Útburkolati jelek

 • Útburkolati jelek

  Jól látható utak éjjel-nappal, esőben és napsütésben egyaránt

  Nedves, esős és sötét körülmények mellett háromszor nagyobb a közlekedési balesetek kockázata. Ilyen esetekben az útjelzések elég hamar elveszítik fényességüket, mivel a felületükre kerülő víz megszünteti a fényvisszavető képességüket, tovább nehezítve az egyébként is komoly kihívást jelentő vezetési körülményeket.

  A 3M szalagok kialakításuknak köszönhetően még esős és sötét körülmények között is megőrzik a fényességüket. A 3M minden időjárási körülmény között használható útjelzési megoldásai a hagyományos útjelzésekhez képest kiemelkedő fényvisszavető képességgel rendelkeznek – nedves és száraz körülmények között egyaránt. Az egyedülálló optikai elemek a víz hatásait is képesek leküzdeni, és továbbra is magasfokú láthatóságot biztosítanak a járművezetők számára – még sötét, nedves utakon is.

  A hagyományos, „nyitott lencséket” alkalmazó jelölőrendszerek fényvisszavető gyöngyökkel rendelkeznek a felületükön. Ezek nagy része száraz időben remekül működik, de amikor nedvesség éri őket, a víz megzavarja az optikájukat, amelynek következtében a fényszóró fénye szétszóródik, nem pedig visszaverődik. Ennek eredményeként ezek az útjelzések gyakorlatilag láthatatlanná válnak, amíg a víz el nem folyik vagy el nem párolog. Ezektől a hagyományos jelzésektől eltérően a 3M minden időjárási körülmény között használható útjelzései még záporeső közben is megtartják fényvisszavető képességüket.

  Ideiglenes útjelölést igénylő helyzetekben az ideiglenes útjelző szalagok jelentik a tökéletes sávjelölési megoldást az útépítések során. Az új útvonalakat jelölő szalagokon kívül fekete szalagjaink is elérhetőek a régi vonalak elrejtéséhez; ennek köszönhetően a meglévő útburkolati jelek gyorsan visszaállíthatók, miután az útépítés befejeződött. Az egyszerű és gyors alkalmazásnak és eltávolításnak köszönhetően az útépítési munkálatok sokkal gyorsabban elvégezhetők, az utak pedig még hamarabb újranyithatók.


Termékkategóriák

 • Az útburkolati jelzőtestek segítségével hatékonyan jelölhetők a sávok a járművezetők számára, különösen sötét órákban és kedvezőtlen időjárási körülmények között.

  Termékek megtekintése

   

 • A 3M útjelző termékei egyszerűen kihelyezhetők és fantasztikus teljesítménnyel bírnak. A 3M™ Stamark™ útjelző szalag segítségével könnyedén kialakíthatóak az új útburkolati jelek.

  Tartós útjelző szalagjaink egész Európában bizonyították, hogy fényüknek, tartósságuknak és egyszerű használhatóságuknak köszönhetően kiválóan alkalmasak a hőre lágyuló útjelölések és útjelző festékek alternatívájaként.

  Termékek megtekintése