• 2. lépés - Csiszolás

  2. lépés - Csiszolás

  Most csiszolja le a felületet kéthatású géppel, 3 mm-es amplitúdóval, puha hátlapbetét és köztes betét alkalmazásával a kiegészítő fényezés érdekében. Az ehhez az eljáráshoz ideális csiszolóanyag a P320 fokozatú 3M™ Hookit™ 337U Csiszolótárcsa különleges E-bevonattal.

 • Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  To prepare the whole blending area, use 3M P1000 abrasive (e.g.. 260L, Flexible Disc or Trizact™) with an interface pad on a DA machine.

Hatékony csiszolás a karosszériajavításhoz

Hatékony csiszolás a karosszériajavításhoz

 • A 3M csiszolóanyagai az alapokat biztosítják a legjobb festett felületekhez. A portfólió tartalmaz köszörülőkorongokat és -szalagokat, kézi és nedves csiszolóanyagokat is. A megfelelő csiszolóanyagok kulcsfontosságú a gépjárművel festésjavításának tökéletes eredményében. Akár előkészítéskor, a száraz alapozón vagy finomcsiszoláskor: Minőségi csiszolóanyagaink és további kiegészítő választékunk segítenek Önnek biztonságosan és hatékonyan elvégezni az eljárásokat, különösen...

    

   

Útmutató lépésről lépésre a gépjárműjavítási csiszolási eljárásokhoz


Karosszéria-kitöltőanyag csiszolás - az alapozó alkalmazásának előkészítése

 • 1. lépés - Tisztítsa meg a területet

  1. lépés - Tisztítsa meg a területet

  A kitöltőanyag használatának előkészítéseként tisztítsa meg a javítási felületet és távolítson el minden laza festékrészecskét és rozsdát. Csiszoljon le a fémtiszta felületig Cubitron™ II 150+ csiszolóanyag és DA csiszológép használatával - ez az a felület, amelyre felviheti a karosszéria-kitöltőanyagot.

 • 2. lépés - Vigye fel a Dry Guide bevonatot és kezelje a szegélylécet

  2. lépés - Vigye fel a Dry Guide bevonatot és kezelje a szegélylécet

  Vigyen fel 3M Dry Guide bevonatot a 150+ karcolások kiemelésére, majd kezelje az éleket a fémtiszta felület körül Cubitron™ II 220+-szal, megakadályozandó, hogy az oldószerek a kitöltőanyagból behatolhasson az élekbe és ennek következtében azok megduzzadjanak.

 • 4. lépés - Vigye fel a Dry Guide bevonatot a megkötött kitöltőanyagra

  4. lépés - Vigye fel a Dry Guide bevonatot a megkötött kitöltőanyagra

  Ha a kitöltőanyag megkötött, vigyen fel 3M Dry Guide bevonatot a kitöltőanyag struktúrájának kiemelésére és a kontrollált, gyors csiszolás lehetővé tételére. A Dry Guide bevonat csökkenti az eltömődést is a hosszabb csiszolóanyag-élettartam érdekében.

 • 5. lépés - A kitöltőanyag csiszolása

  5. lépés - A kitöltőanyag csiszolása

  Használja a 3M Cubitron™ II 150+ csiszolóanyagokat géppel vagy a megfelelő kézi blokkal és porelszívóval a kitöltőanyag gyors formázásához.

 • 6. lépés - Vigyen fel újra Dry Guide bevonatot a finom karcolások kiemelésére

  6. lépés - Vigyen fel újra Dry Guide bevonatot a finom karcolások kiemelésére

  Vigyen fel újra 3M Dry Guide bevonatot, a mélyebb karcolások és felületi egyenetlenségek kiemelésére, melyeket finomabb csiszolóanyaggal kell eltávolítani.

 • 7. lépés - Az esetleges karcolások csökkentése

  7. lépés - Az esetleges karcolások csökkentése

  A felület előkészítését alapozást úgy kell előkészíteni, hogy a 150+ karcolásokat 220+ fokozatú csiszolóanyaggal csökkenti. Az optimálisan lapos felület elérése érdekében használja a csiszolóanyagot kézi blokkal.

 • 8. lépés - Végső csiszolás az alapozás előtt

  8. lépés - Végső csiszolás az alapozás előtt

  A kézi csiszolást követően használjon DA gépet (Festool Gépjárműipari Rendszerek, LEX 150 / 5 vagy Festool Gépjárműipari Rendszerek ETS / EC 150 / 15) és Cubitron™ II 220+, majd P400 / P500 anyagot az élek csiszolásához, az alapozó tapadásának javítása érdekében.

 • 9. lépés - Dolgozza el a területet

  9. lépés - Dolgozza el a területet

  Gondoskodjon a környező élek ideiglenes védelméről egy darab maszkolószalaggal, mielőtt előkészítené az eldolgozási területet.

 • 9a: P1000-P1200 fokozatú 3M™ Rugalmas Csiszolólapok segítségével

  9a: P1000-P1200 fokozatú 3M™ Rugalmas Csiszolólapok segítségével készítse elő az éleket és a díszítővonalakat a területen, amelyen az alapréteget el kell dolgozni.

 • 9b: A teljes eldolgozási terület előkészítéséhez használjon 3M P1000

  9b: A teljes eldolgozási terület előkészítéséhez használjon 3M P1000 csiszolóanyagot (pl. 260L+, Rugalmas Tárcsa vagy Trizact™) köztes betéttel DA gépen.

 • 9c: A Scotch-Brite™ szürke tárcsa és porelszívós DA

  9c: A Scotch-Brite™ szürke tárcsa és porelszívós DA gép használatával tisztítsa meg a felületet, és készítse elő az alapréteg felhordására, törölje tisztára a felületet 3M panel Törlőkendővel és megfelelő zsírtalanítóval, majd maszkolja az alapozandó felületet szükség szerint.
  Vigye fel és hagyja megszáradni a kiválasztott alapozót, a festék gyártójának ajánlásai szerint.

Finomcsiszolás festéshez - Felületelőkészítés az alapozón, készen az alapréteg felhordására

 • 1. lépés - Vigye fel a Dry Guide bevonatot

  1. lépés - Vigye fel a Dry Guide bevonatot

  Vigye fel a Dry Guide bevonatot az alapozandó területre a munka előrehaladásának ellenőrzése érdekében.

 • 2a. lépés - Simítsa el a felületet

  2a. lépés - Simítsa el a felületet

  Az alapozócsiszolás első lépése P320 / P400 fokozatú 3M csiszolólapokkal történik kézi blokkal a középső javítási területen a kitöltőanyag felett a felület kiegyenlítésére.

 • 2b. lépés - Vigyen fel újra Dry Guide bevonatot

  2b. lépés - Vigyen fel újra Dry Guide bevonatot

  Vigyen fel újra Dry Guide bevonatot a csiszolt felületre az eltávolítandó karcolások kiemelésére.

 • 3. lépés - A díszítővonalak kézi csiszolása

  3. lépés - A díszítővonalak kézi csiszolása

  Az átégés elkerülése érdekében az utolsó DA csiszolás során, a javítási területen lévő minden élet és díszítővonalat először kézzel le kell csiszolni, P1000 fokozatú Hookit™ Rugalmas Csiszolólappal.

  Tipp: A lényeg az, hogy ne csiszoljon át az alapozón ismét le a tiszta fémig. Ha mégis megtörtént, fedje be a területet a szükséges vastagsággal (a festékgyártó ajánlásai!). A rosszul kezelt terület sötétebb színű alaprétegként jelentkezik, végül pedig kontakt korrózióhoz vezet.

 • 4. lépés - Vegye le az alapozandó alkatrészt

  4. lépés - Vegye le az alapozandó alkatrészt

  Most csiszolja le a felületet puha hátlapbetéttel felszerelt Festool Gépjárműipari Rendszerek LEX3 150 / 3 vagy Festool Gépjárműipari Rendszerek EETS / EC 150 / 3 segítségével. Az alkalmazandó fokozat most a P400 / P500 az előző alapozó struktúrájának eltávolításához és a tökéletes felület létrehozásához, amelyre az alapréteg felvihető.

 • 5a. lépés - Az eldolgozási terület előkészítése - szélek

  5. lépés

  Scotch-Brite™ szürke tárcsa és Festool Gépjárműipari Rendszer porelszívós DA gép használatával tisztítsa meg a felületet, és készítse elő az alapréteg felhordására. Törölje szárazra a felületet a 3M Panel Törlőkendővel és megfelelő, vizes alapú zsírtalanítóval.
 • 6. lépés - Végső tisztítás

  6. lépés - Végső tisztítás

  Az alapréteg felvitele előtti utolsó lépésként, amikor az autó már a fényezőfülkében van, törölje tisztára a területet a 3M™ Tack Cloth Aqua kendővel.

E-bevonatos csiszolás az új munkadarabok előkészítésére

 • 1. lépés - Határozza meg a területet

  1. lépés - Határozza meg a területet

  Vizsgálja meg a cserealkatrészt - tisztítsa meg és zsírtalanítsa a festékgyártó ajánlásai szerint.

  Belülről kifelé haladva használjon Scotch Brite Szürke anyagot (tekercs vagy kézi betét formájában) az alkatrész belső területének kezelésére, valamint a sarkok, élek és peremek körül.

 • 2. lépés - Csiszolás

  2. lépés - Csiszolás

  Most csiszolja le a felületet kéthatású géppel, 3 mm-es amplitúdóval, puha hátlapbetét és köztes betét alkalmazásával a kiegészítő fényezés érdekében. Az ehhez az eljáráshoz ideális csiszolóanyag a P320 fokozatú 3M™ Hookit™ 337U Csiszolótárcsa különleges E-bevonattal.

 • 3. lépés - Poreltávolítás

  3. lépés - Poreltávolítás

  A Scotch-Brite™ szürke tárcsa és porelszívós DA gép használatával tisztítsa meg a felületet, és készítse elő az alapréteg felhordására.

  Végezze el a végső tisztítást a festékgyártó ajánlásai szerint, majd vigye fel az alapozót.