Légzésvédelem a karosszériajavítási munkákhoz

Légzésvédelem a karosszériajavítási munkákhoz

 • Részecskék - például por (

  Ahhoz, hogy mindig legyen elegendő oxigén a létfontosságú testfunkciók számára, a testünknek folyamatosan friss levegőre van szüksége. A festés előkészítése és a festék / kitöltőanyag / alapozó felvitele során a testünk potenciálisan veszélyes anyagoknak van kitéve, amelyek károsíthatják légzésünket és tüdőfunkcióinkat.

    

  A légzés - a legfontosabb testfunkciónk – védendő az alábbi hatásokkal szemben:

  • Részecskék - például por ("P-Filter")
  • Gőzök, pl. VOC-k / oldószergőzök - ("A-filter")
  • Festék felülszórás - A2P2 - Szűrőkombináció

A porrészecskék vagy egyes folyadékok részecskeszűrővel kiszűrhetők a levegőből. A gőzöket és gázokat aktív szén szűri ki.

A részecskeszűrős maszkokat az abszorpciós térfogatuk és fokozatuk alapján osztályozhatjuk P1-P3 osztályokban, ahol a P3 jelenti a legmagasabb védelmi szintet.

Az aktív szénszűrők osztályozása szintén így történik, 2-A osztályok szerint, ahol az A2 a legmagasabb.

A festékszórási feladatokhoz való szűrő jellemzően az A2P2, mivel egyszerre vannak a levegőben részecskék és gőzök.

Ne feledje: A legfontosabb az, hogy rendszeresen cseréljük a szűrőt a légzőkészülékben - az eltömődött szűrő nem működik, és nem védi Önt!

A részecskeszűrőn keresztül nehezebb lélegezni, amikor eltömődik. Az aktív szénszűrőket ökölszabály szerint 40 óra használat után kell cserélni. Ha ezek a szűrők „eltömődnek”, az nem észrevehető.

Az egyedi kiválasztásra vonatkozóan mindig ellenőrizze az országos és a vállalati előírásokat - az alábbi útmutatás csak irányadásul szolgál. Mindig tartsa be a légzésvédelmi utasításokat és használati útmutatókat

 • Rövid csiszolási munkákhoz nem mérgező porok esetén

 • Standard csiszolási vagy hegesztési munkákhoz (lehetőség szerint kiegészítő ózonvédelemmel!)

 • P3 szűrő (FFP3)
  P3 szűrő (FFP3)

  Nagy porkoncentrációval járó feladatokhoz, és korlátozottan mérgező porokhoz. Kétség esetén viseljen teljes légzésvédő felszerelés külső friss levegő ellátással.