Bonding Composite Materials

Kompozit anyagok ragasztása és súlycsökkentés
Kompozit anyagok ragasztása és súlycsökkentés

A 3M szakértői segíthetnek a gyártási költségek csökkentésében, az energiafogyasztás visszaszorításában, a jármű esztétikájának javításában, innovatív kis súlyú megoldások segítségével a tömeg csökkentésében.

Kérdezze szakértőnket

 • A termék tömegének csökkentése alapanyag választással

  Mivel a jogszabályok egyre magasabb üzemanyagtakarékossági követelményeket írnak elő, az autógyártók igyekeznek csökkenteni termékeik tömegét. A 3M és a Nemzetközi Gépjárműipari Szövetség együttműködve meghatározta azon technológiákat és anyagokat, amelyek a leghatékonyabban segítik a gyártókat a tömegcsökkentési céljaik elérésében.


Különböző anyagok rögzítése
A kompozit az egyik legkedveltebb alapanyag, amikor tömegcsökkentésről van szó

Mérnök szakemberek szavaztak arról, hogy mely anyagokat lehet a legjobban tömegcsökkentésre alkalmazni.

OLVASSA EL A TELJES ESETTANULMÁNYT

 • 3M megoldások kompozit alkatrészek könnyű súlyú szerkezetekhez történő illesztéséhez, ragasztásához.
  Kompozit elemek illesztése és ragasztása

  Az olyan felületek, mint a fémek és műanyagok jelentősen különböző fizikai és kémiai tulajdonságokkal rendelkezhetnek, amelyeket integrálni kell egy új, könnyebb kialakításban. Töltse le esettanulmányunkat, és tudjon meg többet a kompozit alkatrészek ragasztásáról.

  Olvassa el a tájékoztatót (PDF, 798,5 KB)

   

 • 3M megoldások műanyag és fém összeragasztásához
  Műanyag és fém ragasztása

  Ahogy a tervező mérnökök egyre újabb anyagokat keresnek, amelyek segíthetnek a súlycsökkentésben, az eltérő anyagok ragasztásának nehézségei előtérbe kerülnek a különböző kémiai tulajdonságok miatt. Töltse le a cikkünket „Műanyagok és fémek ragasztásának új technológiái” témában, és fedezze fel, hogy a gyártók hogyan használnak ragasztószalagokat és ragasztókat a különböző anyagok illesztéséhez.

  Olvassa el a cikket (PDF, 553,6 KB)

  Különböző anyagok illesztése oldal

 • 3M Ragasztószalagok és ragasztók tömegcsökkentéshez
  Ragasztószalagok és ragasztók tömegcsökkentéshez

  Erő. Tartósság. Hosszú élettartam. Sokoldalúság. A 3M ragasztók és ragasztószalagok ideális megoldást jelentenek a kompozitok, műanyagok, és más, könnyű anyagok ragasztására.

  Minden termék mutatása


Négy megfontolandó szempont a terméktömeg csökkentése során az alapfelületekre vonatkozóan

 • Zajos alapfelületek:
  Az alapfelületek tömegcsökkentése sokszor nagyobb frekvenciával és csúcsokkal rendelkező zajokat generálhat, ami az alacsonyabb minőség és kisebb biztonsági szint benyomását keltheti. A túlzott frekvencia és mérték azonban csökkenthető a 3M hangcsillapító termékeivel.
 • A könnyű anyagok sokszor rugalmasabbak de egyben gyengébbek is lehetnek, így előfordulhat, hogy a kívánt erő eléréséhez extra megerősítéshez van szükség. Ezek az extra anyagok szintén alacsony súlyúak kell, hogy legyenek, hogy a nettó súlycsökkentés a végő terméknél megtörténjen. A 3M ragasztóanyagai számos ilyen applikációhoz alkalmazhatóak, pl. kis gépek, kézi eszközök, elektronikai termékek és reklámeszközök gyártásakor.
 • Ha könnyű súlyú alapfelületre vált, különösen, ha fémről műanyagra, az jelentősen megváltoztathatja a termék megjelenését és kisebb minőségi szint benyomását keltheti. Ez kiküszöbölhető úgy, hogy lefedi az új felületeket vagy termékeket, javítva megjelenésüket, hogy jobban vonzzák a fogyasztókat. A 3M dekoratív fóliázási megoldásai felhasználhatók olyan termékeken, mint a fogyasztói elektronikai cikkek, és a műanyag felületeket tetszetősebbé teszik.
 • A hő- és lángállóság kritikus megfontolás a terméktervezésben, akár hajszárítók, porszívók, hómobilok vagy kereskedelmi járműakkumulátor-kábelek gyártásának terén is. Néhány alkalmazásban a hőállóság lehet a fő szempont, míg másokban egyszeri lángállóságra lehet szükség a termék élettartama végén. Tömegcsökkentéskor, ha az új alapfelület hő- vagy lángérzékeny, a 3M fólia ragasztószalagjai biztosíthatják a szükséges védelmet.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Mi segítünk Önnek.

Segítségre van szüksége, hogy megtalálja a megfelelő terméket? Lépjen velünk kapcsolatba, ha információra van szüksége termékeinkkel, technológiáinkkal vagy azok alkalmazásával kapcsolatban, vagy együttműködést kíván kezdeményezni a 3M szakértőivel, vagy hívjon minket az alábbi számon: +3612707777.
Segítségre van szüksége, hogy megtalálja a megfelelő terméket? Lépjen velünk kapcsolatba, ha információra van szüksége termékeinkkel, technológiáinkkal vagy azok alkalmazásával kapcsolatban, vagy együttműködést kíván kezdeményezni a 3M szakértőivel, vagy hívjon minket az alábbi számon: +3612707777.