1. Magyarország
 2. Coronavirus
Segítünk a világnak helytállni a COVID-19 válság során

Segítünk a világnak helytállni a COVID-19 válság során

A 3M minden szempontból és minden érintett fél tekintetében megteszi a szükséges lépéseket a COVID-19 világjárvány során

A globális válság alatt elsődleges fontosságú alkalmazottaink és tágabb környezetünk biztonsága, beleértve az egészségügyi dolgozókat és a készenléti egységek munkatársait. Hálásak vagyunk alkalmazottaink munkájáért, amellyel az egészségügyi intézkedéseket támogatják és saját jóllétüket óvják, beleértve a távmunka lehetőségét, és a létesítményeinkben megvalósított, széles körű biztonsági intézkedéseket.

Január óta a 3M globális gyártólétesítményeiben – beleértve az Egyesült Államokat, Ázsiát és Európát – megkétszerezte az N95/FFP2 légzésvédők gyártását évente 1,1 milliárdos mennyiségre. A következő 12 hónapban a 3M újra megkétszerezi kapacitását évente 2 milliárdos mennyiségre.

A jelenlegi válságban a 3M példátlan növekedést tapasztal az N95/FFP2 légzésvédők iránti keresletben, és ez a kereslet a belátható jövőben túlnövi majd a kínálatot. Miközben sürgősen igyekszünk növelni gyártási kapacitásainkat, együttműködünk a kormányokkal és másokkal, hogy a prioritások felállításával, a triázsolással és a készletek átirányításával a legkritikusabb igényeket és területeket szolgálhassuk ki. A 3M más vállalatokkal együttműködve számos innovatív megoldást kínál az egészségügyi dolgozók és a készenléti egységek munkatársainak védelme érdekében.

 • A részecskeszűrő félálarcok gyártásának növelése
  A részecskeszűrő félálarcok gyártásának növelése
  • Megdupláztuk: A járvány kitörése óta világszerte megdupláztuk a részecskeszűrő félálarcok gyártási kapacitását.
  • 24/7: A gyártósorok a hét minden napján 24 órán keresztül üzemelnek.
  • 2 milliárd: Megtettük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a 3M vállalat 12 hónap alatt ismét megduplázza a részecskeszűrő félálarcok gyártási kapacitását, és így elérjük a 2 milliárdos darabszámot.
 • A termékek eljuttatása azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rájuk
  A termékek eljuttatása azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rájuk
  • A frontvonalban dolgozók: Magyarország területén a legtöbb részecskeszűrő félálarcot elsősorban a frontvonalban dolgozó egészségügyi szakemberek kapják meg, a többit pedig az egyéb létfontosságú iparágak – például az energiaellátás, az élelmiszeripar és a gyógyszeripar – dolgozói kapják meg.
  • A legfontosabb területek: A világ különböző régióiban és országaiban a 3M együttműködik a kormányokkal, a viszonteladókkal és más szervezetekkel annak érdekében, hogy a legfontosabb vevői és közegészségügyi szükségleteket sorolhassa előre.
  • Együttműködés: A kormányokkal együttműködve elhárítjuk a kereskedelmi akadályokat, és a légzésvédőket oda küldjük, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.
 • Az árak felhajtása, a csalások és a hamisítás elleni küzdelem
  Az árak felhajtása, a csalások és a hamisítás elleni küzdelem
  • Egységes árak: A 3M sem most, sem a jelenlegi krízishelyzet későbbi szakaszában nem fogja emelni a légzésvédők árát.
  • Nem 3M partnerek, harmadik felek felkutatása: A 3M világszerte együttműködik a bűnüldöző szervekkel annak érdekében, hogy felkutassa azokat a cégeket, harmadik feleket, akik megpróbálják kihasználni a válsághelyzetet.
  • Csalások bejelentése: Ha az ügyfelek csalást gyanítanak, bejelenthetik aggályaikat a 3M weboldalán (US,angol nyelvű).
 • A munkavállalók védelme és az üzletmenet folytonosságának fenntartása
  A munkavállalók védelme és az üzletmenet folytonosságának fenntartása
  • Támogatás: Olyan intézkedéseket vezettünk be, amelyek megvédik alkalmazottainkat, valamint továbbra is világszerte figyelünk rá, hogy az általunk biztosított munkahelyeken mindenki minden segítséget megkapjon.
  • Működés fenntartása: A 3M képes volt folytatni működését a világ különböző részein fennálló eltérő körülményekhez igazodva azáltal, hogy átalakította a munkavégzést, együttműködött a helyi szakértőkkel és kormányzati szervekkel, továbbá globális együttműködésre törekedett.
  • Nyílt kommunikáció: Elkötelezettek vagyunk ügyfeleink kiszolgálása iránt, ezért a jelenlegi gyorsan változó helyzetben is folyamatos és nyílt kommunikációt folytatunk.

További információ a 3M legfontosabb termékeiről és
hozzáférés a hasznos tartalmakhoz

 • A légzőkészülékek megfelelő kiválasztása és használata kulcsfontosságú a levegőben található szennyezőanyagoknak való kitettség csökkentése érdekében. Műszaki tájékoztatók, oktatóvideók, illeszkedési tesztekkel kapcsolatos tartalmak és további információk megtekintése, amelyek segíthetik munkavállalói és saját védelmét.