Lökhárítók és élek javítása - Műanyagok

Lökhárítók és élek javítása - Műanyagok

 • Ha a cserealkatrész beszerzése nehéz, vagy a lökhárító csak enyhén sérült, könnyen megjavíthatja a sérült lökhárítót a 3M Műanyagjavító Anyagával.

  A javítás azt jelenti, hogy nincs várakozási idő és nincs szükség drága cserealkatrészek beszerzésére - ehelyett értékes munkaidőt számlázhat ki, ezzel pénzt takarítva meg saját magának és az ügyfélnek egyaránt.

  A 3M Rugalmas Műanyagfolt és 3M Rugalmas Műanyagjavító Ragasztó gyors és megbízható módszert kínál a „mintha új lenne” felülethelyreállításra a lökhárítón.

Oktatóvideó - LökhárítójavításÚtmutató lépésről lépésre a műanyag lökhárítók javításához


 • 1. lépés - Akadályozza meg a repedés terjedését

  1. lépés - Akadályozza meg a repedés terjedését

  Tisztítsa meg a területet puha ronggyal (pl. 3M™ Panel Törlőkendővel és megfelelő zsírtalanítóval). Fúrjon egy 4-6 mm átmérőjű lyukat a repedés alapjánál a feszültségmentesítés érdekében, hogy a repedés ne terjedjen tovább.

 • 2. lépés - Előkészítés

  2. lépés - Növelje a tapadási felületet

  Növelje meg a tapadási felületet a repedés megnyitásával, 3M™ Roloc™ P80 tárcsa használatával. Ha a repedés eléri a panel szélét, nyissa meg a végét, hogy „V” betűt formázzon, és távolítsa el a műanyagmaradványokat egy éles késsel.

 • 3. lépés - Növelje a tapadási felületet

  3. lépés - Előkészítés

  Készítse elő a területet a repedés körül 3M Cubitron™ II 180+ Csiszolótárcsával a túlmelegedés és a műanyag megolvadásának elkerülése érdekében. Végezze el az előkészítést elöl és hátul is.

 • 4. lépés - Tisztítsa meg a területet

  4. lépés - Tisztítsa meg a területet

  Tisztítsa meg a terület külső és belső részét 3M™ VHB™ Felülettisztítóval vagy 3M™ 08984 Általános célú ragasztótisztítóval, melyet 3M™ 34567 Professzionális Panel-törlőkendővel vihet fel a felületre.

 • 5. lépés - Vigye fel a tapadáselősegítőt

  5. lépés - Vigye fel a poliolefin tapadáselősegítőt az elülső oldalra

  Vigye fel a 3M™ 05917 Poliolefin Tapadáselősegítőt a lökhárító elülső oldalára a repedt terület köré. Hagyja 10 percig száradni. (20 perc a „TF” - toluolmentes verzióban.)

 • 6. lépés - Tegye fel a műanyag javítófoltot

  6. lépés - Vigye fel a poliolefin tapadáselősegítőt a hátoldalra

  Vigye fel a 3M™ 05917 Poliolefin Tapadáselősegítőt a lökhárító hátoldalára a repedt terület köré. Hagyja 10 percig száradni. (20 perc a „TF” - toluolmentes verzióban.)

 • 7. lépés - Vigye fel a poliolefin tapadáselősegítőt

  7. lépés - A hátoldal javítása

  A 08190 applikátorral vigyen fel 3M™ 05901 Rugalmas Alkatrész Javítóanyagot a repedés hátoldalára, és dolgozza el. Ha nagyobb szilárdságra van szükség, ajánlott a 3M™ PN03020 Repedéstömítő Ragasztószalag használata. Helyezze a ragasztószalagot a repedésre és vigyen fel FPRM-et a szalagra, és dolgozza be.

 • 8. lépés - Vigye fel a műanyagjavító anyagot

  8. lépés - Az elülső oldal javítása

  A 08190 applikátorral vigyen fel 3M™ 05901 Rugalmas Alkatrész Javítóanyagot a repedés elülső oldalára is, és dolgozza el. Hagyja 20 percig száradni.

 • 9. lépés - Terítse el a műanyagjavító anyagot

  9. lépés - Alakítsa ki a felületet

  A 3M Cubitron™ II 180+ csiszolótárcsával csiszolja formára a területet, és készítse elő a műanyag kitöltőanyag vagy közvetlenül az alapozó fogadására.

 • 10. lépés - Kivágás és formázás

  10. lépés - Vigye fel a Műanyag Kitöltőanyagot

  A javítás befejezéséhez és az alapozó előkészítéséhez a Műanyag Kitöltőanyag használata javasolt.
  Használja a 3M™ PN51009 Műanyag kitöltőanyagot vagy a műanyagszerű teljesítmény és kiváló csiszolás és élmegmunkálás érdekében használja a 3M™ EZ Sand Rugalmas Alkatrészjavítót.