Az adhéziós kötés előnyei

A ragasztás tudománya és technológiái komoly fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedekben és ez fejlődés a mai napig tart. Bár számtalan lehetőség létezik a terméktervezés és -gyártás terén, a 3M ragasztóanyagai és ragasztószalagjai egyedülálló előnyöket kínálnak a hegesztéshez és a mechanikai rögzítéshez képest.

 • A ragasztók egyik előnye az a képesség, hogy különböző és nehezen kötő anyagokat kapcsolnak össze.

  A ragasztóanyagok egymástól különböző, nehezen ragasztható anyagokat is összekapcsolnak.

  A ragasztóanyagok és -szalagok határfelületet képeznek, hogy csökkentsék vagy megelőzzék a bimetál-korróziót, amely gyakran megjelenik különböző típusú fémek között.

  A ragasztóanyagok a nehezen kötő anyagokkal, mint az alacsony felületi energiájú műanyagok, olajos fém és szilikongumi, is képesek kötést kialakítani.

 • Ismerje meg a ragasztóanyagok használatának előnyeit, valamint az egyidejű kötő- és

  A ragasztók egyszerre kötnek és tömítenek

  Ragasztó használata a két felület egymáshoz rögzítésekor elősegíti a víz, a nedvesség, a szennyeződés és más környezeti szennyezőanyagok elszigetelését. Mivel a tömítés adhezív jellemzőkkel is rendelkezik, nem szükséges külön mechanikai rögzítés alkalmazása.

 • A ragasztóanyagok csökkentik a feszültségkoncentrációt a csavarozási és szegecselési pontokban.

  A ragasztóanyagok csökkentik a feszültségkoncentrációt a csavarozási és szegecselési pontokban.

  A mechanikai rögzítéshez furatok szükségesek, és minden egyes furathoz való rögzítés esetén a feszültség azon a ponton koncentrálódik. Mivel a ragasztóanyagok és -szalagok jellemzően felszíneket, nem pedig pontokat kapcsolnak össze, így a teljes ragasztási felületen eloszlatják a terhelést.

 • Amennyiben a gyártási folyamat során ragasztóanyagokat és ragasztószalagokat használ,

  A ragasztók javíthatják a termelési hatékonyságot

  Amennyiben a gyártási folyamat során ragasztóanyagokat és ragasztószalagokat használ, növelheti a hatékonyságot azáltal, hogy kihagy egyes folyamatlépéseket, kevesebb lesz a hibalehetőség és csökken az összeszerelési idő. A ragasztóanyagok és -szalagok növelhetik a sebességet, csökkenthetik a költséget, a munkaórák számát és korszerűsítik a műveleteket.

 • Ismerje meg a ragasztók előnyeit, és azt, hogy milyen módon javíthatják a termékek megjelenését.

  A ragasztók javítják a termékek megjelenését

  A ragasztás gyakorlatilag láthatatlan rögzítési mód, a felületek simák és tiszták maradnak, nincsenek látható csavarok, szegecsek, kiálló csavaranyák és -fejek. A ragasztás által idő- és költségmegtakarítás is elérhető, hiszen nem szükséges a hegesztés égésnyomainak eltüntetése.

 • A ragasztóanyagok és a ragasztószalagok csökkenthetik a rezgést, az anyagfáradást és a zajt.

  A ragasztóanyagok és a ragasztószalagok csökkenthetik a rezgést, az anyagfáradást és a zajt.

  Mivel a ragasztóanyagok és a ragasztószalagok viszkoelasztikusak, így elnyelik az energiát, és javítják a késztermék ütésekkel, rezgéssel és anyagfáradással szembeni teljesítményét.