Karosszériajavítás

Karosszériajavítás

Az autógyártás trendjei

 • Az utóbbi 10-15 évben a nagy szilárdságú acélok jelentősen kiszorították a standard acélok és más, vastartalmú anyagok felhasználását. A könnyű anyagok, mint az alumínium és a kompozit anyagok felhasználása szintén növekedett.

  A modern autók mindegyikében találunk már nagy szilárdságú anyagokat az olyan anyagok mellett, amelyek kifejezetten az erőhatások csillapítását szolgálják, az utasok védelme érdekében.

  A nagy szilárdságú acéltípusok lehetővé teszik a panelek vastagságának, és így az autó tömegének csökkentését, és ugyanakkor a magas ütközésbiztonsági szabványkövetelmények betartását is.

Járműipari anyagok
 • Egy másik változás a járműkarosszériák építésének módja - az új anyagok használatának következtében kevesebb a ponthegesztés, de több a ragasztás és a szegecselés, amelyek új javítási módszereket igényelnek, mint a forrasztás, vagy a szegecsek és ragasztók kombinált használata.

  Ennek eredménye módosítja a modern autók javításának módját:

  A nagy szilárdságú acéltípusok érzékenyebben reagálnak a hőstresszre és a csökkentett vastagságú panelek pontosabb köszörülési és csiszolási módszereket tesznek szükségessé a szerkezeti integritás megőrzésének érdekében.


 • Köszörülés és durva csiszolás a karosszériaműhelyben

  A Karosszériaműhely Köszörülési és Csiszolási Eljárások több részterületre oszthatók:

   1. Festékeltávolítás a hegesztés vagy ragasztás előtt: az anyag lehántása fémtiszta felületig a javítás érdekében.
   2. Fémmegmunkálás a hegesztési vonalak és pontok eltávolítására.
   3. A fém vágása

   Mindezen tevékenységekhez a 3M rendelkezik megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez és lehetővé teszik a festett felületbe való sima átmenetet a fényezésjavítás véglegesítő munkái során.

 • Szélvédőcsere és -beépítés

  Egykomponensű poliuretán ragasztók választéka a szélvédők, oldal- és hátsó ablakok ragasztásához. A ragasztó a 3M™ Applikátorok használatával könnyen extrudálható, és különböző zacskó- és patronméretekben kapható. Három verzióban kapható, egy, három vagy nyolc órás átfutási idővel.

 • Illesztések tömítése a karosszériaműhelyben

  A 3M illesztéstömítési megoldások széles körét kínálja a fényezésjavítási követelmények teljesítéséhez - applikátorok széles körével kombinációban, garantálva, hogy különböző, az OEM megjelenéshez illeszkedő felületeket hozhat létre. Legyen szó standard illesztésekről, wet-on-wet eljárásokról vagy szórt illesztési tömítőanyagokról, a 3M széles választékot kínál.

 • Panelragasztás és Szerkezeti Ragasztás

  Ha a teljeskörű hegesztési eljárás nem lehetséges, vagy nem kívánatos az autó valamely nem szerkezeti alkatrészének cseréjéhez, a 3M Panelragasztás Javítási Eljárás egyszerűen alkalmazható.

  Ha valóban szerkezeti ragasztót kell használnia a ragasztási alkalmazáshoz, a 3M Ütésálló Szerkezeti Ragasztó eljárására van szüksége. Számos OEM írja elő az ütközési energiák csillapítására; a ragasztó szerkezeti alkatrészeken is használható.

 • A javító-védő bevonat felhordása

  A 3M™ Accuspray™ Nyomás Alatti HGP Szórópisztoly és a PPS™ Nyomás alatti edények nagy viszkozitású bevonatokhoz készültek, mint amilyenek az alvázvédelemhez, nagy szilárdságú alapozókhoz és kőfelverődés elleni bevonatokhoz szükségesek.

  A kontrollálható vastagságnak és felületnek köszönhetően a rendszer minimális hulladékképződéssel és időveszteséggel használható, így egyszerre hatásos és hatékony - emellett pedig takarítani is alig szükséges utána. Az Accuspray™ porlasztófejek / fúvókák lehetővé teszik különböző textúrájú bevonatok felhordását, így könnyedén alkalmazhatja a különböző OEM textúrákat a kívánt felület létrehozásához.

 • Korrózióvédelem viasszal

  A felületek napról napra változnak a gépjárműiparban, de az ipari szervezetek és OEM-ek egyaránt javasolják az üregvédő viasz használatát a korrózióvédelem érdekében.

  A 3M™ borostyánsárga és átlátszó Belső üregvédő viaszok egyszerű és hatékony módját jelentik a korrózióvédelemnek, ami a gépjárműipari javítások egyik legfontosabb szempontja.