1. Magyarország
 2. Rólunk
 3. Technológiáink
Technológiáink periódusos rendszere

Technológiák

Válasszon egyet az alábbi technológiák közül és fedezze fel, hogy ötleteink miként kapcsolódnak össze és segítenek problémákat megoldani a szerte a világon.

 

 • Alkalmazások
  Ac Icon

  Akusztikus szabályozás

  Az erős, kellemetlen zajok nem csak zavaróak, de egészségünkre és biztonságunkra is káros hatással vannak. A 3M elsőrangú nem szőtt anyagokat, viszkoelasztikus polimereket és egyéb anyagokat fejlesztett ki, melyek elnyelik a hangokat, tompítják a vibrációt és kordában tartják a nemkívánatos zajokat. Személyautókban ezek az agyagok csendesebbé teszik az utasteret. Számítógépek merevlemezeiben csökkentik a zavaró hangok erősségét, segítenek növelni a hozzáférés sebességét és a tárolókapacitást. Munkavégzés közben megszüntetik a zavaró körülményeket, óvják a hallást és lehetővé teszik a kommunikációt.


  Di Icon

  Kijelzők

  A 3M kijelzőkben alkalmazott anyagai a fényáteresztést és –visszaverést manipulálják. A többrétegű fóliákkal, lencsékkel és mikroreplikációval kapcsolatos szakértelmünk kombinációja lehetővé teszi számunkra, hogy gyakorlatilag bármilyen típusú elektronikus kijelző tartósságát, fényerejét és élességét növeljük, kezdve a mobil készülékek kijelzőjével, az LCD-monitorokon és LCD-televíziókon át a gigantikus kivetítőkig. Ezeket az anyagokat a laptopokhoz szánt betekintésvédelmi fóliáinkban és a bankautomatákban is hasznosítjuk.


  Ec Icon

  Energetikai összetevők

  Az energia-előállítás és tárolás új módszereinek feltárását célzó, világszerte zajló kutatások során a 3M technológiája komoly szerephez jut. Vállalatunk világelső az üzemanyagcellák területén, különösen, ha költséghatékony membránelektróda szerelvények tervezéséről és gyártásáról van szó. Az akkumulátorok esetében használt lítium-ion anyagok fejlesztését is aktívan folytatjuk. A napelem-technológia fejlődését folyamatos kutatással (védőfóliák és Fresnel gyűjtőlencsék) segítjük, és olyan termékeket szállítunk az iparágnak, mint az erős kötésű és vezetőképes fóliaszalagok.


  Fs Icon

  Szűrés, szétválasztás és tisztítás

  A gyógyszerkészítmények, élelmiszerek és speciális vegyszerek előállítása megköveteli a lehető legtisztább összetevőket. A különböző iparágak szigorú elvárásainak való megfelelés érdekében, a 3M számos megoldást kínál gázok és folyadékok szűrésére és szétválasztására, mint pédául a töltéssel rendelkező mikroporózus membránokat, szénszűrőket és nem szőtt szűrőanyagokat. Ez a technológia megjelenik a 3M légzésvédőiben, a lakásokban és autókban levő légszűrőkben, valamint az otthoni vízszűrőkben is.


  Fc Icon

  Rugalmas konvertálás

  A 3M termékeinek több mint fele esetében a gyártási folyamat utolsó lépése a fólia, csiszolóanyag, ragasztószalag vagy egyéb termék konvertálása olyan meghatározott formára és méretre, melyet az ügyfél igényel. Mivel képesek vagyunk gyorsan átkonfigurálni egy termék vágási méretét, formáját és egyéb tulajdonságait, lehetőségünk van hatékonyan személyre szabni azokat a minőség megőrzése mellett. Ez a gyártási rugalmasság az alkalmazkodóképes csomagolással párosul, mely így az ügyfél igényei szerint óvja a terméket, őrzi meg minőségét és igazodik márkázási stratégiához.


  Fe Icon

  Flexibilis elektronika

  Fejlett, szabadalmaztatott anyagok és technológiák felhasználásával a 3M úttörővé vált az elektronikus áramkörök hajlítható polimer fóliákra történő nyomtatásában. A tintasugaras festékkazetták az elsők közt alkalmazták ezt az alacsony költségű, könnyű és hajlítható megoldást. Manapság merevlemezekben, orvosi diagnosztikai eszközökben, nagyméretű, lapos kijelzőkben és egyéb olyan felhasználási területeken is alkalmazzák a technológiát, melyek megbízhatóságot és rugalmasságot igényelnek.


  Im Icon

  Képalkotás

  A 3M érti a vizuális kommunikációt. Mi készítettük az első, képek továbbítását lehetővé tévő termofax gépet. Újraértelmeztük a reklámozást az első, digitálisan nyomtatott, fal méretű grafikákkal. Feltaláltuk a többrétegű optikai fóliákat, melyek éles, „vibráló” képeket jelenítenek meg kijelzőkön és hamisíthatatlan biztonsági jelöléseken. Finomítottuk a tintáinkat és pigmentjeinket, hogy valódi, élénk színeket biztosítsunk, melyek még a legmostohább körülmények közt is megmaradnak. A digitális technológia és nyomtatás terén felhalmozott több évtizedes tapasztalatunkra építve, vállalatunk folytatja a kifinomult fóliák, digitális nyomtatáshoz való tinták és szoftverek, elektronikus kijelzők és jelölések fejlesztését.


  Lm Icon

  Fénytechnika

  Kezdjük a 3M továbbfejlesztett anyagokra vonatkozó mély ismereteivel. Kombináljuk ezeket az anyagokat rétegek százaiból álló fóliákká. Integráljuk az egészet a 3M páratlan képességével, mely lehetővé teszi mikroszkopikus szerkezetek fóliákon (és egyéb felületeken) történő létrehozását. A fenti és további technológiák kombinálásával, a 3M úgy irányítja a fényt, hogy lehetővé válik annak mindennapi termékekben történő hasznosítása. A különböző jelzések fényesebbek és könnyebben olvashatók. A biztonsági jelölések mintha a dokumentumok felett lebegnének. Az elektronikus kijelzők telítettebb és élénkebb színeket jelenítenek meg, miközben kevesebb energiát fogyasztanak.


  Mf Icon

  Mechanikai rögzítők

  A 3M mechanikai rögzítőivel ügyfeleink különböző anyagokat rögzíthetnek és távolíthatnak el újra és újra. A tartós, strukturált felszínt technológiáink egyedi kombinációjával hozzuk létre, ide értve a mikroreplikációt, polimer-feldolgozást ragasztástechnikát és nem szőtt anyagokat. Ezek a „megfog-elenged” jellegű rögzítők megváltoztatták az olyan különböző termékeket, mint a pelenkák és a csiszolóanyagok. A szállítmányozás, egészségügy, sporteszközök és elektronikai termékek szintén hasznosítják őket.


  Op Icon

  Optikai kommunikáció

  Az online szolgáltatások terjedésével párhuzamosan, mint az internet-telefon és az elektronikus videótár, a növekvő sávszélességre egyre nagyobb igény van. A 3M száloptikai kötőelemei és csatlakozói – melyek az anyagtudomány és precíziós megmunkálás terén szerzett szakértelmünkön alapulnak – hozzásegítik a szolgáltatókat ahhoz, hogy kielégítsék a fogyasztók adatsebességgel és megbízhatósággal kapcsolatos elvárásait. Optoelektronikai hozzáértésünkről a 3M megjelenítő eszközökhöz gyártott alkatrészei, flexibilis elektronikai termékei, orvosi érzékelői, valamint biztonságtechnikai megoldásai is tanúbizonyságot tesznek.


  Po Icon

  Porózus anyagok és membránok

  Porózus anyagok és membránok 3M termékek ezreiben fordulnak elő, beleértve a légzésvédőket, szűrőket, üzemanyagcellákat, transzdermális tapaszokat és sebkötöző anyagokat. A 3M az adott felhasználási terület igényeire szabott pórus-átmérővel és –sűrűséggel gyártja a porózus fóliákat és szerkezeti anyagokat. Ezeknél az anyagoknál akár kémiai módosítással alakítják ki a cellákat. A 3M technológiája napjainkban biztosítja a levegő és a folyadékok megfelelő sebességű áramlását, miközben a részecskék átjutását megakadályozza – legyenek azok akkorák, mint egy rizsszem, vagy akkorák, mint egy molekula.


  Tt Icon

  Nyomkövető és azonosító rendszerek

  A rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) extrém megbízható, hasznos és sokoldalú megoldás tárgyak mozgásának és állapotának követéséhez. A 3M először könyvtári rendszerekben alkalmazta ezt a vezeték nélküli technológiát. Manapság ügyfeleink többek közt gyógyszerszállítmányok, repülőgép-alkatrészek, szövetminták, jogi és orvosi dokumentumok követésére és nyilvántartására is használják. A folyamatosan fejlődő szoftvernek és hardvernek köszönhetően a 3M™ RFID megoldások növelik a termelékenységet, miközben csökkentik a lopás és elveszett cikkek okozat károkat.

 • Bi Icon

  Biotechnológia

  Az egészségügy számára kínált termékek gyártása során, a 3M erősségeinek különleges kombinációjára támaszkodik az anyagtudományok, a felületkezelés, a szűrés és a biológia területén. Az eredmények magukért beszélnek: különlegesen tartós fogászati helyreállító anyagok, szövetbarát sebészeti ragtapaszok és kötszerek, gyógyszerek bevitelét segítő transzdermális tapaszok, antimikrobiális tisztítószerek és sterilitás-érzékelők.


  Dd Icon

  Gyógyszerek bevitele

  A gyógyszerkészítmények kellemesebbé tehetik az életet és meg is menthetik azt. Rendkívül fontos, hogy a megfelelő dózisban kerüljenek a megfelelő helyre a megfelelő időben. A 3M úttörő szerepet játszott a kimért dózisú inhalátorok (melyek gyógyszerek légútba juttatását teszik lehetővé) és a transzdermális tapaszok kifejlesztésében. Napjainkban a kemikáliák létrehozása és gyógyszerbeviteli technológiák terén elsajátított szakértelmünket a több évtizedes, szabályozásügyi, minőségbiztosítási és precíziós gyártási tapasztalatunk egészíti ki.


  Md Icon

  Egészségügyi adatkezelés

  A 3M fejlett szoftverei és szakértői szolgáltatásai világszerte több, mint 6000 kórházban segítik a szervezeteket abban, hogy rögzítsék és osztályozzák az egészségügyi adatokat, lekössék a forrásokat, igazodjanak a szabályozásokhoz, kezeljék a bevételeket, végső soron pedig javítsák az ellátás színvonalát. Megoldásaink jelentős költségmegtakarítást eredményeznek egészségügyi szervezetek esetében, a kormányoknak és egészségügy-politikai szervezeteknek pedig világszerte segítenek a költségek kezelésében, valamint a helyi és nemzeti egészségügyi rendszerek működésének javításában.


  Mi Icon

  Mikrobiális detektálás és ellenőrzés

  A 3M technológiái a veszélyes mikrobák elleni harc frontvonalát képviselik. A speciális anyagok, bevonatok, nanotechnológia, jelfeldolgozás és mikroreplikáció területén felhalmozott tapasztalatából merítve, a 3M gyorsan és egyszerűen használható rendszert fejlesztett ki a kórokozók és egyéb organizmusok detektálásához, azonosításához és számszerűsítéséhez. Ezeket kórházakban, orvosi laboratóriumokban, valamint élelmiszeripari létesítményekben alkalmazzák. Genetikai markereken alapuló mikrobiális detektálási és jellemzési módszerek fejlesztésével is foglalkozunk.


  Se Icon

  Érzékelők

  Egy újszülött szívének enyhe izgalma, egy oltóanyag hatékonyságát csökkentő hőmérsékletváltozás, egy cisztikus fibrózisra utaló genetikai marker: ezek, illetve egyéb indikátorok mind kimutathatók a 3M érzékelőivel, vagy olyan készülékekkel, melyek 3M alkatrészekre épülnek. Technológiáink széleskörű hatásokra képesek reagálni, ide értve a hőt, fényt, nyomást, rádióhullámokat, kémiai és biológiai vagy egyéb jelzéseket. Érzékelőink választéka ugyancsak átfogó: megtalálja köztük a költséghatékony termékeket, mint az egyszer használatos sterilitási tesztcsíkok, de a fejlett, automata diagnosztikai készülékeket is.


  Wo Icon

  Sebkezelés és fertőzésmegelőzés

  A veszélyes fertőzések kockázata mindig fennáll, amikor a páciens bőre baleset, sebészeti vagy vénás beavatkozás következtében megsérül. A 3M egészségügyi termékei, mint az átlátszó kötszerek, sebészeti ragtapaszok, izolálók, bőrelőkészítő termékek és tisztítószerek gyártása során továbbfejlesztett ragasztókat, fóliákat, nem szőtt és speciális anyagokat alkalmazunk, hogy elősegítsük a gyorsabb gyógyulást és csökkentsük a fertőzésveszélyt.

 • Ab Icon

  Csiszolóanyagok

  A 3M csiszolóanyag-gyártóként kezdte tevékenységét. Százéves működésünk alatt folyamatosan finomítottunk eredeti technológiáinkat, és egyéb 3M üzletágaktól származó forradalmi találmányokkal egészítettük ki őket. Csiszolóanyagaink napjainkban olyan hagyományos erősségeinkre támaszkodnak, mint a ragasztóanyagok, bevonatok és a legmodernebb, nem szőtt anyagokhoz, kerámiákhoz és csiszolószemcsékhez kapcsolódó mikroreplikációs technológia. Az eredmény a csiszolóanyagok olyan választéka, melyekkel könnyen és egyszerűen formázhat, csiszolhat és polírozhat.


  Ad Icon

  Ragasztóanyagok

  Olyan erősek, hogy a helyén tartanak egy szerkezeti panelt az épület teljes élettartama alatt…olyan kíméletesek, hogy egy gyermek erejének is engednek. Mivel a 3M ragasztóanyagait úgy fejlesztjük, hogy megfeleljenek a fogyasztók igényeinek, termékek olyan széles körében alkalmazzák őket, mint a repülőgépek, mobiltelefonok, gépjárművek és orvosi kötszerek. Kiváló szakértelemmel rendelkezünk az önkötő ragasztók és epoxik, valamint természetesen a nyomásra érzékeny ragasztószalagok területén, melyet a 3M talált fel több, mint 80 évvel ezelőtt.


  Am Icon

  Különleges vegyi anyagok

  Amikor a 3M kutatói egy ügyfél problémáján kezdenek dolgozni, egy sor figyelemre méltó és különleges anyagra támaszkodhatnak: polimerek, kompozitok, kerámiák, fluorvegyületek, nanovegyületek és számos egyéb összetevő. Laboratóriumaink folyamatosan bővítik a palettát új formulákkal és a már létező anyagoknál elért forradalmi módosításokkal. A 3M páratlanul sikeres ezen újszerű anyagok valós igényekhez igazodó felhasználásában.


  Ce Icon

  Kerámiák

  A 3M innen indult, mikor az ásványi anyagokat csiszolópapírrá alakította. Több, mint száz év alatt a szervetlen kerámiák felhasználásával termékek széles választékát fejlesztettük ki. A durva szemcsék, melyek a tetőt óvják. A bankautomata összetett érintő-képernyője. Az esztétikus fogászati anyagok és a legdurvább csiszolók. A csillogó gyöngyök, melyek a sávot jelzik az esőáztatta autóúton és az ultra-erős szálak, melyeket távvezetékké fonunk.
  Ezek mind a 3M hosszú, szervetlen kerámiákkal kapcsolatos történetének eredményei.


  Do Icon

  Fogászati és fogszabályozási anyagok

  A 3M 1964-ben vezette be az első természetes fogszínhez igazodó tömőanyagot, mely áttörést jelentett azok számára, akik aggódtak az esztétikai kérdések miatt, a fogászok számára pedig egy tartós termék vált elérhetővé. Azóta a kémia, biológia, kerámiatechnológia és digitalizáció fejlődésére támaszkodva világelsőkké váltunk a fogászati kompozitok, ragasztók, lenyomatok, fogszabályzási anyagok és egyéb termékek területén. A 3M úttörő szerepet töltött be a precíz másolatok készítését lehetővé tevő lenyomatok és a nagy viszkozitású restauráló anyagok elterjedésében, melyek gyorsan és kellemetlenségek nélkül kötnek meg a páciens szájában.


  Em Icon

  Elektronikai anyagok

  Az elektronikai alkatrészek fejlődése – a félvezetőktől kezdve a csatlakozókon át az adattárolókig és a kijelzőkig – gyakran a szerves, szervetlen és fémes anyagok terén elért áttöréseknek köszönhető, melyekből ezek az alkatrészek készülnek. A 3M erősségei révén járul hozzá az alkatrészek gyártásának és teljesítményének fejlődéséhez az olyan építőköveken keresztül, mint a fluorvegyületek, ragasztóanyagok, csiszolóanyagok, membránok, elektródák és elektrolitok.


  Fi Icon

  Fóliák

  A 3M mérnöki precizitással tervezett fóliái számos alkalmazásnak megfelelnek. Az egyik termékvonal az LCD kijelzők fényerejét növeli, a másik pedig megakadályozza, hogy a fénysugarak átjussanak az ablaküvegen, vagy éppen meggátolják a szem károsodását hegesztés közben.. A 3M fóliáit alkalmazzák, ha épület méretű grafikus elemekre van szükség, vagy ha elejét szeretnék venni a falfirkák megjelenésének. Léteznek egyszerű, egyrétegű változatok és olyanok is, amik több száz réteget kombinálnak, melyek mindegyike adott hullámhossz átengedéséért vagy visszaveréséért felel. Egyéb típusok nagyhatékonyságú oxigén- és nedvességgátlóként viselkednek, mely a következő generációs elektronikus kijelzők egyik követelménye.


  Fl Icon

  Fluorozott vegyületek

  A 3M fluorvegyületei a cég kiterjedt védőbevonat kínálatának legfontosabb összetevői. Hőközlő folyadékként és felületaktív anyagként is alkalmazzák őket, melyek javítják a nagyteljesítményű festékek és bevonatok megfelelő tapadását a felületekhez. A Dyneon™ fluor-polimerek kiváló hőmérséklettűréssel és vegyi ellenállással rendelkeznek, mely ideálissá teszi őket olyan termékek számára, melyek szélsőséges hőmérsékletnek és barátságtalan körülményeknek vannak kitéve. Felhasználásuk vezetékek, tömítő- és szigetelőanyagok, bevonatok, üzemanyagcsövek bélésének gyártása során és egyéb kritikus alkalmazásoknál is jellemző.


  Me Icon

  Fémmátrix kompozitok

  Kerámiaszálak, vagy alumíniumötvözetekből álló részecskék sűrű hálózatába beszivárogva, a 3M olyan kompozit anyagokat és cikkeket hoz létre, melyek a kivételes szilárdságot és merevséget kombinálják a könnyű súllyal. A 3M első, erre a technológiára épülő kereskedelmi terméke egy olyan, nagyszilárdságú felsővezeték, mely egy azonos méretű, hagyományos terméknél kétszer nagyobb energia szállítására képes. A termékekkel és alkatrészekkel való munka folytatódik annak érdekében, hogy újabb felhasználási lehetőségeket tárjunk fel, ide értve a szerkezeti és mechanikai alkalmazásokat.


  Nt Icon

  Nanotechnológia

  A 3M tudósai és kutatói egy új, nanométerekben mérhető világ felfedezésén dolgoznak, ahol az anyagok egyedülálló fizikai, kémiai és biológiai tulajdonságokat mutatnak. Ezeket az egyedi jellemzőket már ma is hasznosítjuk fogászati anyagok, és – LCD kijelzőkben található – fényerősítő optikai fóliáink esetében. Számos 3M technológiai platform – mint például a ragasztóanyagok és a bevonatok – már ma is profitál a nanotechnológia fejlődéséből.


  Nw Icon

  Nem szőtt anyagok

  A 3M még a nem szőtt anyagok felhasználásainak fél évszázados kutatása után is új módszereket talál finomításukra és használatukra. Orvosi ragtapaszként kényelmesen viselhetők. Csiszolóanyagként tartósságot és egyszerűbb használatot nyújtanak. Szigetelőként autóját csendesebbé, kabátját melegebbé teszik. A 3M továbbfejlesztett anyagok és kifinomult gyártástechnológia terén szerzett tapasztalatának köszönhetően a nem szőtt anyagok új lehetőségeit fejlesztjük az egészségügy, az ipar és a fogyasztói termékek számára.


  Sm Icon

  Speciális anyagok

  A 3M kiváló képességekkel rendelkezik az ügyfelek számára, vagy saját felhasználásra készülő, kis mennyiségű, nagy értékű anyagok fejlesztésében és módosításában. Ezek között fellelhetők speciális adalékok és kemikáliák, mint a katalizátorok, védőgyanták, fotoiniciátorok, felületaktív anyagok, mikrogyöngyök, könnyen tisztítható bevonatok, akkumulátor elektrolitok és síkosítók. A 3M kerámiatextíliákat és kompozitokat is fejleszt, melyeket az űrkutatásban, petróleumfinomításban, fémfeldolgozásban és egyéb iparágakban is használnak. Az egyedülálló anyagok mellett, a 3M kínálatában egyre nagyobb szerepet kapnak a könnyű mátrix-kompozitok.

 • Mr Icon

  Mikroreplikáció

  A 3M élen jár az apró, precízen megformált szerkezetek felhasználásában, melyek új fizikai, kémiai és optikai tulajdonsággal ruházzák fel a különböző anyagokat. Mikroreplikációs eljárással készült prizmákat alkalmazunk az közlekedési táblák, elektronikus kijelzők és az épületek külső megvilágítása esetében, mely több fény befogását és erősebb visszavetését teszi lehetővé. Az apró piramis alakzatoknak köszönhetően a csiszolóanyagok hatékonyabban működnek és egyenletesebben kopnak. A mikroreplikált csatornák arra is képesek, hogy a kapillárishatást kihasználva vezessék a folyadékokat, mely óriási potenciált tartogat az orvosbiológiai termékek számára.


  Mo Icon

  Öntés

  A 3M precíz optikai lencséi és komplex alakzatai fejlett öntési technológiák segítségével készülnek. Öntést alkalmazunk akkor is, amikor mikroreplikációs mintákat hozunk létre strukturált csiszolóanyagokhoz, a fényerő javításához, vagy biztonsági fóliákhoz. Mivel ezek a termékek sokszor szélsőséges tűréshatárokat tesznek szükségessé, a 3M páratlan szakértelemre tett szert számos olyan résztechnológia területén, mint az öntvényformázás, folyamatmérés, és termociklusok, mely hőre lágyuló és keményedő anyagok feldolgozásában játszik fontos szerepet.


  Pd Icon

  Részecskediszperzió és –feldolgozás

  A 3M azon képessége, mellyel képes részecskéket létrehozni és eloszlatni – szilárd anyagok, fóliák és folyadékok esetében -, lehetővé teszi a vállalat számára, hogy egyedi jellemzőkkel ruházza fel csiszolóanyagait, fogászati restaurátorait, tintáit, ablak- és optikai fóliáit, valamint számos más termékét. Mivel megértjük a fizikai, kémiai és felületek közti kölcsönhatásokat, képesek vagyunk precíz elosztással részecskéket és nanorészecskéket (üveggyöngyök, szén, fémek és fémoxidok) felvinni, hogy befolyásoljuk egy anyag szilárdságát, fényvisszaverési tulajdonságait, vezetőképességét, infravörös fényelnyelését, katalitikus aktivitását és egyéb tulajdonságait.


  Pm Icon

  Polimerolvasztási folyamatok

  A 3M hosszú évtizedek alatt világelsővé vált a polimerek fejlesztésében és felhasználásában extrudálás, bevonatképzés és egyéb eljárások segítségével formálva tárgyakká és fóliákká ezeket az egyedülálló molekulákat. Napjainkban a 3M majdnem minden alapvető technológiája, továbbá termékeinek túlnyomó része a polimer-feldoldozáson alapul. Szakértelmünk különösen fontos az egészségügyben, elektronikában és a reklámgrafikai üzletágban.


  Pp Icon

  Precíziós folyamatok

  A nagy mennyiségben történő előállítás a múltban a végtermék változó jellegét jelenthette. Többé már nincs így, ugyanis a bevonatkészítés, szárítás, kikeményedés és egyéb technológiák terén végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően a 3M mérnökei olyan gyártófelszereléseket terveznek, melyek a folyamatok finom szabályozhatóságát kombinálják a roll-to-roll gyártástechnológia költséghatékonyságával. Az eredmény: a 3M környezeti teljesítményé folyamatosan javul, a termékek hibahatára pedig egyre parányibbá válik – bizonyos felületi minták esetében a fény hullámhosszával megegyező is lehet.


  Pe Icon

  Prediktív mérnöki tervezés és modellezés

  A kifinomult számítógépes modellezés és szimulációs technológia segítségével, a 3M kutatói és mérnökei előre kiszámíthatják egy még elkészítendő anyag várható tulajdonságait, és felgyorsíthatják a fejlettebb gyártási folyamatok kifejlesztését. Ezen virtuális kísérleteknek hála, a 3M gyorsabb ütemben tudja létrehozni az értékes új termékeket az elektronikus kijelzőkhöz, rugalmas áramkörökhöz és rádiófrekvenciás azonosítókhoz.


  Rp Icon

  Sugármegmunkálás

  Sok 3M termékben található összetevőt olyan kémiai folyamatok segítségével módosítunk és javítunk fel, mint a kikeményedés, szilárdítás, keresztkölcsönhatások, és polimerizáció, és melyeket sugármegmunkálás segít elő. Ibolyántúli és elektronnyalábokat, nagyfrekvenciájú lézerimpulzusokat, korona-, láng- és egyéb technológiákat alkalmazunk, hogy miniatűr mintázatokat hozzunk létre strukturált csiszolóanyagainkban, fóliáinkban, biztonsági jelölőanyagainkon található képeken. Egyedi felszíni jellemzőkkel láthatjuk el fényvisszaverőinket, és több ezer másik termékünket.


  Su Icon

  Felületek módosítása

  A 3M a dolgok mélyére hatol, mélyebbre bármely más cégnél. Egyedi felületeket hozunk létre mikroreplikációs technológiánk segítségével. A hálós anyagokat és felületeket módosítjuk is korona-, hő- és páratechnológiai folyamatok segítségével. Ezek a kifinomult eszközök lehetővé teszik számunkra, hogy javítsuk az egyes felületek folyadékokra és ragasztókra való fogékonyságát, megváltoztassuk keménységüket, javítsuk fényvisszavető képességüket, vagy egyéb újszerű jellemzőkkel ruházzuk fel őket.


  Vp Icon

  Páratechnológia

  A kritikus teljesítményjellemzők gyakran a precíz fém-, oxid- vagy polimer-bevonattól függnek. A 3M gyakorlatilag művészetté fejlesztette a páratechnológiai bevonatkészítést. Jelenlegi termékeink nagy része köszönheti tartósságát, fényvisszaverését, szigetelési és kémiai tulajdonságait a 3M ezen speciális területen felmutatható szakértelmének.

 • We Icon

  Gyorsított időjárásteszt

  A veszélyes fertőzések kockázata mindig fennáll, amikor a páciens bőre baleset, sebészeti vagy vénás beavatkozás következtében megsérül. A 3M egészségügyi termékei, mint az átlátszó kötszerek, sebészeti ragtapaszok, izolálók, bőrelőkészítő termékek és tisztítószerek gyártása során továbbfejlesztett ragasztókat, fóliákat, nem szőtt és speciális anyagokat alkalmazunk, hogy elősegítsük a gyorsabb gyógyulást és csökkentsük a fertőzésveszélyt.


  An Icon

  Elemzés és technológia

  A világújdonságot jelentő technológiák új megoldásokat kínálnak ügyfeleink számára, kutatóinkat pedig újabb kérdések megválaszolására ösztönzik. Mi ez? Hogy működik? Tovább tudjuk fejleszteni? Ezekre reagálva a 3M páratlan módszereket fejlesztett az anyagok és folyamatok mérése, jellemzése és megértése érdekében. A világszerte fellelhető erőforrásoknak köszönhetően, kutatóink a termékfejlesztés bármely fázisában támaszkodhatnak az erős elemzőképességünkre a koncepció megalkotásától kezdve, egész a gyártás folyamatáig.


  As Icon

  Alkalmazásszoftverek

  Az alkalmazásszoftverek figyelik, ellenőrzik, és lehetővé teszik az innovációkat, valamint együttműködnek azokkal, a légszűrőktől kezdve egészen a vállalati szintű RFID megoldásokig, melyek orvosi bejegyzések követését szolgálják. Az alkalmazásszoftverek futtathatók webböngészőből, hagyományos asztali gépeken és hordozható készülékeken, vagy beágyazhatók különleges hardverekbe és rendszerekbe. A 3M a csúcsot képviselő eszközöket és technológiákat hasznosítja az alkalmazásszoftverek fejlesztéséhez, így azok robosztusak, biztonságosak és könnyen használhatók.


  Es Icon

  Elektronikus termékek és szoftverek

  A 3M kiterjedt kompetenciákkal rendelkezik az elektronikus termékek és szoftverek területén. Manapság számos elektronikus termék található meg kínálatunkban – a kivetítőktől kezdve, a fogászati szkennereken és 3M™ Littmann™ fonendoszkópokon át a határrendészeti eszközökig. Ezen termékek „eszét” a 3M szoftverei jelentik, melyek „okos” (matematikai és számítástechnikai) algoritmusai az értéklánc magasabb lépcsőfokára helyezik őket. A 3M vezető anyagtudományi, feldolgozási és mérnöki szakértelmével kombinálva, elektronikus termékeink és szoftvereink okosabb anyagok, készülékek és rendszerek létrehozását teszik lehetővé okosabb szolgáltatás biztosítása mellett.


  In Icon

  Vizsgálat és mérés

  A 3M gyártástechnológiájának extrém pontossága – a hibatűrés sok esetben kisebb, mint a fény hullámhossza – hasonlóan pontos eszközöket kíván meg a termékminőség ellenőrzésekor és mérésekor. A 3M számos olyan optikai, infravörös, UV-érzékelő rendszert, mércét és egyéb eszközt alkotott, melyek alkalmasak a teljesítmény, erő, szín, fényvisszaverés és vastagság mérésére. Ezek és az egyéb paraméterek pontos és gyors tájékoztatást adnak arról, hogy folyamataink tökéletes hatékonysággal és egyenletességgel működnek, termékeink pedig megfelelnek ügyfeleink igényeinek.


  Is Icon

  Integrált rendszertervezés

  Az összetett rendszerek széleskörű mérnöki tervezést követelnek meg. A szoftverekkel, elektronikával és mechanikával kapcsolatos szakértelem integrációjának köszönhetően a 3M olyan rendszereket hoz létre, melyek együttműködnek egymással és kivételes teljesítményt tesznek lehetővé. Ezen alapelveket erősíti a kiszámítható modellezés, az emberi tényező számbavétele és az ipari tervezés. Az eredmény a funkcionalitás és az elegancia elegye, legyen szó az olyan egyszerű termékekről, mint a ragasztószalagok és csiszolóanyagok, vagy akár olyan összetettekről, mint egy könyvtár többdimenziós forgalmi és biztonsági rendszere.


  Is Icon

  Folyamattervezés és – irányítás

  Pontosság, konzisztencia, biztonság és versenyképes ár. A kifinomult gyártástechnológiával szemben támasztott követelmények igen magasak. Kevés vállalat képes versenyezni a 3M-mel a végtelenített folyamatok tervezése és irányítása terén, főleg ha bevonatkészítésről, szárításról és rácsszerkezetek kezeléséről van szó. Erősségeink közt szerepel a kiszámítható mérnöki tervezés és modellezés, a folyamatok mérése, ellenőrző rendszerek, valamint a vegyi, mechanikai és elektronikai tervezés területén szerzett több évtizedes tapasztalat. Az eredmény minden 3M termék esetében megfigyelhető, csakúgy, mint azokon a módosításokon, melyeket a helyi piaci igények kielégítése végett végzünk rajtuk.