A felületre felvitt szerelő és szegélyillesztő alkalmazások hősi képe

Dekoratív elemek rögzítése

A 3M termékek a dekoratív elemek rögzítéséhez erőt és tartósságot biztosítanak az okos kialakítások számára.

Kérdezzen meg egy 3M szakértőt

A stílusos megoldások tökéletes eszközei

 • A dekoratív elemek rögzítése: egy tárgynak – hozzá képest jellemzően – egy nagyobb felületre való rögzítése. A dekoratív elemek rögzítése több területen is előfordulhat, például járműiparban, háztartási készülékek gyártásában, bútoriparban és építőiparban. Ezek gyakran önsúlytartást, esztétikát, eltávolíthatóságot igényelnek, minimális vagy semmilyen egyéb rögzítéssel. ​

 • Parkoló táblát a betonfalra szerelő személy

  Dekoratív elemek rögzítése

  Például szövegtáblák, logók, tükrök, élzárások.

 • Festett felületre szerelt dekorációs szegély

  Szegélyillesztés

  Dekorációk vagy azonosítók illesztése a felületre. Például névtáblák, foglalatok, rozetták és díszkeretek.

 • Az átfedő illesztésekben keletkező nyírófeszültség

  Nyírófeszültség a szerelő és szegélyillesztő alkalmazásokban​

  A panel rögzítése keretre / merevítő rögzítése panelre típusú összeszereléshez rendkívül hasonlóan a dekoratív elemek rögzítésekor is gyakran hat az önsúly nyíróereje a gravitáció miatt. Mivel az illesztést gyakran nyírásra tervezték, ez önmagában is előnyös kialakítás a ragasztáshoz. Néhány illesztésnél azonban a nyíróerő mellett hat a feszítő erő, mely nagyobb, mint az önsúly által generált hatás. Lencse vagy tok rögzítése hordozható elektronikus eszközön belül. A dinamikus feszültség rendkívül gyakori és ejtési tesztekkel ellenőrizhető a ragasztóanyag vagy a ragasztószalag ereje.​

Termékkategóriák és lehetséges megoldások dekoratív elemek rögzítéséhez

Ezek azok a részletek, amelyek oly széppé teszik a kialakítást. Ezért van szüksége dekoratív elemek rögzítésekor olyan ragasztóanyagokra, amelyek szilárdan tartanak, szükség esetén könnyen bonthatók, és rejtve maradva biztosítják az esztétikus megjelenést. A 3M ragasztószalagok és ragasztóanyagok ideálisak az olyan tárgyak láthatatlan rögzítéséhez, mint szövegtáblák, logók, névtáblák, tükrök, élzárások, foglalatok, rozetták és díszkeretek.

 • Erős ragasztószalag, mely bizonyítottan helyettesítheti a csavarokat, szegecseket, hegesztéseket és más mechanikus rögzítéseket Előre felvihető a szegélyre a termelés rugalmasságáért. Ideális eltérő anyagok rögzítésekor.

 • Az akril, epoxi és uretán szerkezeti ragasztók legalább 7 MPa (1000 psi) nyírószilárdsággal rendelkeznek. Keskeny ragasztási felületeken is erős kötést hoz létre. (Például: befogókeretek, rosszul illeszkedő alkatrészek nagy visszarúgó erővel, stb.)

 • Egykomponensű, oldószermentes, cianoakrilát (CA) ragasztó, amely akár 5-30 másodpercen belül megköt. Ideális 10 cm2-nél kisebb felületek ragasztására. Többnyire gumin vagy műanyagon használják.

 • Egykomponensű olvadékragasztó, ami nedvesség hatására térhálósodik. Teljesen kikötve akár 7MPa nyírószilárdság feletti a kötőereje. Ideális fához és műanyaghoz.

 • Öntapadó ragasztó papír, film vagy textil hordozóval. Kézzel vagy géppel is felhordható a felületre. A dekoratív elemre előre felhelyezhető a ragasztószalag, ezzel meggyorsítva a szerelési folyamatot. Vékony, esztétikus ragasztási vonal. Nehezen ragasztható felületek ragasztására is.

 • Öntapadó ragasztó lineren. Kézzel vagy géppel is felhordható a felületre. A dekoratív elemre előre felhelyezhető a ragasztószalag, ezzel meggyorsítva a szerelési folyamatot. Vékony, esztétikus ragasztási vonal. Nehezen ragasztható felületek ragasztására is.

 • A 3M™ öntapadó ipari tépőzárak, 3M™ Dual Lock™ és a hagyományos hurkos-kampós 3M™ Hook and Loop tépőzárak erős, mégis könnyen eltávolítható rögzítési megoldást nyújtanak. Könnyű hozzáférhetősége miatt ideálisak táblák cseréje, szerelőakna fedelek nyitása esetén.

 • 100% szilárdanyag-tartalmú, hőre lágyuló ragasztók, melyek másodpercek alatt megkötnek. Ideális fához és műanyaghoz.


Teljesítménytényezők dekoratív elemek rögzítésekor

Az alábbiakban bemutatott valamennyi 3M technológia használható dekoratív elemek rögzítéséhez. A termékek teljesítményének összehasonlítására használja az alábbi listát.

 • + = Jó ++ = Jobb +++ = Legjobb

Keressen fel minket

Azért vagyunk itt, hogy segítsünk.

Segítségre van szüksége a projekthez megfelelő termék kiválasztásához? Lépjen kapcsolatba velünk, vagy hívja a +36 1 270 7777 telefonszámot, ha termékkel vagy alkalmazással kapcsolatos, illetve műszaki tanácsra van szüksége, vagy együtt kíván működni egy 3M műszaki szakemberrel.

Segítségre van szüksége a projekthez megfelelő termék kiválasztásához? Lépjen kapcsolatba velünk, vagy hívja a +36 1 270 7777 telefonszámot, ha termékkel vagy alkalmazással kapcsolatos, illetve műszaki tanácsra van szüksége, vagy együtt kíván működni egy 3M műszaki szakemberrel.