3M™ Diamond Grade™ DG³ fényvisszavető táblafólia

A lehető legjobb közlekedésbiztonsági eredmények elérése melletti elkötelezettség a 3M™ Diamond Grade™ DG³ fólia használatával kezdődik. A 3M fóliák a kiváló optikai hatékonyságnak köszönhetően nagy fényerőt és láthatóságot biztosítanak, mivel számos járműtípus esetén több fényt tükröznek vissza a járművezető számára.

Diamond Grade

Győzze le a sötétséget!

Maximális visszaverődő fény

A DG³ fólia kétszer olyan fényerővel bír, mint a 3M alacsonyabb kategóriájú táblafóliái.

A 3M „full-cube” fényvisszavető technológiája jelentősen növeli a közúti jelzőtáblák láthatóságát a járművezetők számára, és számos különböző járműtípus és táblaforma esetén használható. Ezt a teljesítménynövekedést a full cube fényvisszavetők „100%-ban aktív felülete” teszi lehetővé, amelyek nagyobb hatékonyságot eredményeznek a hagyományos fényvisszavető fóliákhoz képest. A Diamond Grade DG³ fóliával még a kedvezőtlen helyeken elhelyezett táblák is nagyobb láthatóságot biztosítanak.

High Intensity Prismatic és a Diamond Grade fóliák összehasonlítása

kapcsolatfelvétel

Hogyan segíthetünk?

Kérdései vannak a közúti biztonsági szabványokkal és előírásokkal kapcsolatban? Vagy esetleg vállalatunk technológiáival és a legújabb termékinnovációinkkal kapcsolatban? Kérdezze meg csapatunkat!

KAPCSOLATFELVÉTEL

A DG³ fólia bemutató videói

Nézze meg a saját szemével

 • a fluoreszcens technológia bemutatása
  A fluoreszcens technológia bemutatása

  Nézze meg, hogy a DG³ fólia fluoreszcens technológiája miként alakítja át a nem látható fényt látható fénnyé.

 • a stoptábla láthatósága
  A stoptábla láthatóságának bemutatása

  A magasabban elhelyezkedő ülések esetén a megfelelő láthatóság érdekében nagyobb fényvisszavetési szög szükséges. Ebből a bemutató videóból megtudhatja, hogy a magasított ülőhelyek hogyan hatnak a táblák láthatóságára, és hogyan lehetnek a segítségére a magasabb láthatósági teljesítményű táblák.

 • a lézerfény bemutatása
  A lézerfény bemutatása

  Ez a videó azt mutatja be, hogy a 3M mikroprizmatikus fluoreszcens fóliája hogyan javíthatja a jelzőtáblák láthatóságát az éjszaka során. A Diamond Grade DG³ fólia nagyobb fényvisszavetési szöge jól mutatja, hogy a fólia hogyan nyújt jobb teljesítményt mind a nagy, mind a kis méretű járművek vezetői számára.

 • a táblafóliák összehasonlítása
  A táblafóliák teljesítményének összehasonlítása

  Ez a videó azt mutatja be, hogy a 3M DG³ fényvisszavető fólia milyen teljesítményt nyújt az Engineer Grade fóliához és a High Intensity Prismatic fóliához képest.

szakértő

Szakértői tudás egy kattintásnyira

Bátran tegye próbára a műszaki feladatokért felelős mérnökeink műszaki szakértelmét és alkalmazási ismereteit.

VEGYE FEL A KAPCSOLATOT A 3M ALKALMAZÁSOKÉRT FELELŐS MÉRNÖKÉVEL

A 3M™ Diamond Grade™ DG³ további előnyei

A 12 éves várható élettartammal a Diamond Grade DG³ hosszabb védelmet nyújt a 3M alacsonyabb szintű jelzőtábláihoz képest.

 • rövidebb reakcióidő
  Jobb járművezetői reakcióidő

  A fényesebb jelzőtábláknak köszönhetően a járművezetők gyorsabban reagálhatnak. Nappal, és különösen éjszaka, a DG³ fényvisszavető fólia használata rengeteget számít, hiszen a jelzéseket világosabbá és láthatóbbá teszi a High Intensity Prismatic fóliákhoz képest, így a járművezetőknek több idejük van a reagálásra.

  A fényesebb fóliák jobban láthatók a járművezetők számára, és bizonyítottan 25–46%-kal csökkentik éjszakai balesetek számát.*

  *Ripley, D.A, Howard R. Green Company, ITE AB04H313, Quantifying the Safety Benefits of Traffic Control Devices - Benefit-Cost Analysis of Traffic Sign Upgrades, 2005 Mid-Continent Transportation Research Symposium Proceedings.

 • világítási költségek csökkentése
  Segít a világítási költségek csökkentésében

  „A Diamond Grade DG³ az iparág legmagasabb fényerejét és fényvisszavető képességét nyújtja, valamint csökkenti a útvilágítások telepítési költségeit km-enként akár 150 000 USD-ral, az éves világítási karbantartási költségeket pedig km-enként akár 15 000 USD-ral.”

  – The Handbook of Road Safety Measures, 2nd Edition. Rune Elvik, 2009.

 • hosszan tartó
  Időtálló és kisebb költségű karbantartás

  12 éves élettartamával hosszabb védelmet nyújt az alacsonyabb kategóriás jelzőtábla-fóliákhoz képest. Emellett kevesebb karbantartást igényelhet, valamint az energiaköltségeket is csökkentheti.