SMART javítási

SMART karosszériajavítás

SMART karosszériajavítás

 • A SMART javítás a költséghatékony technikát jelöli, amely akkor alkalmazható, ha a javítandó felület A4-es papírlapnyi, vagy annál kisebb területű.

SMART javítási eljárás


A SMART javítási megoldások lépésről lépésre.


 • 1. lépés - Kárfelmérés és felülettisztítás

  1. lépés - Kárfelmérés és felülettisztítás

  Értékelje a pozíciót, méretet és színt, hogy alkalmas-e a SMART eljárás használatára (GONDOLKODJUNK KICSIBEN).

   1. Mossa le és tisztítsa elő a teljes panelt a 3M™ 34567 Professzionális Panel törlőkendővel és megfelelő tisztítószerrel.
   2. Kezelje a teljes panelt 3M™ Perfect-It III™ 50417 Gyorsmaró Plusz Anyaggal - és 3M™ Perfect-It III™ 80349 Extra Finom Vegyszerrel, ha sötét színű - így a panel visszakapja frissen festett megjelenését.

   Ez a lépés a legfontosabb a festék tapadása szempontjából, különösen az eldolgozási zónában. Minden kopási nyomot teljesen el kell távolítani

 • 2. lépés - Felület előkészítés

  2. lépés - Felület előkészítés

   1. Egyenlítse ki a javítandó felületet a 3M™ Hookit™ Cubitron II 75 mm-es 150+ / 220+ csiszolókorongokkal. Mindig a legdurvább fokozaton kezdje. A 75 mm-es csiszolókorong használata segíthet minimalizálni a javítási felületet.

    Ha egy horpadást kell kijavítani, alkalmazzon megfelelő kitöltőanyagot, a 3M Dry Guide bevonatot és 3M™ Hookit™ Cubitron II 75 mm-es 220+ finomságú csiszolókorongot.
   2. Csiszolja körül a javítandó területet a 3M™ Hookit™ 75 mm-es P400-as finomságú Lila csiszolókoronggal.
   3. Növelje a felületet a 3M™ Trizact™ 75mm-es P3000-es finomságú szivaccsal.

    Vegye figyelembe, hogy a terület nem lehet nagyobb egy A4-es papírlapnál!
 • 4. lépés - Maszkolás

  3. lépés - Maszkolás

  A sérülés helyétől függően különböző maszkolási technikák és termékek állnak rendelkezésre.

  Gondoskodjon a környező területek eltakarásáról, hogy védje azokat a felülfestéstől, de hagyja a javítási területet elegendően szabadon ahhoz, hogy ne alakuljanak ki éles festési vonalak, amelyeket később kellene majd megszüntetni. A külső területeken a sima átmenet elérését segíti ez a nagyszerű termék, a 3M Sima Átmenet Ragasztószalag.

 • 4. lépés - Az alapozó felvitele

  4. lépés - Az alapozó felvitele

  Vigye fel az alapozót a festékgyártó ajánlásának megfelelően.

  Az ideális termék a 3M Accuspray™v és Mini PPS™, amely lehetővé teszi a hatékony termék használatot minimális hulladékkal. Az elszívást minimálisra kell venni azért, hogy a javítási terület a lehető legkisebb legyen.

 • 5. lépés - Primer csiszolás

  5. lépés - Alapozó csiszolás

  A 3M™ Hookit™ Purple P400 / P500 75 mm-es csiszolótárcsát használva csiszolja le a felületet.

 • 6. lépés - A festék felhordása

  6. lépés - A festék felhordása

  Vigye fel a festéket a festék gyártójának ajánlásai szerint. A hatékony festékfelhordási eljárás biztosítható a 3M Festékfelhordó Rendszereivel, függően a javítás méretétől a 3M Midi vagy Mini PPS™ rendszer alkalmazható a festékhasználat optimalizálására és a hulladékmennyiség csökkentésére.

  Tipp: A VOC-megfelelőség azt jelenti, hogy a csúcstechnológiás Spot Blender termékek már aeroszol formájában kaphatók, amelyeket az átlátszó réteg után kell felvinni, a hőkezelés előtt. Ez azt jelenti, hogy az eldolgozási eljárást adaptálni kell a megfelelő termékekhez. Lásd a festék gyártójának ajánlásait.

 • 7. lépés - Fényezésjavítás és felületkialakítás

  7. lépés - Fényezésjavítás és felületkialakítás

  Ideális esetben a javított területet nem kell polírozni, mivel az általában szükséges Spot Blender aeroszolt alkalmazzuk nagyon vékony rétegben, amely nem polírozásálló. Ha elkerülhetetlen, használja a 3M™ Perfect-It™ Extra Finom Plusz Vegyszert a csigás, színkódos sárga betéttel. Állítsa be a gépet a lehető legalacsonyabb fordulatszámra és dolgozzon nagyon óvatosan.