Fantasztikus polírozási eredmények mindössze néhány lépésben.

A 3M egyedi fényezés javítási folyamatai és termékei segítenek abban, hogy minőségi munkát végezzen és ügyfelei elégedetten távozzanak műhelyéből.

Akár felületi karcokat szeretne eltávolítani, akár magas fényű felületre vágyik - a polírozási folyamatokhoz készült egyszerűen követhető, színkódolt útmutatónk segítségével mindössze néhány lépésben elérheti a kívánt eredményt.


A leghatékonyabb polírozási folyamatot keresi? Fontolja meg!

Az ügyfelek által elvárt tökéletesen fényes felület kulcsa a fedőlakk megfelelő felvitele – mindig tartsa be a festékgyártó javaslatait!

A legmodernebb fedőlakkok rendkívül érzékenyek a száradási körülményekre és általában ezek befolyásolják a fényezési folyamat minőségét és ezáltal hatást gyakorolnak a végeredményre is.

 • Fényezőkamrában töltött idő és hőmérséklet

  A festékgyártók által javasolt száradási idő azt jelenti, hogy az elem tárgyhőmérsékleten mennyi időt tölt a fényezőkamrában.
  A legfontosabb, hogy azonosítsuk, mennyivel több időre van szükség ahhoz, hogy a kívánt hőmérsékletre melegítsük az elemet, és ezt is hozzáadjuk a száradási időhöz.

  IR-kamerával készített képek:

  • 5 perc elteltével: a motor és a motorháztető kezd felmelegedni

   5 perc elteltével: a motor és a motorháztető kezd felmelegedni

  • 15 perc elteltével: a hőmérséklet növekszik

   15 perc elteltével: a hőmérséklet növekszik, de az ajtó alsó része még nem érte el az 50 °C-ot

  • A fedőlakk és az edző típusa

   Minél hosszabb az edző fazékideje, annál hosszabb lesz a teljes megkötéshez szükséges száradási idő és így egy teljesen kikeményedett bevonatot kapunk.

  • A felvitt fedőlakk vastagsága.

   Minél vastagabb bevonatréteget visz fel, annál hosszabb lesz a tökéletes kötés eléréséhez szükséges száradási idő. A magasabb szárazanyag tartalmú lakkokkal nagyobb rétegvastagságot érhetünk el.

Ne felejtse el!

Minél hosszabb idő telik el, annál keményebb lesz a felület. Minél vastagabb a fedőlakk réteg, annál később fog kikeményedni. Minél rövidebb az idő vagy minél alacsonyabb a hőmérséklet... annál kevésbé fog megszáradni a fedőlakk és ez polírozásra szorul majd.

Az adott alkalmazás körülményeit, adottságait figyelembe véve válassza ki a leghatékonyabb polírozási eljárást!


Autóápolás

A 3M autóápolási termékeinek segítségével elérheti az autószalonban látott csillogó felületet.

 • Autóápolás

  Nem számít, hogy az autó belsejét vagy külsejét szeretné újjá varázsolni, a 3M autóápolási termékcsaládjában olyan egyszerűen használható termékeket talál céljaihoz, amelyekkel visszaadhatja a kopott fedőlakkok régi fényét.

  Akár a gyors samponos mosástól a tökéletesen polírozott felületig.

  Tudjon meg többet autóápolási termékeinkről!


Csiszolási megoldások járműjavításhoz

 • Csiszolási megoldások járműjavításhoz
  • A 3M és a Festool Automotive Systems globális stratégiai együttműködést kötött annak érdekében, hogy a legjobb eredményeket érhessük el a karosszéria javítási munkák során.
  • A 3M, a kategóriájukban legjobb, innovatív csiszolóeszközei - köztük a 3M™ Cubitron™ II csiszolók is – kiválóan együttműködnek a prémium Festool Automotive Systems eszközeivel, például pneumatikus és elektromos csiszológépekkel, polírgépekkel és felfogókkal, valamint porelszívókkal, munkaállomásokkal és a szervizzel.
  • Tudjon meg többet fényezés javítási megoldásainkról, válasszon termékeink közül!