Erdei táj
Elköteleződésünk a fenntartható erdőgazdálkodás iránt

Hisszük, hogy felelősek vagyunk a veszélyeztetett élőhelyek és fajok védelméért a világ minden táján.

A 3M elköteleződése a fenntartható erdőgazdálkodás iránt

A 3M a környezetvédelmi törekvéseinek köszönhetően a világ legelismertebb vállalatainak egyike.

Több mint 40 éve járunk élen a világcégek között – űttörő munkát végeztünk a fenntarthatóság koncepciójának a gyártási folyamatokban való alkalmazásában, kezdve korszakalkotó „Pollution Prevention Pays (3P)” elnevezésű programunkkal 1975-ben, egészen a fenntartható termékek ma elérhető széles skálájáig.

Emellett ambiciózus célokat tűztünk ki vállalatunk számára a klímaváltozást, a vízkészletek megóvását, a légszennyező anyagok kibocsátását valamint a hulladék mennyiségének csökkentését illetően, miközben növeljük termékeink újrahasznosíthatóságát és az újrahasznosított anyagok arányát csomagolásainkban.

A világon mindenütt jelen lévő vállalatként hiszünk abban, hogy felelősséggel tartozunk a társadalomnak általában, de különösképpen a közösségeknek, amelyekben élünk és dolgozunk. Ehhez hozzátartozik a veszélyeztetett élőhelyek és fajok védelme. Több mint 20 millió dollárt adományoztunk a Nature Conservancy-nek (amerikai természetvédelmi szervezet), hogy az Egyesült Államok, Kína, Mexikó és Brazilia területén megóvja a veszélyeztetett élőhelyeket és a biodiverzitást.

 


Felelős papírbeszerzés

 

  • Általános fenntarthatósági törekvéseink részeként régóta elköteleztük magunkat a felelős erdőgazdálkodás iránt. Papírtermékeinket olyan beszállítóktól szerezzük be, akikről úgy gondoljuk, hogy osztoznak értékeinkben és velünk azonos mértékben elkötelezettek az erdők megóvása iránt.

    A 3M Cellulóz-és papírbeszerzési szabályzatát (angol nyelvű) úgy dolgoztuk ki, hogy biztosítsuk, hogy az összes, papíralapú termékeinkbe, illetve csomagolásunkba kerülő elsődleges farost olyan beszállítótól származik, aaki védi az erdőket és tiszteli az alkalmazottak és azon emberek jogait, akik az erdőkben élnek, vagy attól függ a megélhetésük. A 3M csak olyan elsődleges farostot vesz át, amelynek származási helye ismert, bizonyíthatóan törvényes forrásból származik és a származási helyen olyan erdőgazdálkodást folytatnak, amely óvja a jelentős kötöttszén-készletekkel, illetve magas természetvédelmi értékkel rendelkező erdőket, valamint az alkalmazottak és az őslakos népek jogait.

    Együttműködünk az Erdészeti Alappal (The Forest Trust, TFT) is, egy olyan non-profit szervezettel, amely kiemelkedő eredményeket ért el a globális ellátási láncokat érintő felelős erdőgazdálkodás elősegítése terén, útmutatást adva a a vállalatoknak, hogy miként fejlesszenek ki és vezessenek be felelős papír- és cellulózbeszerzési folyamatokat. A TFT-vel együtt megkeressük közvetlen és közvetett beszállítóinkat, hogy visszakövessük a 3M alapanyagainak útját a fűrészüzemeken át az erdőig, továbbá tájékoztatjuk beszállítóinkat az irányelveinkben szereplő erdészeti kérdésekről, és támogatjuk őket, hogy létrehozzák saját felelős rostbeszerzési programjaikat. A fenti, irányelveinkkel összhangban lévő együttműködés során a beszállítói láncunkban lévő lehetőségekkel élve világszerte igyekszünk elősegíteni a felelős cellulózbeszerzést és a fenntartható erdőgazdálkodást.


Fenntartható innováció

 

  • A 3M továbbra is fontosnak tartja a fenntartható termékek fejlesztését. Két példa a sok közül a Post-it® Greener környezetbarát jegyzettömb és a Post-it® újrahasznosított jegyzettömb, amelyek 100%-ban újrahasznosított papírból készülnek. Az újrahasznosított jegyzettömbök esetén a csomagolás is 100%-ban újrahasznosított kartonból készül. Kínálunk Post-it® 100%-ban újrahasznosított Z-jegyzettömböket, Post-it® Greener környezetbarát jelölőlapokat, és Post-it® Újrahasznosított irodai táblákat is. Valamennyi Post-it® jegyzettömb 100%-ban újrahasznosítható.

    Egyes Post-it® és Scotch® márkájú termékeink egy forradalmi ragasztóanyagot tartalmaznak, amely elsősorban megújuló növényekből készült. Ez csökkenti a kőolaj-termékek felhasználását a gyártási folyamat során, amely környezetbarátabb gyártási folyamatot jelent.

    A fent említettek mind elősegítik bolygónk erdeinek megóvását, csökkentik a klímaváltozás hatását és javítják az emberek életminőségét világszerte. Kiskereskedőinkkel, alkalmazottainkkal, vevőinkkel és a minket körülvevő közösségekkel együttműködve továbbra is kielégítjük a jelen társadalmának igényeit, közben tiszteletben tartva a jövő generációinak szükségleteit.