• Az olyan jelentős épületek külső paneleinek ragasztásakor, mint amilyen a chicago-i O'Hare repülőtér vagy a Walt Disney Hangversenyterem, az építészek a 3M™ VHB™ ragasztószalagok segítségével rögzítenek véglegesen egy anyagot egy másikhoz, így a terhelés eloszlik a kötés teljes hosszán.

  Az EU 305/2011-es rendelete meghatározza az az építési termékek forgalmazására vonatkozó harmonizált feltételeket az Európai Unióban és azon is túl.

  Ezek a jogszabályok közvetlen hatást gyakorolnak az építési termékekre vonatkozó követelményekre. Ezek a követelmények azután megjelennek az építési termékekre vonatkozó nemzeti termékszabványokban, a nemzeti műszaki engedélyekben és egyéb nemzeti műszaki előírásokban és rendelkezésekben. A „CE” jelölési kötelezettség érvényes minden olyan építőipari termékre, amelyre kiterjed valamely harmonizált szabvány hatálya.

  Az európai műszaki értékelés (European Technical Assessments – ETA) akkor végezhető el, ha az építőipari termékre nem vagy csak részlegesen vonatkozik valamely harmonizált európai szabvány. Az ETA módszereit egy európai értékelési dokumentum (European Assessment Document – EAD) tartalmazza. Az ETA érvényes az EU mind a 28 tagállamában, az Európai Gazdasági Térségben, valamint Svájcban, Norvégiában és Törökországban is. Az olyan alkalmazásokra, mint például szerkezeti üvegezés és szerkezeti burkolás, nem vonatkoznak a harmonizált szabványok, így a 3M úgy döntötts, hogy „CE” jelzéssel látja el a kiválasztott termékeket az ilyen felhasználásoknál.

  További információkért forduljon a helyi 3M képviselőhöz.


Nézze meg a 3M™ VHB™ ragasztószalagokat működés közben az építőipari felhasználásoknál

 • Hogyan segítette a 3M™ VHB™ ragasztószalag az RJ Aluminum céget hatékonyságának fejlesztésében
  Ismerje meg, hogyan segítette a 3M™ VHB™ ragasztószalag az RJ Aluminum céget hatékonyságának fejlesztésében
 • A 3M™ VHB™ ragasztószalag összehasonlítva a szerkezeti szilikon ragasztókkal
  A 3M™ VHB™ ragasztószalag összehasonlítva a szerkezeti szilikon ragasztókkal
 • A 3M™ VHB™ ragasztószalag a szerkezeti üvegezésnél alkalmazott összeszerelési folyamatai
  3M™ VHB™ ragasztószalag a szerkezeti üvegezés összeszerelési folyamataihoz

3M™ VHB™ ragasztószalagok termékcsaládjai

 • A 3M™ VHB™ szerkezeti üvegezéshez használt ragasztószalagjai tartós, nagy teljesítményű, kétoldalas akril habszalagok, melyek felhasználhatók az üvegpanelek falra ragasztásához, a kereskedelmi forgalomban kapható ablak- és ajtórendszerekhez, valamint a tetőablakokhoz/ponyvákhoz. Ezek a ragasztószalagok jelentős értéket képviselnek az üvegező vállalkozók és az üvegezési rendszerek gyártói számára.

 • Az építészeti panelekhez készül 3M™ VHB™ ragasztószalagok többcélú akril ragasztót használnak a jól alakítható habosított szalag mindkét oldalán. Az erő és alakíthatóság kombinációját kínáló terméket kifejezetten arra terveztük, hogy jó ragasztást biztosítson a fémeknek, üvegnek és más anyagoknak és más, közepes-magas felületi energiájú anyagoknak. A ragasztószalag felhasználási területei között található az építészeti alkalmazás, és alternatívaként szolgálhat szerkezeti szilikon és helykitöltő ragasztószalagok/tömítések esetén.


Bővebb információt szeretne?

Csukd  
 • Köszönjük a 3M-nek küldött kérelmét. A formanyomtatványon megadott adatokat kérésének e-mailben vagy telefonon történő megválaszolására használjuk. Az Önnel kapcsolatba lépő megbízottunk a 3M képviselője vagy valamelyik meghatalmazott üzleti partnerünk, amellyel a 3M adatvédelmi irányelveivel összhangban megosztjuk személyes adatait.

 • Minden mező kitöltése kötelező, kivéve ha opcionálisnak van jelölve.

 • >  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Küldés Küldés

Köszönjük!

Sikeresen elküldte az űrlapot

Elnézését kérjük!

Hiba történt küldés közben. Próbálja újra később