Hűs, kényelmes légzésvédelem a 3M™ Cool Flow™ Comfort szeleppel.

 • 3M™ Cool Flow™ szelep

  • 37%-kal könnyebben nyílik ki

  • 36%+-kal több levegőáramlás

  • Hűs légzés

  • Kényelmesebb

  A 3M™ Cool Flow™ Comfort szelep arra lett tervezve, hogy gyorsan vezesse el a forró, nedves kilélegzett levegőt, hogy megelőzze a nem kívánt hőfelhalmozódást a félálarc belsejében - ez az egyik legfőbb ok, ami miatt kényelmetlen a légzésvédő viselete a munkavállalók számára.

  A Cool Flow™ Comfort szelep 37%-kal könnyebben nyílik ki, mint az eredeti 3M Cool Flow™ szelep. Ez 36%-os, 56%-os vagy 185%-os megnövelt kilélegzett levegő áramlást biztosít a szelepen keresztül - a 9300+Gen3 sorozatot összehasonlítva az Aura™ 9300+ sorozattal. (Az eredmények a FFP3, FFP2, FFP1 termékekre vonatkoznak).

  Ezért a Cool Flow™ Comfort szelep segítségével a hőmérséklet sokkal alacsonyabb maradhat a félálarcom belül. A 9300+Gen3 szelepes részecskeszűrő félálarcok ideálisak hosszú távú viselésre akkor is ha közben fizkikailag megterhelő munkát végzünk, akár meleg, párás környezetben is.


Kívülről látható: A kényelmi különbség a 3M™ Cool Flow™ Comfort szeleppel

Hőkamerás felvétel* a félálarc felszínének külső hőmérsékletének mérésére. A színek a hőképen mutatják azt, hogy a félálarc felszínének hőmérséklete hogyan változik a viselő belélegzésekor (kék-lila) és kilélegzésekor (sárga-vörös).

 • Belégzés

  9320+Gen3 Szelep nélküli 9322+Gen3 Szelepes

  Belégzés:
  A 3M nagy teljesítményű szűrőanyag lehetővé teszi a könnyű, félálarcon keresztül történő, külső hűs levegő belégzését. Ahogyan a viselő belélegez, a felület hőmérséklete lecsökken, ahogy a levegő átnyomul a félálarcon, ahogyan a lila szín is mutatja. A 3M™ Cool Flow™ Comfort szelep műanyag borítása megtartja a hő egy részét, így melegebbnek látszik hőképe a légzési ciklus során.

 • Kilégzés

  9320+Gen3 Szelep nélkül 9322+Gen3 Szelepes

  Kilégzés:
  Ha a viselő kilélegez, a félálarc megtelik meleg, nedves levegővel, ahogyan a sárga és vörös színek is mutatják. Figyelje meg, hogy a Cool Flow™ Comfort szelepes félálarc a jobb oldalon kibocsátja a meleg, nedves levegőt, lehetővé téve, hogy a félálarc felülete hűvös maradjon.

  * A tesztelést egy szimulátorral végeztük, 85 liter/perc kilégzett levegővel, 36°C-on  90% páratartalom mellett.


Maradjon hűs a 3M™ Cool Flow™ Comfort szeleppel

 • Minnél alacsonyabb a légzési ellenállás, annál könnyebb a viselőnek be- és kilélegeznie, ami hozzájárul a nagyobb kényelemhez. A 3M™ Cool Flow™ Comfort szeleppel ellátott 3M félálarcok alacsonyabb légzési ellenállással rendelkeznek, mint a szelep nélküli 3M termékek*.

  A bal oldali ábrán látható, a 9300+Gen3 szelepes és szelep nélküli félálarcok összehasonlításánál, hogy a Cool Flow™ Comfort szelep kezdeti légzési ellenállása kisebb.


Kevesebb szűrőanyag elegendő ugyanazon védelmi szint eléréséhez

 • Minél nagyobb töltöttség, annál nagyobb a szűrőfelület...
  Minél nagyobb töltöttség, annál nagyobb a szűrőfelület...

  Egyedülálló gyártási eljárást használva, a 3M AEM szerkezet minden rostja nagy elektrosztatikus töltéssel rendelkezik. Ez a magas szintű töltöttség lehetővé teszi minden 3M szűrőben található AEM rost számára, hogy szélesebb területről vonzza be a részecskéket, hatékonyan vonzva be és tartva meg azokat.

 • kevesebb szűrőanyag szükséges ugyanazon szintű védelemhez
  ... kevesebb szűrőanyag szükséges ugyanazon szintű védelemhez.

  Az erős 3M AEM szűrőanyag töltet miatt kevesebb szűrőanyag szükséges a részecskék hatékony felfogásához. Ez teszi lehetővé a 3M számára, hogy hatékony szűrőt fejlesszen ki, amely sokkal nyitottabb szerkezettel rendelkezik, mint az átlagos elektret szűrők szabadabb levegőáramlással.


 • Alacsony légzési ellenállású szűrőtechnológia

  3M™ Aura™ 9300+Gen3 eldobható félálarcok 3M AEM szűrőtechnológiával rendelkeznek: egy innovatív szűrőanyag, amely segít minimalizálni a légzési ellenállást. Ez teszi lehetővé a magas szűrési teljesítményt, így kevesebb erőfeszítést igényel a viselő részéről, kényelmesebb védelmet biztosítva. A táblázat mutatja a 9300+Gen3 sorozatú félálarcok kezdeti légzési ellenállását, az EN 149 szabvány korlátozásnak megfelelően.


Interjú a feltalálóval

 • Tudjon meg többet az exkluzív interjúnkkal a 3M™ Cool Flow™ Comfort szelep technológia feltalálójáról.

  Tekintse meg a videót!


3M™ Aura™ Félálarcok