenntarthatósági céljainak és igényeinek támogatására. Miközben felismerjük annak fontosságát, hogy saját működésünket a megfelelő mederben folytassuk, és továbbra is kitartóan dolgozunk folyamataink fejlesztésén, látjuk azt a sokkal nagyobb hatást is, amelyet akkor érhetünk el, ha másokkal együttműködésben dolgozunk, hogy megértsük és megoldjuk azokat a kihívásokat, amelyekkel a másokkal való együttműködés során nézünk szembe.


Fenntarthatósági céljainkat és stratégiánkat a következőképpen közelítjük meg:
 

 • kiváló teljesítményre törekszünk mind saját működésünkben, mind ellátási láncunkban;
 • innovációkkal javítjuk az élet minőségét, ügyfeleinkkel és partnereinkkel együttműködésben;
 • gyarapítjuk a közösségeket, ahol élünk és dolgozunk.


Amikor vásárlóinkra, partnereinkre és a minket körülvevő közösségekre, valamint kölcsönös kihívásainkra és igényeinkre gondolunk, egy közös lehetőséget látunk. A környezetvédelmi kihívásokon felül felismerjük, hogy összefüggenek egymással azok a társadalmi kihívások, amelyekkel egy jobb világra való törekvés során nézünk szembe. Célunk, hogy másokkal együttműködésben egy olyan világot hozzunk létre ahol minden élet jobb – ahol a természeti erőforrások megbízhatóan rendelkezésre állnak, ahol az emberek a világon mindenhol hozzáférnek az oktatáshoz és a lehetőségekhez, és ahol a közösségek biztonságosak, egészségesek, összekapcsolódnak és virágzanak.


Az elkövetkezendő 10 évre vonatkozó céljainkat és terveinket a közös globális kihívásokat figyelembe véve, és a fenti, jobb világ megvalósítását szem előtt tartva határoztuk meg. Céljaink közti kapcsolatokat és átfedéseket, valamint azok számos kihívásra gyakorolt hatását felismerve erőfeszítéseinket annak az elsődleges kihívásnak a szem előtt tartásával végezzük, amelynek megoldását az adott cél megfogalmazásakor kitűztük. Hacsak nem jelezzük külön, minden említett cél globális, megvalósítása 2015-ben indul és 2025-ben fejeződik be.
Tudjon meg többet, és csatlakozzon hozzánk az úton, amely minden élet minőségét magasabb szintre emeli.

 


Legújabb eredményeink

 

 • Számos iparágban vagyunk érdekeltek az autóipartól az elektronikán át az egészségügyig, és mindenhol olyan technológiát kínálunk, amely könnyebbé, biztonságosabbá és teljesebbé tesz a mindennapokat. Néhány példa a közelmúltból, amelyek azt mutatják be, hogy miként járulunk hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz:

   

  • 2014-ben, világméretű energiamegtakarítási törekvéseinkkel kiérdemeltük az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség ENERGY STAR® díját. Ez volt zsinórban a 10. év, hogy a 3M kiérdemelte ezt a díjat, amely egyedülálló az iparágban. A Dow Jones fenntarthatósági indexben szintén újra helyet kaptunk, mely annak bevezetése, 1999 óta ugyancsak minden évben megtörtént.
  • Számos olyan, környezetbarát terméket fejlesztettünk ki és vezettünk be, mint az energiatakarékos fóliák táblagépekhez, Post-it® Greener jegyzetlapok, légzáró építőipari megoldások, Envision® grafikai fóliák, 360 Encompass™ egészségügyi információs rendszer és energiatakarékos, díjnyertes LED technológiák.
  • „Pollution Prevention Pays” elnevezésű programunk továbbra is sikeres, mely eddig 2 millió tonnányi vízi és légszennyező anyag, valamint hulladék keletkezését előzte meg, miközben 2002 és 2013 között összesen 57 %-kal csökkentette üvegházhatású gázkibocsátásunkat. Vállalatunk ugyanebben az időszakban 30 %-os növekedést ért el.
  • Folyamatosan és a világ minden táján támogatjuk a kulcsfontosságú ökoszisztémák megóvását. A 3M alapítvány a The Nature Conservancy-hez hasonló partnerekkel együttműködésben több mint 21 millió dollárt fordított mintegy 1 millió hektárnyi élőhely megmentésére.
  • 2013-ban több mint 61,6 millió dollárnyi terméket és készpénzt ajánlottunk fel jótékony célra. További információk közösségi kezdeményezéseinkről! (angol nyelvű)
  • 2014 elején aláírtuk az ENSZ Globális Megállapodását. Bár a 3M mindig is a megállapodás szellemiségével összhangban működött, büszkék vagyunk rá, hogy hivatalosan is kifejezhetjük elkötelezettségünket annak 10 vezérelve iránt az emberi jogok, munka, környezetvédelem és tisztességes üzleti magatartás területén, és szorosabb együttműködést alakíthatunk ki a szervezettel.