Ipari megoldások

A 3M számára a fenntarthatósághoz hozzátartozik a jobb megoldások megtalálását célzó együttműködés. Ahogy a világ népessége nő, különösen a fejlődő országokban, együtt kell megfelelnünk a globális kihívásoknak, hogy mindannyian egészséges és teljes életet élhessünk. Felismertük, hogy ügyfeleink ugyanezekkel a kihívásokkal néznek szembe és osztoznak fenntarthatósági céljainkban. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy vevőinkkel együttműködve azonosítsuk céljaikat és találjunk rájuk megoldást. A fenti szükségleteket kielégítő termékeink köre folyamatosan bővül, jelenleg elérhető környezetvédelmi megoldásainkról itt olvashat (PDF, 6,7 MB).

 


Életciklus menedzsment

 

 • A fenntarthatóságnak nem jár le a szavatossága. Az életciklus-menedzsment termékbevezetési folyamataink hivatalos részét képezi világszerte. Amikor új termékeket fejlesztünk ki, a következő fontos kérdéseket tesszük fel legelőször: Hogyan tudjuk csökkenteni a termék környezetre gyakorolt hatását? Hogyan fogjuk forgalmazni? Mi fog történni a termékkel életciklusa végeztével? Odafigyelünk a termékkel kapcsolatos valamennyi környezeti, egészségügyi és biztonsági vonatkozásra.

  2001-ben vezettük be új termék életciklus-menedzsment szabályzatauinkat (Life Cycle Management Policy), amely valamennyi üzleti egységünktől megköveteli, hogy az összes új és meglévő termékkel kapcsolatban folytassanak le életciklus-vizsgálatokat. Mivel évente több száz új terméket vezetünk be, folyamatosan újabb és újabb lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hogy javítsuk az általunk gyártott termékek környezeti, egészségügyi és biztonsági vonatkozásait.


Csomagolás

 

 • Innovatívan gondolkodunk, legyen szó akár dobozokról, kartonokról, tasakokról vagy egyéb csomagolóanyagokról. Az életciklus-menedzsment folyamatunk része az állandó törekvés, hogy kihasználjuk a csomagolóanyagok csökkentésének a környezetre és a költségekre gyakorolt kedvező hatásait. Újratervezéssel, újrafelhasználással, megnövelt újrahasznosíthatósággal és az újrahasznosított anyagok nagyobb arányú felhasználásával valamint a hatékony kocka alakú csomagolással csökkentjük csomagolásaink környezeti hatásait. Az eredmény alacsonyabb energiafelhasználás a csomagolóanyagok feldolgozása során, kevesebb költség és szennyezőanyag-kibocsátás a szállítás során, és kevesebb hely szükségessége a tárolás és ártalmatlanítás során.


Esettanulmányok

 

 • Post-It ® Cabinet csomag

  Post-it® jegyzettömbjeink Cabinet csomagolása segít az irodai hulladék és a környezeti hatás csökkentésében. A 24 vagy 16 jegyzettömböt tartalmazó kartondobozos adagoló a jegyzettömbök praktikus tárolását biztosítja, és feleslegessé teszi az egyes jegyzettömbök műanyag csomagolását. Ráadásul a kartoncsomagolás tintaszegény és 100%-ig újrahasznosított papírból készült.

 • 3M Scotch-Brite™ kád- és csempesúroló dörzsi

  Jelentősen csökkentettük a 3M™ Scotch-Brite™ kád- és csempesúroló dörzsink csomagolásása során felhasznált anyagmennyiséget. Az újratervezett csomagolásból eltávolítottuk a kartonpapír elosztókat, és a csomagolás teljes méretét annyira lecsökkentettük, hogy feleakkora helyet foglal el a szállítás során és a boltok polcain.

 • Térkihasználás kocka formával

  Akik eddig azt gondolták hogy a középiskolai geometriaórán tanultak soha nem lesznek hasznukra a való életben, gondolják végig a kocka alak hatékonyságát. A raktározásban és logisztikában csak "kocka alakú térkihasználásnak” (cube utilization) nevezett koncepció célja egy adott raktárban, raktérben vagy tárolóegységben lévő hely leghatékonyabb kihasználása. A kocka alakú térkihasználást általában a teljes rendelkezésre álló hely százalékában adják meg. Mi is kocka alakú térkihasználással csökkentjük termékeink raktározási és szállítási helyigényét.


Kiemelt termékek