Útbiztonsági alkalmazások

 • A közlekedési jelzőtáblák kritikus fontosságúak a járművezetők számára, mivel ezek biztosítják számukra a biztonságos utazáshoz szükséges információkat. A közlekedési jelzőtábláknak három követelménynek kell megfelelniük, függetlenül attól, hogy állandó vagy ideiglenes táblákról van szó. Feltűnőnek kell lenniük, hogy felhívják a járművezető figyelmét; különböző körülmények, szögek és távolságok mellett is olvashatónak kell lenniük; valamint érthetőnek és hitelesnek kell lenniük.

  További információk

 • Közvetlen kapcsolat áll fenn az útburkolati jelek minősége, valamint az utakon bekövetkező halálesetek és sérülések száma között. A nedves és száraz körülmények között is jól látható és szembetűnő útburkolati jelek a nap 24 órájában elengedhetetlenek a járművezetők számára. A 3M olyan útjelző szalagot és útburkolati jelzőtesteket kínál vásárlói számára, amelyek kiemelkedő fényvisszaverődést biztosítanak a figyelemfelkeltés és a közúti biztonság javítása érdekében.

  További információk

 • Az útépítési zónák rendkívül magas kockázatú területek mind a járművezetőkre, mind az útépítőkre nézve. Az útépítések a járművezető számára ismeretlen utakat teremtenek, és gyakran nagy sebességet megengedő területeken történnek. A munkások és a gépek jelenléte további zavart okozhat, és növelheti a vezetői hibák valószínűségét.

  További információk

 • A haszongépjárművek és a segítségnyújtó járművek gyakran nagy sebességgel haladnak, nehéz terheket szállítanak, hirtelen manővereket hajthatnak végre vagy ideiglenesen blokkolják az utat, ezért minden más úthasználó számára jól láthatónak kell lenniük. Az ilyen járművek vezetőinek védelme és a közúti balesetek elkerülése érdekében a járműveket fényvisszaverő anyagokkal kell megjelölni, hogy mindig jól láthatók legyenek.

  További információk

 • Jármű rendszámtáblájának anyaga

  Annak érdekében, hogy a járműveket baleset vagy járművel kapcsolatos bűncselekmény esetén azonosítani lehessen, minden közúti járművet rendszámmal kell ellátni. A rendszámtábla gyártása során használt fényvisszavető technológia lehetővé teszi, hogy a rendszámtáblákat más úthasználók és hatóságok is egyértelműen azonosítsák.